1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

atikmpag.sys - Ati Mobility Radeon HD560v

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Wikingett 13.05.2016.

  1. Wikingett

    Wikingett Member

    Liittynyt:
    30.10.2008
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Noin viisi vuotta vanhaan kannettavaan (Acer 7736ZG) tuli Windows 10 -asennuksen jälkeen blue screen, ja otsikon mukainen virhekoodi. Tähän yritin oikeastaan kaikkia netissä kyseiseen vikaan olleita vinkkejä, mutta koskaan en oikeaa ajuria saanut asennettua, vaan näyttö alkoi välillä toimimaan kunnolla, mutta laitehallinnassa näyttösovittimena oli AMD Radeon HD 4650, ja jonkun ajan kuluttua näytönohjain putosi taas pelistä.

    Tänään sitten asensin 7 Windowsin uudelleen, täydellisenä, mutta näytönohjaimen kanssa on edelleen ongelmia, näyttö pimenee ja laitehallinnassa näkyy taas tuo HD 4650, heti formatoinnin jälkeen se oli kyllä oikea. Tähän 560v Atiin en uusia ajureita ole löytänyt, eikä Atin omat asennusohjelmat suostu asentumaan loppuun.

    Mahtaako vielä olla joitakin mahdollisuuksia saada näyttö toimimaan, vai onko paras mennä suosiolla uutta ostamaan?
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,393
    Kiitokset:
    672
    Pisteet:
    193
    Viimeksi muokattu: 13.05.2016
  4. Wikingett

    Wikingett Member

    Liittynyt:
    30.10.2008
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En ole tuolta koittanutkaan, molemmilla Atin sivuilta löytyvillä olen yrittänyt, niin Catalyst Softwarella 15.7.1 ja myös Radeon Software Crimson editionilla 16.2.1, mutta sen kummemmaksi tuo ei ole muuttunut, ainoastaan tuolla Crimsonilla sain oikean ajurin ainakin laitehallinnan mukaan asentumaan mutta hetken päästä ohjain kaatui taas. Ennen Windows 10 asennusta ei mitään ongelmia ollut, että onko tuo sitten ihan sattumaa vain että ongelmat näytönohjaimen kanssa alkoi samalla? Ja kaikki mallinumerot on oikein, ainakin jos koneen alkuperäisiin tarroihin on uskominen.
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,393
    Kiitokset:
    672
    Pisteet:
    193
    Varmimmin kannettaviin saa toimivat ajurit laitteen valmistajan sivuilta, koska monet läppärien valmistajat modifioivat laitteita.
    Voisit kokeilla etsiä koneesi sarjanumerolla oikeita ajureita täältä: http://www.acer.com/ac/en/US/content/support
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,261
    Kiitokset:
    592
    Pisteet:
    173
    Kun aloittaa tuolta sivulta kohdasta "Or select my product from a list, ja valitset sieltä Notebook -> Aspire -> Aspire 7736ZG, löytyy ajurit, mutta näytönohjaimen ajureissa näkyy vain Intel VGA Driver, ilmeisesti integroitu, ja NVIDIA VGA Driver, joka on tuo erillinen ohjain. Mutta ATI Mobility Radeon HD 560V??? Valittavissa ei ole mitään ATIiin tai AMDhen viittaavaa.

    Kuitenkin tuollakin kerrotaan, että Aspire 7736ZG:ssä on erillinen ATI Mobility Radeon HD 560V:
    http://www.cnet.com/products/acer-a...17-3-pentium-t4500-4-gb-ram-320-gb-hdd/specs/
    Mahtaako muut tiedot sopia kyseiseen koneeseen? Perin outoa.
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,393
    Kiitokset:
    672
    Pisteet:
    193
    Samaa ihmettelin, mitä 1perttikin.
    Siksi ehdotin kokeilla hakua sarjanumerolla, koska sen mukaan pitäisi löytyä valmistajalta oikea koneen kokoonpano.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,261
    Kiitokset:
    592
    Pisteet:
    173
    No niin tosiaan ehdotitkin, mutta minuun iski hetkellinen lukihäiriö. Jotenkin "luin", että et löytänyt kyseistä mallia, mutta kyllähän tuolla selvästi lukee, ettei löytynyt "ajureita atille".
     
