1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Bios ongelma?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Mutu 04.08.2015.

  1. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Koetan selittää tämän kyseisen ongelman mahdollisimman selkeesti. Koetetaan :D

    Eli tuli hommattua MSI GTX 980ti ja ajattelin, että asennus olisi "Plug and play" tyylinen, mutta ei... Asensin kortin oikein kaikki piuhat kiinni ja, että riittää povereissa teho jne. Kone käynnistyi, mutta mitään muuta ei tapahtunut. Sain tämän korjattua vaihtamalla vanhan kortin tilalle (GTX 680) ja pistämällä BIOSin default asetuksille.

    Nyt kun sain uuden kortin toimimaan niin koneen käynnistys hidastui MERKITTÄVÄSTI. Ennen kone boottasi 30sec ja nyt menee 2-3min. Koneen käynnistyessä tulee "pre post screen"? Eli musta ruutu missä vasemmassa yläkulmassa _ palkki ja oikeessa alakulmassa menee numeroita/kirjaimia sekasin ja pareittain vinhaa vauhtia ja jämähtää yhdistelmään "B2". Menee se 2-3min ja sitten näyttö menee mustaksi ja heti perään sinisiä viivoja kuva flashaa näytöllä jonka jälkeen tapahtuu ripeä Windowsi oma boot.

    Asiaa selvitellessäni tuli huomattua, että BIOS on vanhaa mallia ja kokeilin päivittää BIOSia uusimpaan versioon tuloksetta... Emolevyny on MSI z77a-g45 ja MSI omalla Live updatella koettanut saada BIOSia päivitettyä, mutta asennuksessa tulee errori. "Error: Activation Key checksum error." jonka jälkeen kone boottaa taas hitaasti.

    Koetin myös usb tikun kanssa päästä BIOSiin, että saan sen päivitettyä, mutta kun koettaa päästä biosiin niin se tekee aikasemmin mainitun "pre post screen" vaiheen ja sen jälkeen vain musta näyttö. Eli en pääse BIOSiin käsiksi.

    Tämän jälkeen koetin emolevyn CMOS reset namiskasta mitä tapahtuu ja ei tullut mitään vaikutusta mihinkään.

    Yllä mainittu lyhyesti: Ostin uuden näyttiksen jonka yhteydessä koneen käynnistys hidastui merkittävästi ja en pääse enään BIOSIIN käsiksi. Eli mahdollisesti kaksi ongelmaa samaan aikaan? Bios rikki ja boot time hidas.

    Koneen statsei:
    Intel Core i7 3770K
    16gb ddr3
    MSI gtx 980ti
    MSI z77a-g45 emo.
    Win 7 Ultimate
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Poweri?
     
  4. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Corsair cx750m.
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Powerin pitäis piisata. Käynnistyykö vanhallaki näyttiksellä hitaasti?
     
  6. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vanhalla näyttiksellä kone käynnistyi nopeasti. ilman mutinoita. Tosin en ole koettanut nyt kun olen tota biosia päivittää ja cmossia käytin.
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  8. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Se siinä onkin... :/ En pääse atm BIOSiin käsiksi Live updaten kautta taikka ton sinun tapasikaan kanssa.
     
  9. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    No päivitä se bios vanhan näyttiksen kanssa jos se kerran toimii
     
  10. arffman

    arffman Regular member

    Liittynyt:
    09.10.2005
    Viestejä:
    795
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Samat oireet kuin itsellä,kun laitoin 970gtx:n.Piti laittaa vanha näyttis kiinni ja päivittää sillä bios.Ja avot,johan toimii.
     
  11. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Räpelsin teidän kaikkien neuvojen mukaan ton BIOS päivityksen ja nyt kone toimii 100%.


    Kiitoksia teille kaikille avusta!
     

Jaa tämä sivu