1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

ASUS AI Recovery Burner - Mistä sen saa? Palautuslevyjen luonti ei onnistu

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Fiili 01.01.2013.

 1. Fiili

  Fiili Regular member

  Liittynyt:
  07.01.2002
  Viestejä:
  340
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ostin ASUS N76VJ kannettavan, johon olisi tarkoitus laittaa käyttöjärjestelmälevyksi SSD-asema. Mutta koneen mukana ei tullut ohjelmaa jolla voisi polttaa palautuslevyt DVD:lle. ASUS-sivuilla mainostetaan koneiden mukana tulevan ASUS AI Recovery Burner -palautussofta, mutta sellaista ei ole koneessa. Myöskään ASUSin sivuilta en kyseistä softaa ole mistään löytänyt, mielellään kun ottaisi luotettavasta lähteestä. Osaako joku neuvoa mistä tuon löytäisi kun tuntuu melkoista salapoliisityötä vaativan? Ottaako tämä ASUS AI Recovery Burner varmuuskopiot sekä koneen ASUS-ohjelmista että Windows 8:sta?

  Koneen mukana ei siis tullut ASUS-palautus-DVD-levyjä tai Windows 8 -DVD-levyä eikä työkalua palautuslevyjen tekoon. Eli mikäli kiintolevy tilttaa tai menee muuten juntturaan enkä saa Recovery-osiolta palautettua sitä, niin adios!. Aika käsittämätöntä, kyseessä sentään 1000 euron i7 - FHD-kannettava.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2013
 2.  
 3. zipperi

  zipperi Regular member

  Liittynyt:
  29.11.2004
  Viestejä:
  623
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  28
  En vaivautunut koskemaankaan tuohon. Oma Win7:ni on varmistettu Windowsin omalla varmuuskopiointisoftalla (johon en suuremmin luota) ja EaseUS Todo Backup Free:llä; Easeuksen ilmaissoftat ovat rautaa. Recovery Burner löytyy koneestani osoitteesta "C:\Program Files (x86)\ASUS\AI Recovery\" Joku Asuksen versio (Win7) löytyy esim Softpediasta: http://www.softpedia.com/progDownload/ASUS-AI-Recovery-Download-203548.html
   
 4. Fiili

  Fiili Regular member

  Liittynyt:
  07.01.2002
  Viestejä:
  340
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ASUS N76VJ kannettavaan ei millään tunnu onnistuvan palautusDVD-levyjen tekeminen.

  Windows 8 koneella oli kaikkea turhaa ASUS-ohjelmaroinaa, mutta ei ohjelmaa palautuslevyjen tekemiseen. Latasin netistä tuon ASUS AI Recovery v1.0.10 -palautusohjelman mutta senkään kanssa palautuslevyjen teko ei lähde käyntiin.

  Asensin ASUS AI Recovery v1.0.10:n ja se lähtee kyllä käyntiin.

  Mutta ohjelman ikkunaan tulee viesti:
  "Status: Recovery partition does not exist" ja Start-napiska on harmaana.

  Netistä löytyy kyllä ohje jolla tuon ongelman pitäisi saada korjattua, mutta kun minun Program Files (x86) -> ASUS -> AI Recovery -kansiostani ei löydy ohjeessa mainittua ChangeHD.exe -tiedostoa. Eli tämäkään fixaus ei onnistu.

  Mikä tässä ASUS-palautusDVD-levyjen tekemisessä voi olla näin hankalaa, tai miksi se on tehty noin hankalaksi? Tarkoitus siirtää järjestelmä "puhtaana" SSD-levylle, mutta näköjään ASUS on tehnyt palautuslevyjen tekemisestä mahdollisimman hankalaa. Luulisi tuhannen euron kannettavassa saavan varmistuslevyt tehtyä, kaikki tiedostothan häviävät jos esim. kiintolevy rikkoutuu.

  Miten tuon saisi toimimaan? Tai kannattaako todella jollain imegeohjelmalla tehdä kopio koko kiintolevyn sisällöstä. Minulla on HDClone DVD-levyllä, onnistuuko sillä ja tuleeko Recovery-osiokin talteen imageen? Tällä sitten ilmeisesti kaikki tauhkakin asentuu uudelleen, jonka olen imegen luontiin asti koneelle saanut? Puhdas palautus olisi paras, jossa kone asentuisi siihen tilaan jossa se oli ostettaessa.

