1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus Z170 pro gaming emolevyn lan portti ei toimi?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi _WindWaker_ 09.01.2017.

  1. _WindWaker_

    _WindWaker_ Regular member

    Liittynyt:
    13.05.2013
    Viestejä:
    167
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Tosiaan "päivittelin" hieman konetta eilen.

    Ensimmäiseksi haluan pahoitella pitkää postausta.
    Haluan vain kertoa tilanteen tähän pisteeseen asti,
    mahdollisimman yksityiskohtaisesti.


    Vanhat osat:
    Asus Z170-P D3/Corsair Vengeance LP 16gb 1600 DDR3(4x4gb)

    Uudet osat:
    Asus Z170 pro gaming/Kingston HyperX Fury 2666 16gb DDR4(2x8gb)

    Muut osat
    i7-6700k, CM 212 EVO, XFX R9 390x 8gb, EVGA Supernova 750W G2, Samsung Evo 840 250gb, SG Barracuda 1tb, WD Green 2tb

    Itse ongelma
    Osien asentumisen jälkeen kone boottasi kiltisti Windowsiin, kone oli sillä hetkellä paikassa jossa ei ollut nettipistoketta. Joten kuvittelin kaiken toimivan. Siirsin koneen omalle paikalleen ja laitoin verkkopiuhan kiinni. Mitään ei tapahdu.


    Mitä on kokeiltu?

    Ajurit
    Hain Asus Globalin sivuilta kahdet eri ajurit. Kummatkaan eivät vaikuttaneet tavalla tai toisellakaan.
    Intelin sivuilta haettu myös tuorein ajuri.


    UEFI/BIOS
    UEFI päivitetty uusimpaan versioon.

    MUUTA
    Windows 10 resetoitu kahdesti ohjauspaneelin kautta.

    Tällä hetkellä netti toimii puhelimen kautta.(Tethering via Xiaomi Redmi note 3)

    Device managerissa ja troubleshooterissa emolevyn verkkokortti herjaa samaa ongelmaa.

    [​IMG]
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,824
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    No en sano, että varma juttu, mutta taas z170 pro gaming-emo jossa häikkää. Ei taida olla oikein noissa laatu kohdallaan.
     
  4. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,653
    Kiitokset:
    340
    Pisteet:
    93
  5. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,115
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    @_WindWaker_
    Jos takuuta on emossa vielä jäljellä, palauta kauppaan ja kysy jos saat jotain muuta tilalle. Esimerkiks toi on suht samoissa hinnoissa, mutta selkeesti paremmin tuotettu levy: https://www.systemastore.com/produc...+Raid+Mainboard&product_model=90MB0LS0-M0EAY0

    Sitten on vielä noi Z270 emolevyt, mutta niiden ominaisuuksista ja laadusta saa joku muu kertoa paremmin, en tiedä näistä mitään niin joku muu vois sanoa sanottavansa: https://www.systemastore.com/produc...0-A+ATX+LGA1151&product_model=90MB0RU0-M0EAY0
     
  6. _WindWaker_

    _WindWaker_ Regular member

    Liittynyt:
    13.05.2013
    Viestejä:
    167
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    @Kuunmies @FiveBridges @RatCon

    Emo on hankittu Jimm's:ltä.

    Päädyin nyt tekemään sellaisen ratkaisun että tungin emoon halvan langallisen verkkokortin.
    Takuutahan tässä olis joulukuuhun 2019 asti, mutta ei nyt ainakaan vielä olisi motivaatiota lähteä RMA rumbaan pelkän verkkokortin takia.

    Edit: Heittää tuollaista erroria jos yritän device managerista asentaa uusimman ajurin internetin kautta.
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2017
  7. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,824
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Heti vaan vaihtoon. Eiköhän toi ole jo kypsä tapaus. Harmittaa alkaa vaihtamaan myöhemmin.
     
  8. _WindWaker_

    _WindWaker_ Regular member

    Liittynyt:
    13.05.2013
    Viestejä:
    167
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Tiedän että harmittaakin. Mutta opintoni ovat tällä hetkellä loppusuoralla ja kone toimii muuten vakaasti. Joten odotan parempaa hetkeä hoitaa asia. Atm mulla ei ole varaa luopua koneesta. Sillä hommaa riittää toukokuuhun saakka.

    Disabloin emolevyn verkkokortin UEFI:stä ja tein koneelle stressitestin.
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,115
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Jeps, mutta jos tulee enemmän ongelmaa niin suosittelen erittäin paljon emon vaihtamista. Mielumin on 3-4 päivää ilman konetta, kuin nyt tuli ongelmia, ens kuussa taas, sekä taas patenttiratkasun jälkeen ilmenee uus. Noissa on siis paljon vikaa, ei sitoudu pelkästään verkkoliitäntään.
     
  10. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,824
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Onko sinulla vielä toi vanha emo tallessa? Ajat sillä takuukeissin ajan. En tiedä tarkalleen miten toi win10 aktivointi suhtautuu asiaan. Samaa sarjaa emot, joten pitäs teoriassa toimia ilman mitään uudelleenasennuksia.
     
  11. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,796
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    En luottais tuohon saman sarjan emolevyyn aktivoinnin sihteen. Viisainta sitoa käyttäjätunnus microsoft tiliin, niin uudelleen aktivointi onnistuu, vaikka emo vaihtuisikin.
     
  12. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,824
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Joo, tolla saman sarjan emolla tarkoitin siis kun ovat samaa piirisarjaa. Pitäisi toimia sen suhteen nykypäivänä ihan ongelmitta. Toi aktivointi varmaan karahtaa karille emon vaihdosta tosiaan. No, teet niinkuin parhaaksi näet...
     
  13. _WindWaker_

    _WindWaker_ Regular member

    Liittynyt:
    13.05.2013
    Viestejä:
    167
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Ei ole valitettavasti tallessa, lähetin sen jo eteenpäin. Kyllä mä tuota seurailen ja jos tulee enemmän ongelmia niin heitän emon takuuseen saman tien. Aktivoinnin kanssa ei ongelmia.

    Ei Windows valittanut mitään emon vaihdon yhteydessä. Pysyi aktivoituna, vissiin saman piirisarjan ansiosta. Tämä nykyinen Winukka aktivoitu siis vanhan emon kanssa aikanaan.
     
  14. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,796
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Niin kysymys on todella siitä mistä Microsoft ottaa sen digitaalisen tunnuksen ja vaikuttaako piirisarja tai emon sarjanumero siihen tai mikä.
    Ei mielestäni välttämättä liity pelkkään piirisarjaan, arvelen.
     
  15. _WindWaker_

    _WindWaker_ Regular member

    Liittynyt:
    13.05.2013
    Viestejä:
    167
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Olen jo asian päässyt käytännössä kokemaan. Viimeksi emon vaihto Z77:sta Z170 emoon kyllä deaktivoi winukan mutta ei tämä viimeisin vaihto.(Z170-P D3 -> Z170 Pro gaming)
     
  16. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,824
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Ilmaisin itseäni vieläkin huonosti, tarkoitin siis että ap välttyisi uudelleenasennusurakalta tuolla z170 -> z170 vaihdossa. Eli tämä osio ei liittynyt windowsin aktivoitumiseen, vaan yleiseen toimintaan. Sama piirisarja, ehkä eri ajureita, mutta ei luultavasti sekoita winukan toimintaa.

    Se oli se toinen osa, että mikä sitten laukaisee windowsin "aktivointihälyt", onko emon vaihto jo liikaa vai meneekö vielä tuurilla läpi sekin? :)
     

Jaa tämä sivu