  9. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,943
    Kiitokset:
    601
    Pisteet:
    123
    Oletko kokeillut amd:n autodetectiä
    http://support.amd.com/en-us/download/auto-detect-tool
    Vaikka kannettavilla valmistajan sivulta ne olisikin hyvä ladata.

    Alta löytyy radeon hd 4000 sarjalle ajurit joihin toikin näytönohjain perustuu.
    http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows 7 - 64

    Sitä ennen kanattaa kuitenkin ladata display driver uninstalller seuraavalta sivulta. Ja poistaa sillä ajurit ennen uusien asennusta.
    http://www.wagnardmobile.com/forums/viewtopic.php?f=5&t=245

    Mulla oli vanha acer kannetava (sittemmin hajonnut) ja olin sille ladannt uusimmat ajurit mitä amd:ltä sille löytyi (toi toka linkki) ja samat oli kun siihen kympin asensin.
     
  10. Wikingett

    Wikingett Member

    Liittynyt:
    30.10.2008
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos vinkeistä, täytyy koittaa vielä tuolta Acerin sivuilta katsoa sarjanumerolla. Tuo 1pertin linkittämä cnetin linkki, niin juuri tuo malli on kyseessä ja kaikki speksit täsmää.

    Autodetectiä olen myös koittanut, mutta olen yleensä poistanut vanhat ajurit ja koko näytönohjaimen pois käytöstä kun ajureita olen asennellut, että koneella kerkiäisi tehdäkin jotakin, kun muuten näytönohjain kaatuu nopeasti. Tuo autodetect ei ainakaan silloin tunnistanut mitään näytönohjainta. Koitan myös tuota ajureiden poistoa tuolla ohjelmalla, katsotaan mitä tapahtuu.
     
  11. Wikingett

    Wikingett Member

    Liittynyt:
    30.10.2008
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Acerin sivuilta sarjanumerolla etsittynä ei myöskään löytynyt mitään Atiin tai AMD:hen viittaavaan, vaan täsmälleen samat ajurit kuin suoraan mallinumerollakin haettuna. o_O

    Tuolla DDUlla sitten poistin vanhat ajurit, ja asensin Trinityn 2. linkin mukaiset ajurit, ja kaikki sujui hyvin, siihen asti kun ohjelma asenti näytönohjaimen ajureita, jolloin tuli bluescreen: http://kuvapilvi.fi/k/yMLt.png

    Toista kertaa yrittäessäni asennus meni loppuun asti, ja kaikki vaikutti toimivan, mutta heti tuli virheilmoitus:
    AMD-grafiikkaohjainta ei ole asennettu tai AMD-ohjain ei toimi oikein. Asenna AMD-laitteeseen sopiva AMD-ohjain.
    Laitehallinnasta katsottuna oikea ajuri on asentunut (ATI Mobility Radeon HD 4650, nyt myös autodetect näyttää tuota), mutta ominaisuuksia katsoessani laitteen tila on seuraava:
    Windows ei pysty vahvistamaan tämän laitteen edellyttämien ohjainten digitaalista allekirjoitusta. Äskettäin tehty laitteiston tai ohjelmiston muutos on saattanut asentaa tiedoston, joka on allekirjoitettu virheellisesti tai vioittunut tai joka saattaa olla tuntemattomasta lähteestä peräisin oleva haittaohjelma. (Koodi 52)

    Olisiko tuohon jotain mahdollisuuksia saada Windows ''hyväksymään'' tuo ajuri, vai mikähän tuossa on vikana?