  En todellakaan suosittele kenellekään ASUSin ostoa, kun edes varmistuksia ei saa tehtyä.
   
 5. Fiili

  Fiili Regular member

  Liittynyt:
  07.01.2002
  Viestejä:
  340
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tällä hetkellä HDClone löytää koneesta seuraavat partitiot:

  Drive #1: ACHI 476,941 MB - TOSHIBA MQ********

  Partition #1: - 'SYSTEM' - 301 MB - FAT32
  Partition #2: - 'Recovery' - 601 MB - NTFS
  Partition #3: - [unnamed] - 129 MB -
  Partition #4: - 'OS' - 190,777 MB - NTFS (C-asema)
  Partition #5: - 'DATA' - 264,656 MB - NTFS (D-asema)
  Partition #6: - 'Restore* - 20,481 MB - NTFS

  Miten toimisitte jotta saisin ainakin Windows 8:n asennettua "puhtaasti" uudelleen ja varmistuslevykuvan talteen käyttöjärjestelmästä, sekä ASUSin tarpeelliset ajurit. Muuten kyllä mielellään jätän kaiken muun ASUS-paskan ja Recovery-osiot ym. bittitaivaaseen ja luon SSD-levylle C-osion ja tuon kannettavan mukana tulleen SATA-levyn laitan D-asemaksi.
   
 6. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,376
  Kiitokset:
  664
  Pisteet:
  193
  Oletko kokeillut tämän manuaalin sivun A-17 ohjetta.
  Edit: Tuo ASUS AI Recovery-ohjelma pitäisi löytyä ja kuulua koneesi mukana tulleihin ohjelmiin.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2013
 7. timppu

  timppu Member

  Liittynyt:
  24.12.2012
  Viestejä:
  59
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mulla on valitettavasti myös vähän huonoja kokemuksia tuosta ASUS AI Recoverysta. Koneessani (ASUS G75VW) oli esiasennettu Win7 kaikella ASUS-tauhkalla, ja erillinen recovery-osio jolta pystyi palauttamaan asennuksen jos oli tarve. Sen lisäksi kuitenkin tein myös AI Recoverylla vielä erilliset palautus-DVD:t, joilla palautus onnistuu vaikka recovery-osio olisi tuhoutunut. Testasinkin vielä että palautus onnistuu DVD:eillä, ja onnistuihan se.

  Mutta myöhemmin kun oikeasti olisin tarvinnut kyseistä palautusominaisuutta epäonnistuneen Win8-päivityksen jälkeen, ei toiminut palautus ei. Lopulta latasin MS:n sivuilta Win7 64bit Home Premium asennuslevyn ja asensin sillä käyttäen koneeni tarrassa olevaa Win7 lisenssinumeroa. Sain täysin puhtaan asennuksen ilman ylimääräisiä ASUS-tauhkoja ja recovery-osíoita, tosin ajurit yms. jouduin sitten lataamaan asuksen sivuilta ja asentamaan erikseen. Tästä puhtaasta (+välttämättömimmät ajurit ja ASUS ohjelmistot) Win7 asennuksesta sitten tein palautus-DVD:t ihan Win7:n omalla "create a system image" toiminnolla.

  Myöhemmin päivitin tämän Win7-asennuksen Win8 Pro:ksi (kun kerran sain halvan Win8 Pro päivityksen), mutta testimielessä halusin vielä asentaa kakkoskiintolevylle rinnalle Win7:n. Onnistui, ja tein Win8 puolelta samaisen system imagen, molemmista levyistä. Eli jos palautan systeemini niiltä, palautuu minulle samalla kertaa sekä Win8 että Win7 asennukset (eri partitioille/levyille).

