1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Ati Radeon HD 3200 + Windows 10

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi aBc31 12.01.2016.

  1. aBc31

    aBc31 Member

    Liittynyt:
    06.11.2014
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei!

    Asiani koskee vanhaa hp läppäriäni johon ajoin 32 bittisen windows 10:n. (Ajattelin että tästä saa lapsille hyvän harjoittelukoneen).

    Kone toimii muuten hyvin, mutt ongelmana ovat Ati Radeon HD 3200 näytönohjaimen ajurit. Ati:n autodetect utility sanoo ettei kyseiselle näytönohjaimelle ole ajureita. Myöskään manuaalisesti niitä ei Windows 10:lle löydy.

    Onko ongelmaan mitään ratkaisua vai onko muuten kohtuullisesti toimiva läppäri pistettävä verkonpainoksi?

    edit. Myöskään näytön kirkkaudensäätö ei tomi. (Ilmeisesti puutuvien ajureiden takia?)
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,943
    Kiitokset:
    601
    Pisteet:
    123
    Ei kannata vielä heittää menemään.

    Mulla on vuodelta 2008 oleva Acerin kannettava ja siinä on samainen Ati Radeon HD 3200
    Voit katsoa uusinta ajuria HP:n sivulta ja asentaa uusimman mitä löytyy todennäköisesti Vista/Win7 ajuri.

    Alla vielä AMD:n sivulta uusin tuolle sekin on seiskalle tarkoitettu mutta voit kokeilla.
    http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows+7+-+32

    Itselläni on tuo asenettuna eikä ongelmia ole ollut.
     
    aBc31 kiitti tästä.
  4. aBc31

    aBc31 Member

    Liittynyt:
    06.11.2014
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitoksia vastauksesta, mutta valitettavasti tuo AMD:n sivuilta löytynyt ajuri ei taida minulla toimia. Asentuu kyllä, mutta ilman näytön vilkkumista. Lisäksi cataclyst control centeristä ei löydy mitään näytönohjaimeen viittaavaa. Ainoastaan kohdat suorityskyky (CPU) ja virta näkyvät siellä...

    HP:n sivuilta taas ei löydy näytönohjaimelle mitään ajureita. Kaikkeen muuhun USB porteistä lähtien kyllä oli..

    edit. Eikä näytön kirkkautta voi vieläkään säätää...
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,943
    Kiitokset:
    601
    Pisteet:
    123
    Joo siinä catalyst control centerissä ei ole noita säätömahdollisuksia kummemmin.
    Jos klkkaat windows kuvaketta hiiren oikealla ja valitset laitehallinta ja sieltä Näyttösovittimet niin näkyykö siellä tuo näytöohjain?

    Onko niin että kun menet virranhallintasuunnitelmiin ja sieltä koitat säätää kirkkautta niin ettei koko kirkkauden säätömahdollisuutta ole vai onko niin että on mutta että sitä ei voi muuttaa?

    Onko windows 10 päivitetty Win 7/8.1 päälle vai tehty ns. puhdas asennus?
     
    aBc31 kiitti tästä.
  6. aBc31

    aBc31 Member

    Liittynyt:
    06.11.2014
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Laitehallinnassa näkyy kyllä tuo ATI Radeon HD 3200.

    Virranhallinta asetuksissa valittuna on paras suoritusteho ja ikkunan alareunassa näytön kirkkauden säätö-slideri. Sitä voi kyllä säätää sekä vasemmalle, että oikealle, mutta näytön kirkkaus ei siitä reagoi. Se tuntuu olevan tummin mahdollinen.

    Windows on päivitetty seiskasta, mutta päivityksen yhteydessä valitsin että älä säilytä mitään tietoja/tiedostoja.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,262
    Kiitokset:
    592
    Pisteet:
    173
    Tuopa kuulostaa kummalliselta. Mikä mahtaa olla läppärin tarkempi malli?
     
  8. aBc31

    aBc31 Member

    Liittynyt:
    06.11.2014
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vanha HP Compaq 6735s
     
  9. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,943
    Kiitokset:
    601
    Pisteet:
    123
    No ompas outoa.
    Entä jos menet suunnitelman asetuksiin ja koitat onko sitä kautta vaikutusta kun liikutat sitä säädintä.
    nimetön.
     