    Edit: Latasin tuolta myös tuon HydraVisionin, niin nyt näytöstä sai vääristymät pois, mutta tarkkuus on silti väärä, ja samaa koodia 52 näyttää edelleen tuolla laitehallinnan puolella.
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2016
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,261
    Kiitokset:
    592
    Pisteet:
    173
    Siinä on nyt siis Win 10, josta en mitään tiedä. Tuossa ketjussa on Windows 7:lle ohjeita tuohon ajureiden puuttuvan allekirjoituksen tuomaan ongelmaan. En tiedä, onko niistä mitään apua 10:n kanssa.
    http://keskustelu.afterdawn.com/threads/hid-ajurin-asennus.761246/#post-5094815

    Tuota näytönohjaimen merkkiasiaa vaikuttaa tosi ihmeelliseltä. Yleensä läppärivalmistaja (tietenkin) tarjoaa ohjaimet kaikille kokoonpanovaihtoehdoille.
     
  13. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Tälläsessä tilanteessa suosittelen kääntymään slimdrivers-softan puoleen. Kokeile löytääkö se näyttisajuria, ja jos löytää niin toimiiko se ajuri moitteettomasti.

    Toki on aina olemassa sekin mahdollisuus että näytönohjain on hajonnut tai hajoamassa, ja sen takia menee säätämiseksi.
     
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,943
    Kiitokset:
    601
    Pisteet:
    123
    Joo tää voisi olla niitä (harvinaisia( tapauksia joissa kannattaa noita ajuriohjelmia kokeilla, josko ne löytäisi just tolle näytönhjaimelle ne oikeat ajurit.
    Pakko kyllä sanoa että on yleensä laitevalmistajilta typerää valmistaa jotain tämmösiä ihme välimalleja joita ei edes tueta kunnolla. Esim versiolle Aspire 7735ZG löytyy kyllä amd:n ajurit, niitäkin voisi ehkä kokeilla


    Tuosta bsodin aiheuttamasta ongelmasta voit lukea lisää Täältä
    Jus sulla nyt oli seiska käytössä niin voit kokeilla myös sitä korjausta. Se ei kylläkään ole varsinainen korjaus vaan enemmänkin kiertotie.

    Voisit myös kokeilla seuraavaa microsoftin vianmääritystä.
    https://support.microsoft.com/fi-fi/mats/hardware_device_problems/en-us
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2016
  15. Wikingett

    Wikingett Member

    Liittynyt:
    30.10.2008
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Koneessa ei enää ole Windows 10, vaan 7 kun sen recovery-levyltä eilen palautin, kun en tuolle atikmpag.sys -virheelle saanut mitään tehtyä. Mutta ongelma vaikuttaa nyt ratkenneen, kiitos auttaneille.

    Latasin tuon slimdriversin, ja sen kautta päivittelin vanhoja ajureita, tosin tuo ei edes tarjonnut näytönohjaimeen uutta ajuria, joten siitä ei tässä apua ollut.

    http://ccm.net/faq/3914-windows-7-how-to-install-unsigned-drivers - Tämän ohjeen kautta poistin tuon ajuritarkastuksen käytöstä, https://support.microsoft.com/fi-fi/kb/2665946 - tämän ohjeen mukaisesti kasvatin näytönohjaimen käsittelyaikaa, ja lisäksi ohjauspaneelista poistin käyttäjätilien valvonnan pois käytöstä. Sen jälkeen tuolla DDU:lla poistin vanhat ajurit ja asensin uudet (Radeon HD 4000) ja tämän jälkeen näyttö oli ennallaan.

    Koitin tämän jälkeen palauttaa tuon käyttäjätilien valvonnan sekä ajuritarkastuksen, mutta sitten näytönohjain kaatui taas, mutta tein uudelleen saman prosessin kuin aiemminkin enkä palauttanut vanhoja asetuksia ja näyttö toimii. Tosin kerran tuonkin jälkeen on näytönohjain kaatunut, mutta palautunut virheestä, eli alkaakohan kuitenkin ohjain olla pikkuhiljaa tiensä päässä, vai onko mahdollista että Windows yrittää väkisin asentaa ''väärää'' ajuria toimivan päälle?
     
