1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

BF 1 fps drop

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi lanimies 10.04.2017.

  1. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,317
    Kiitokset:
    642
    Pisteet:
    193
    lanimies kiitti tästä.
  2.  
  3. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    miksi nopeus vain ton verran vaikka prime95 käynnissä
     

    Liitetyt tiedostot:

  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,433
    Kiitokset:
    2,350
    Pisteet:
    223
    Ei käytännössä vaikuta kun pitää järjen päässä volttien kanssa eikä päästä lämpöjä karkaamaan.

    Edit: Onko windowsin virranhallinnassa paras suoritusteho päällä?
     
  5. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    on
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,433
    Kiitokset:
    2,350
    Pisteet:
    223
    Cool n quiet (vai mikä se nyt oli) pois päältä biosissa?
     
    lanimies kiitti tästä.
  7. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    kyllä
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,414
    Kiitokset:
    732
    Pisteet:
    173
    Nämä kaksi asiaa lähinnä ovat päärooleissa pikkukellotuksissa.

    - Kerroin (tässä tapauksessa cpu - ratio)
    - Cpu core voltage

    Yhtä vastausta ei ole asioihin eikä yksilölliseen prossuun jota ne kuitenkin ovat. On sellainen oven avaus kellotusmaailmaan joilla saattaa piristää masiinaa. Tehtaalta lähtiessään toimivat takuulla sen mitä luvataan mutta pientä fiilausta voi itsekin tehdä.

    Jätän nyt viestikapulan aloituspostaajalle kun masiina edelleenkin toimii ok. Kyllä ne rajat löytyvät mitä kokoonpano kulkee. Itse en ole vielä onnistunut rikkomaan vehkeitä ylikellotuksella.

    Alkuperäisestä kellottamalla reippaammaksi on ihan ok juttu, kyllä sen huomaa käytännössä. Äänimaailma saattaa muuttua kun coolerin puhallin joutuu tekemään hommiansa isommilla kierroksilla.

    cpu-z kertoo kellotaajuuden.
     
    lanimies kiitti tästä.
  9. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Battlefield 1 käytti sen täydet kellot eli 4.1, ajattelin nyt jättää kellot tohon ja lisäillä taas jos tarve vaatii. Kannattaa varmaan voltteja laskee vai onko niistä muuta haittaa kun lämmöntuotto (lämmöt pelatess 50astetta)
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,433
    Kiitokset:
    2,350
    Pisteet:
    223
    Voihan niitä laskea jos on varaa. Voltteja on turha liikaa syöttää.
     
    lanimies kiitti tästä.
  11. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Menisköhän tolla jäähyllä 4.2ghz, lämmöt tällähetkellä pelatessa 50-55
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,433
    Kiitokset:
    2,350
    Pisteet:
    223
    Selviää vain kokeilemalla, mutta luulisin että menee. On tuo sentään paljon parempi kuin 8350:n vakiojäähy.

    Kuitenkin kannattaisi alkaa pikku hiljaa katselemaan parempia jäähyä kun näköjään kellotuskärpänen puraisi. Nelisen kymppiä Jimmsiltä ilman postikuluja.
     
    lanimies kiitti tästä.
  13. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    mitä tietokone tekee jos jättää esimerkiksi videon renderöitymään ja käy vaikkapa syömässä ja lämmöt alkavat nousta pikkuhiljaa, osaako kone laskea ruorituskykyä niin ettei koko laitos poksahda?
     
  14. Zhark

    Zhark Regular member

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    267
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Jos lämmöt nousevat liian korkeiksi niin kone sammuu suojatakseen komponentteja. Paljonko tuohon asteita tarvitaan niin se riippuu osasta ja valmistajasta mutta ei noiden pitäisi yli 100 asteen päästä pahimmissakaan tapauksissa.

    Joku viisaampi voisi valaista että voiko noita suojauksia kiertää saati poistaa biossin asetuksista yms. Ei tarvitse kertoa miten se tehdään, riittää kun kertoo onko se mahdollista.
     
    lanimies kiitti tästä.
  15. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,030
    Kiitokset:
    106
    Pisteet:
    73
    fx-8350 taitaa alkaa 64-65 asteessa throttlaamaan. Sammuu siitä sitten hyvin pian todennäköisesti. Mutta ei ne kellot pitäisi sellaset olla että ei voi konetta jättää rendaamaan.
     
    lanimies kiitti tästä.
  16. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Kun peli latautuu jonnekkin peliin niin tulee vaan you lost connection. Pienemmät kartat toimii. Mistä mahtaa johtua. Tapahtuu siis niin että ensin tapahtuu pieni jäätyminen sitten näyttö menee mustaksi ja tulee vikailmoitus.
     

Jaa tämä sivu