  10. aBc31

    aBc31 Member

    Liittynyt:
    06.11.2014
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sama tulos.. Ei vaikutusta :(
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,943
    Kiitokset:
    601
    Pisteet:
    123
    No hitsiläninen!
    Entäs jos klikkaat tuossa aikaisemmassa kuvassakin näkyvää "Muuta virranhallinan lisäasetuksia".
    ja avautuvasta laatikosta etsit Näyttö ja sitä kautta katsot niitä asetuksia.

    nimetön2.
     
  12. aBc31

    aBc31 Member

    Liittynyt:
    06.11.2014
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sieläkin näkyy Akkuvirta:100%, Verkkovirta:100%... muuttaminen ei auta. Sliderit tuntuvat toimivan oikein, mutta näytön kirkkaus ei reagoi...

    edit. Muutin myös nuo himmenety näyttöjutut 100%, mutta ei mitään..
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,262
    Kiitokset:
    592
    Pisteet:
    173
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,943
    Kiitokset:
    601
    Pisteet:
    123
  15. aBc31

    aBc31 Member

    Liittynyt:
    06.11.2014
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Näköjään. Itse päädyin kyllä kanssa tuolle *Trinity*n linkittämälle sivustolle, jossa ajureita ei ole...
    Täytyy testata ja ristiä sormet

    edit. Joo no luck. Asennusohjelma veti asennuksen läpi muutamassa sekunnissa ja ilmoitti että valmis... Muita ideoita?
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2016
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,943
    Kiitokset:
    601
    Pisteet:
    123
    Tee niin että menet taas tänne.
    [​IMG]

    Säädä noi säätimet niin tummalle kuin voi ja tallenna muutokset. (vaikkka mitään muutosta kirkkaudessa ei tapahtuisikaan)
    Käynnistä kone uudelleen ja koita sen jälkeen onko säätimien liikuttelulla mitään vaikutusta.
     
  17. aBc31

    aBc31 Member

    Liittynyt:
    06.11.2014
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuli kokeiltua... Ei muutosta. Taitaa jäädä ruutu tummaksi... :(
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,943
    Kiitokset:
    601
    Pisteet:
    123
    No mikähän siinä nyt?

    Taipuuko englanti? jos taipuu niin näitä paria ketjua kannattaa silmäillä.
    http://www.eightforums.com/drivers-hardware/33280-laptop-screen-brightness-wont-adjust.html
    http://www.tomsguide.com/answers/id-786937/increase-decrease-screen-brightness.html

    Monessa tapauksessa se on johtunut ajureista tiedä sitten miksi ne tässä tapauksessa ei toimi.
    Toki voisi koittaaa vaikka niiden perusteellista poistoa ja antaa Windowsin sen jälkeen ladata updaten kautta uusimmat.

    Ihan luinka haluat jatketaanko ratkomista?
    Viimeinen keino olisi asentaa windows kertaalleen uudestaan.
     
  19. Henry1979

    Henry1979 Regular member

    Liittynyt:
    02.08.2003
    Viestejä:
    928
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Toi ajuriongelma johtuu siitä, että amd:n windows 10 ajurit ei tue enää hd3200 näytöohjainta. Näyttis kyllä pelaa, mutta catalystistä et löydä mitään säätöjä näyttikselle ja kun katsot laitehallinnasta, niin nättiksen ohjaimena on microsoftin ajuri. Itellä meni pöytä koneessa hd4890 crosfire setti vaihtoon samaisesta syystä, kun ei ajureita ole enää amd:llä tarjota windows kympille....
     
  20. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,688
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    78
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,943
    Kiitokset:
    601
    Pisteet:
    123
    Joo ei noille ole kympille enää ajureita, mulla Acerilta uusin olisi Vistalle. Mutta kyllä sen pitäisi ladata se uusin AMD:n
    Mulla on sama näytöohjain, ja viimeisin AMD:n valmistama ajuri, toki mahdoollista että HP:n versiossa on jotain erilaista mutta en oikein usko.

    nimetön.
     

Jaa tämä sivu