  16. Wikingett

    Wikingett Member

    Liittynyt:
    30.10.2008
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Päivitystä edelliseen, muutaman kerran on nyt tullut blue screen, mutta uudelleen käynnistysten jälkeen kyllä toimii taas aikansa, ilman mitään asennuksia... Viittaako tämä juurikin itse ohjaimen rikkoontumiseen?
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,261
    Kiitokset:
    592
    Pisteet:
    173
    Palautit Windows 7:n siis palautuslevyiltä? Sehän tarkoittaa, että alkuperäiset ajurit palautettiin myös. Toimiko kone aluksi ongelmitta ja vasta päivitettyäsi Windowsin ongelmat alkoivat? Tuo viittaisi siihen, että Windows Update asensi väärän ajurin, kuten se joskus pyrkii tekemään.

    Onko koneen sisuksia muuten puhdistettu joskus? Se, että kone käynnistyksen jälkeen toimii aikansa kunnes BSOD ilmestyy, voisi johtua näytönohjaimen ylikuumenemisestakin:
     
  18. Wikingett

    Wikingett Member

    Liittynyt:
    30.10.2008
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyllä juu, ja en tuota niin tullut ajatelleeksi silloin, mutta hetken taisi sillonkin toimia oikein ennen kun ensimmäisen kerran blue screeniä pukkasi.

    Tuo lämpeneminen kyllä täsmää, nytkin koneen kuumentuessa alkoi kaatumista tulla tiuhempaan ja kyllä kone tuulettimien vierestä alkoi käsituntumallakin todella kuumalta tuntumaan, ja saman olen huomannut jo jonkun aikaakin. Alkuun kone tosiaan päivitysten jälkeen pelasi tunninkin putkeen, mutta se olikin silloin viileä.

    Kuinka puhdistus olisi parasta suorittaa?
     
  19. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,943
    Kiitokset:
    601
    Pisteet:
    123
    Lämpeneminenkin voi aiheuttaa tuon kaatumisen. Noin yleensä ajatellen toi ongelma on aika kettumainen, jos vaikka haet tuolla "atikmpag.sys":lä tietoja verkosta, niin löydät sadoittain ketjuja joissa joillain ei meinaa mikään auttaa ja joillain auttaa pelkkä ajureiden uudelleen asentaminen. Seuraavassa vielä lisää tuosta bsodista englannin kielellä, se nyt on vähän teknistä jargonia, enkä itsekän ymmärrä puoliakaan mutta kuitenkin.
    Bug Check 0x116

    Tuosta DDU:sta vielä sen verran, että ainakin kympillä se ottaa ajureiden automaaattisen päivityksen updaten kautta pois päältä, ja sen saa samalla ohjelmalla myös takaisin, jos haluaa että niitä ajureita millekään laitteelle updaten kauta tulevan.
     
  20. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,261
    Kiitokset:
    592
    Pisteet:
    173
    Puhdistus edellyttää koneen jonkinasteista purkamista. Videolla näkyy, kuinka tuuletin saadaan esiin. Toimivaa tuuletinta ei tietenkään tarvitse vaihtaa ja puhdistus onnistuu parhaiten paineilmalla. Paineilmapulloja saa alan liikkeistä. Suihkutettaessa on huolehdittava, ettei tuuletin pääse pyörimään, sillä korkea pyörimisnopeus aiheuttaa vahinkoa.

    View: https://www.youtube.com/watch?v=I38Ka6iY1gI
     
  21. Wikingett

    Wikingett Member

    Liittynyt:
    30.10.2008
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Taitaa tuo puhdistus olla turhaa, nyt kylmänäkin bsod tulee lähes heti kun koneen saan käyntiin, eli ilmeisesti näytönohjain on sanonut sopimuksen irti.

    Korvaajaksi ajattelin Asuksen 550JX-DM266T:tä, joka irtoaisi 699 hintaan, tuo vaikuttaa hinta-laatusuhteeltaan ainakin hyvältä.
     

Jaa tämä sivu