  Eli jos tarkoituksenasi on vain luoda varmuuskopio koko nykyisestä Win8 järjestelmästäsi, oletan että tuo system imagen teko ihan Win8:n omalla työkalulla toimii sinullekin. Mutta jos tarkoituksenasi on esim. asentaa koneelle nykyisen kiintolevyn tilalle jokin toinen ja palauttaa nykyinen systeemisi siihen, en ole varma onnistuuko se tuolla system imagella. Vaikuttaa joidenkin kirjoitusten perusteella että se saattaa suostua palautumaan vain alkuperäiselle levylle josta kopio otettiin, vaikka periaatteessa tällaista rajoitusta ei pitäisi olla.

  Eli tarpeen mukaan jokin toisen valmistajan system image sovellus voisi olla tarpeen.

  Niinjoo ja jos siis nyt haluaisit aluksi aloittaa alusta tekemällä täysin puhtaan Win8 asennuksen... eikös Win8 optioissa löydy "palauta tehdasasennukset" tms. optio, jolla koneesi pitäisi palata jonkinlaiseen alkutilaan?

  Tai en tiedä tarjoaako MS samaa mahdollisuutta kuin Win7 kanssa, eli voit ladata heiltä Windows-asennuslevyn ja asentaa kaiken alusta omaamallasi Win8 lisenssinumerolla?
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2013
 8. timppu

  timppu Member

  Liittynyt:
  24.12.2012
  Viestejä:
  59
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Vielä yksi selvennys siitä mitä tuo ASUS AI Recovery ohjelma käytännössä tekee, ainakin minun käsittääkseni:

  Esiasennetulla Windows-koneellasi on ASUS tekemä recovery partitio, jolta pystyt palauttamaan alkuperäisen Windows-asennuksesi millainen se oli ihan alussa kun sait koneesi, tai ainakin näin on Win7 kohdalla, Win8 en ole varma. Menetät samalla kaikki koneellasi olleet asentamasti ohjelmat, luomasi tiedostot jne. Eli eräänlainen tehdasasetusten palautus.

  AI Recovery ohjelmalla voit tehdä DVD:eille kopion tuosta kyseisestä recovery partitiosta, et siis nykyisestä Windows-asennuksestasi. Tämä siltä varalta jos kyseinen recovery partitio joskus vahingoittuu.

  Kun palautat järjestelmäsi noilta recovery DVD:eiltä, mitä ne käytännössä tekevät on että ne uudelleenpartitioivat koko levyn ja luovat (puuttuvan) recovery-osion, ja sitten palauttavat Windowsin tuolta recovery-osiolta, aivan kuin olisit tehnyt itse jos sinulla olisi jo ollut kyseinen osio.

  Windowsin oma "create system image" puolestaan tekee kopion juuri nykyisestä Windows-asennuksestasi, mukaanlukien kaikki ajurit ja ohjelmat + lisätiedostot mitä olet jo asentanut.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2013
 9. timppu

  timppu Member

  Liittynyt:
  24.12.2012
  Viestejä:
  59
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Niin tuohon vielä, varmistukset saa toki tehtyä, jos ei muuten niin Windowsin omalla system image-apuohjelmalla. Onneksi se ei ole ASUKsen omasta AI Recovery ohjelmasta kiinni, joka ei siis varsinaisesti edes tee varmistusta nykysysteemistäsi, vaan ainoastaan recovery-osiosta.
   
 10. Fiili

  Fiili Regular member

  Liittynyt:
  07.01.2002
  Viestejä:
  340
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Vaan eipä koneessa ole, joten ohje sivulla A-17 ei toimi ilman levyä:(
   
 11. Fiili

  Fiili Regular member

  Liittynyt:
  07.01.2002
  Viestejä:
  340
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ongelma on nimenomaan se että haluaisin asentaa Win8:n ostamaani SSD-levyyn samalle koneelle. Tehdasasetusten palautus ei taida onnistua toiselle kiintolevylle, jos edes image ei väkisin toimi siinä vaan vaatii alkuperäisen kiintolevyn.

