1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus X501A ei käynnisty

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi majuri92 03.04.2017.

  1. majuri92

    majuri92 Regular member

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    339
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eli tuollainen jo vanha asus, uutena ostettu sittemmin myyty ja ostettu vielä takaisin koska tykästyin koneeseen niin kovaa eli koneen historia tiedossa.

    Konetta ei ole käytetty pahemmin pelaamiseen, joskus jotain cs pyöritetty.
    Koneeseen vaihdettu SSD asema ja putsattu pölystä jouluna + uudet lämpötahnat.

    Jo ennen putsausta kone teki välillä sitä että kun painaa päälle niin vihreä valo vain palaa että kone olisi muka *päällä* mutta mitään ei tapahdu, kovo ei raksuta, ei tule bios kuvaa eikä lähde lataamaan windowsia.
    Tätä tapahtuin sillointällöin, sitten rupes tekeen niin että aina kylmänä lähti laakista käyntiin mutta jos sammutti ja koiti heti käynnistää uudelleen niin mustaa oli. Piti odotella hetken niin sit starttas.

    Nyt startti on todella työlästä, 10-15 kertaa saa painaa päälle/pois että lähtee käyntiin.
    Mutta sitten kun lähtee niin ei mitään ongelmaa, ei ole hidas, ei kaadu, ei käy kuumana.

    win7 asennettu noin vuoden välein uudestaan sen takia että kone pysyisi mahdollisimman puhtaana.

    Mikä tuon voisi aiheuttaa ?
    Koitettu startata ilman akkua, akulla, laturissa yms.. aina sama
    Bios patteri otettu pois testimielessä mutta ei vaikutusta
    Onko muilla ollut näissä lämpö ongelmia ? olisko cpu/gpu juotokset ?
    Memtestin vois laittaa rullaamaan ja kattoa onkomissä kunnossa.
     
  2.  
  3. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,428
    Kiitokset:
    307
    Pisteet:
    93
    Veikkaisin emolevyä / virransaantia.
    Kiintolevy,??
    Jos saa 10-15 kertaa painella,ennen kun lähtee käyntiin.
    Jokin kontaktivika vois olla.
    Koita nyt tota memtestiä,näyttääkö mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2017
  4. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    230
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
  5. zipperi

    zipperi Regular member

    Liittynyt:
    29.11.2004
    Viestejä:
    618
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Minulla kohta 7 v. vanha G51J on tehnyt samaa kai kolme vuotta. Lähtee kylmänä tai tosi kuumana käyntiin tai sitten jumahtaa niin että NumLock-valo palaa. Rämpyttämällä näppistä voi lähteä muutaman kymmenen yrityksen jälkeen. Aluksi Win7, nyt kymppi. Mutta kun on varakone niin en ole viitsinyt tehdä mitään. Joku ilmeisesti emolla mättää; kun saa käyntiin niin ei mitään ongelmaa ja uudelleenkäynnistyykin aivan ok. Ihan sama on sitten sisällä HDD tai SSD.
     
  6. majuri92

    majuri92 Regular member

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    339
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo en kans ite oikeen taho uskoa että kovalevy olis syypää. On ollut HDD ja SSD ja ilman kovalevyä eikä oo menny biossii pidemmälle. Eilen kyrvähti täysin, ei meinaa mennä päälle enää. Jämerää sekin että jos tietokoneen laittoi horrokseen niin se lähti käyntiin normaalisti. Mutta sitten kun sammutti niin ei millään päälle.. pitää tänään koittaa ottaa muistikampa pois että päästääkö biossiin. Kerran oli yks pöytäkone joka ei kans buutannu, sitte oli kaikki muistit pois nii buuttas, syy oli pöly ja paska muistislotissa jolloin kaikki pinnit ei yhditäny
     
  7. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,215
    Kiitokset:
    254
    Pisteet:
    93
    Kysymys ei olekkaan uskosta, vaan mahdollisen vian poissulkemisesta.
    Suosittelen testaaman levyt.
     
  8. majuri92

    majuri92 Regular member

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    339
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Voihan ne testata, aikamoinen sattuma että vanha levy on rikki ja uudenkarhea ssd on myös samallatavalla rikki.. samoin ilman levyä on edelleen levy rikki..
     
  9. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    230
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
    G51J kun olet painellut käynnistys nappia onkos akku ilmoittanut latautunut ?
    tällä mietin jospa jokunen laitehallinasssa määritelty liitännäinen ohjuri jostaki syystä
    joko ei tunnista olotilaa/todennusta= stop.
    Oletko KTS. katsonut onko laitehallinnasta ettei ola keltaista kolmiota missään ?
    kun ilmoitit winni 7 on ja wishii ajattunut virukset pihalle. Ja muut puhistukset kun vaihellen
    levyjä. Törkännyt ESIM. Rufuksella tehyn tikkarin jolla win7 asettanut?
    PS: Näky alipapal olevan 55e koko emo kotiin kannettun kts.
     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2017

Jaa tämä sivu