1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus power Anti-surge

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Janatis 05.04.2015.

  1. Janatis

    Janatis Member

    Liittynyt:
    08.01.2010
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moi
    Tämmöistä viestiä pukkaa jos pelaa vähän raskaampia pelejä (esim Battlefield 4, Metro Light) ja kone käynnistyy uudestaan.

    "Asus anti-surge detected unstable power supply unit"
    Tätä ei tapahdu jos ei pelaa raskaita pelejä.

    Koneen specit:

    Operating System
    Windows 8.1 Pro 64-bit
    CPU
    Intel Core i5 3570K @ 3.40GHz
    Ivy Bridge 22nm Technology
    RAM
    16,0GB Dual-Channel DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24)
    Motherboard
    ASUSTeK COMPUTER INC. MAXIMUS V GENE (LGA1155)
    Graphics
    S22B350 (1920x1080@60Hz)
    HDIT23W DVI (1920x1080@60Hz)
    2047MB NVIDIA GeForce GTX 670 (Gigabyte)
    Storage
    931GB Seagate ST1000DM005 HD103SJ (SATA)
    238GB SAMSUNG SSD 830 Series (SSD)
    Optical Drives
    HUAWEI Mass Storage USB Device
    HL-DT-ST BDDVDRW CH10LS28
    Power
    Nexus rx 6300

    Tämä alkoi tapahtumaan kun koneeni oli käyttämättä about 5kk ja ennen ei ole tapahtunut.
    Koti vain vaihtunut.
    Lämmöt ovat ok kun pelailee
    (Pölyt ymm puhdistettu ja johdot tarkastettu)

    Jos jotain suht halpaa ja hyvää virtalähdettä vaihtamaan alkaa niin oisiko ehdotuksia?
    Uskaltaako tuota anti-surgea laittaa pois päältä?
     
  2.  
  3. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Jotkut on päässy tosta ihan sillä, että tarkastat kaikki liitännät joita powerista tulee emolevylle. Voi saattaa tulla jos yksikin piuha on heikosti kiinni. Jos haluut kuitenkin powerin vaihtaa, niin tosta lähtee aika hyvä:
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_432_445&products_id=103194
     
    Janatis kiitti tästä.
  4. Janatis

    Janatis Member

    Liittynyt:
    08.01.2010
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitoksia suosituksesta.
    Tarkastin johdot ja ei ollut mikään hellästi irrallaan.
    Onkohan miten vaarallista kokeilla tuota anti-surgea pois päältä että ei mikään räjähdä kuitenkaan?
     
  5. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Hei muuten, onks toi näyttis millä liittimillä ?
    Ja onko näyttikseen virrat adapterilla vai suoraan powerista ?
     
  6. Janatis

    Janatis Member

    Liittynyt:
    08.01.2010
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    DVI ja HDMI kun käytän kahta näyttöä jos tätä tarkoitit.
    Virta tulee suoraan powerista
     
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    En tarkoittanu, vaan suoraan powerista adapteri läpi vai ilman ?

    Eli onko sulla tämmöset välissä ?
    [​IMG]

    Vai kulkeeko virta suoraan powerista suoraan näyttikseen ilman minkäänlaista välipiuhaa ?
     
  8. Janatis

    Janatis Member

    Liittynyt:
    08.01.2010
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei oo mitään adaptereita tai tommosia kuvan juttuja välissä. kaksi johtoo lähtee tosta näyttiksestä poweriin toinen olikohan se 6+2 ja sit 6
     
    Viimeksi muokattu: 07.04.2015
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kuinka vanha poweri? Samaan aikaan ostettu mitä toi muu kone?

    Kone maadotetussa pistorasiassa kii?
     
  10. Janatis

    Janatis Member

    Liittynyt:
    08.01.2010
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo samaan aikaan ostettu. Jatkojohdossa kiinni ja olen kokeillut kyllä vaihtaa että johtuuko siitä mutta ei. Tämä siitä outo juttu kun 5kk sitten kaikki toimi hyvin ja sit kun tulin reissusta takaisin niin alkanut tämä aiheutumaan. Tosin talo on vaihtunut kerrostalosta väliaikasesti porukoille. Voisikohan se sitten olla tuosta kiinni, yrittää pitempää johtoa että saisi suoraan seinään kiinni.
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Poweriin toi viittais ellei sit oo emossa vikaa. Sun uudessa kodissa saattaa olla "huonompi" sähkö mitä vanhassa ja poweri tykkäs kyttyrää. Toiseks poweriks kelpaa esim http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=103194

    Tietenki vielä tarkistasin et kaikki johdot on osissa kunnolla kii.
     
    Janatis kiitti tästä.
  12. Janatis

    Janatis Member

    Liittynyt:
    08.01.2010
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo johdot on katsottu ja Ratcon tuota taisikin suositella minkä linkkaist :) Kokeilla nyt kun löysin sopivan johdon että yltää suoraan seinään koneelle jos toivottavasti oisi siitä, ,muuten poweri vaihtoon. Kiitokset
     
  13. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    mulla ilmoitti samaa sigussa oleva poweri asuksen M5A78L emolevyllä.otin sen antisurgen pois biosista päältä sitten ja hyvin toimi.nyt sitten on uusi emolevy joka näkyy sigussa myös niin se ei tällä corsairin samalla powerilla ilmoitellut mitään antisurgeen liittyvää joten ei powerissa ollut mitään vikaa.
     
  14. Janatis

    Janatis Member

    Liittynyt:
    08.01.2010
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo itsekkin kokeilin tuota että otin päältä pois vaan kaatu alta 5min mutta kun päällä niin kauemmin.
    Taitaa mennä tuo poweri vaihtoon tai jotain en tiedä.
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Pystytkö kokeilee toisella powerilla, esimerkiks kaverilta lainaan tai jos jollain on ylimääränen ?
     
  16. Janatis

    Janatis Member

    Liittynyt:
    08.01.2010
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kyllä saattaa onnistua. Tosin alkaa tuntua että saattaisi olla jopa tämän talon vika mutta näkee viikon päästä kun pääsee kokeilemaan toisessa talosssa. Kun kone sammuu niin näytötkin sammuu. Pitää ilmoitella kun saan tietoa missä oli vika :)
     
  17. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Onks sun pistorasia maadotettu ?
     

Jaa tämä sivu