  [​IMG]

  Edit:by aba120
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2013
 12. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,376
  Kiitokset:
  664
  Pisteet:
  193
  @timppu, @Fiili: *Mikäli olet kirjoittanut ketjun viimeisen viestin, älä jatka keskustelua kirjoittamalla uutta viestiä, vaan käytä "Muokkaa" nappia ja tee lisäys tai muutos edelliseen viestiisi.*

  Nykyiset läppärit ja valmis/paketti koneet sisältävät kovalevyllä ns. recovery osion, josta voi tehdä palautuslevyt, jotka ovat tarpeen kun kovalevy vioittuu tai halutaan vaihtaa uusi kovalevy, tai jos käyttöjärjestelmä saadaan niin solmuus, että lopettaa toimintansa.
  Mikäli et pysty tekemään noita palautuslevyjä, ota yhteys laitteesi myyjään, koska muuten olet ilman käyttöjärjestelmää kovalevyn rikkoontuessa, koska palautusosio sijaitsee kovalevyllä.

  Huomioitavaa myös jos olet koneelle asentanut toisen käyttöjärjestelmän, niin hyvin monet kokemattomuuttaan tuhoavat samalla koneen kovalevyllä olevan recovery osion, jonka jälkeen palautusta alkuperäiseen ei voi enää suorittaa ilman palautuslevyjä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2013
 13. timppu

  timppu Member

  Liittynyt:
  24.12.2012
  Viestejä:
  59
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ok, eli tapaus "käyttiksen siirto uudelle levylle".

  Oman kokemukseni ja lukemani perusteella tuossa voi hyvinkin törmätä ongelmiin ainakin käytettäessä AI Recovery ohjelmaa, tai Windowsin omaa "create system image". Ainakin jälkimmäisessä on käsittääkseni vaatimus että uuden levyn on oltava vähintään yhtä iso kuin mistä image tehtiin, ja oletan että uusi SSD levysi on pienempi kuin alkuperäinen HDD-partitio. Tosin aina tuokaan ei välttämättä tunnu riittävän, vaan ainakin joskus tuntuu epäonnistuvan jos kohdelevy on yleensäkin eri kuin mistä image otettiin.

  Minä päädyin lopulta imuroimaan MS:ltä Win7 asennuslevyn, ja asensin+aktivoin sen olemassaolevalla Win7 lisenssiavaimellani joka koneeni mukana tuli. En tiedä onko Win8:n kanssa samaa mahdollisuutta, jos koneesi kanssa ei tullut varsinaisia Win8 asennuslevyjä (vain recovery osio, josta sinun olisi pitänyt ensitöiksesi pitänyt tehdä DVD-backupit tuolla AI recoveryllä... mutta minulla palautus kyseisiltä backupeilta lopulta bugasi, siksi jouduin tekemään uudisasennuksen).

  Mutta kuten IlmoPJ mainitsi, ihan eka kannattaisi valittaa ASUS-tukeen ettet syystä tai toisesta pysty tekemään backuppia recovery osiostasi. Voi tosin olla että he pyrkivät kauppaamaan sinulle maksullista settiä recovery DVD:eistä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2013
 14. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,376
  Kiitokset:
  664
  Pisteet:
  193
  Takuunaikana kun tuon tekee, niin yleensä saa levyt ilmaiseksi.
   
 15. demo52

  demo52 Member

  Liittynyt:
  26.11.2006
  Viestejä:
  23
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Sama ongelma sama kone saitko mitään apua mistään
   
 16. zipperi

  zipperi Regular member

  Liittynyt:
  29.11.2004
  Viestejä:
  623
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  28
  Ainakin Windows 7:ssa on toiminto Varmuuskopioi ja palauta jolla voi luoda käynnistyslevyn sekä varmuuskopioida. Vastaavaan toimintaan kykenee liuta ilmaisohjelmia, esimerkiksi EaseUS Todo Backup Free ja toinen mokoma maksullisia ohjelmia. Ei siinä jää Asuksen softaa kaipaamaan. Minulla on käynnistys/korjauslevyt + backupit Windowsista, EaseUSista ja Paragon Drive Backupista. Luulisi riittävän. Niin, myös joku käynnistyksen korjaus-CD vielä lisäksi. Sitä on tarvinnut useamman kerran ja aina on toiminut, muutaman kerran restoren kautta eli on syytä pitää ainakin yksi toimiva palautuspiste aina käsillä.
   

Jaa tämä sivu