1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

ASRock UEFI Setup Utility HDD ongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Averdition 04.01.2014.

  1. Averdition

    Averdition Newbie

    Liittynyt:
    12.12.2013
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kuinka laitan BIOS:in tunnistamaan uuden vasta-asennetun HDD:ni ja käynnistämään sen kun Windows käynnistyy? Windows on asennettu SSD:lle, mutta tarvitsisin HDD:nkin mukaan että voisi asennella pelit jne. Apua kaivataan!
     
  2.  
  3. Averdition

    Averdition Newbie

    Liittynyt:
    12.12.2013
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Okei, löytyykin BIOS:ista, mutta kun menen Tietokone-kansioon, ei se näytä muuta kuin SSD:n joka on C: asema. Laitehallinnassa HDD löytyy, mutta sinne en mitään saa tallennettua.
     
  4. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,359
    Kiitokset:
    475
    Pisteet:
    93
    Se hdd pitää käydä alustamassa levynhallinnassa...

    esim. oikeella napilla tietokone->hallitse->levynhallinta ja sama englanniks :p
     
  5. Averdition

    Averdition Newbie

    Liittynyt:
    12.12.2013
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Elikkäs, nyt on HDD asennettu ja kaikki toimii, on vielä tosin yksi ongelma.

    Tahtoisin muuttaa HDD-aseman C-asemaksi, ja sitten muuttaa tuon SSD:n asemaksi, joka ei kuluisi, jossa olisi vain Windows asennettuna, kuinka teen tämän?
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Meinaat et pelit asentuis automaattisesti C-asemalle joka olis kovolle varattu?

    Levynhallinta-muuta aseman kirjain ja polku tmv. Tosta voi seurata kaikkee hauskaa, omalla vastuulla.
     
  7. Averdition

    Averdition Newbie

    Liittynyt:
    12.12.2013
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tässä oikeastaan nyt tuli mieleen, olen nyt asennellut paljon tavaraa tuolle HDD:lle. Kuluttaako tällainen PC:n käyttö, jos kuitenkin aika vähän ohjelmia SSD:llä, paljonkin tuota SSD:tä? Vai vaikuttaako yhtään?
     
  8. G0lden_Kebab

    G0lden_Kebab Member

    Liittynyt:
    21.12.2011
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    En lähtisi tuohon hommaan jollei halua ongelmia.

    +

    En sinuna olisi huolissani ollenkaan tuosta SSD aseman kulumisesta, et sitä rikki normaalissa käytössä tuosta vain saa...

    Varmista vaan, että SSD asemalla on "TRIM" päällä ja että et mene sitä "eheyttelemään" niinkuin normi kovoille yleensä voi tehdä.

    Itsellä ollut monta vuotta SSD kovassa käytössä, ei merkkejäkään rikkoontumisesta tai muustakaan korruptoitumisesta...

    Se kyllä kestää vuosia, että ei sitä tarvitse erityisesti alkaa ns.säästelemään rikkoontumisen pelossa.

    TRIM:

    Windowsin komentokehotteeseen(CMD) kirjoitat alla olevan pätkän ilman lainausmerkkejä ja painat enter:

    "fsutil behavior query disabledeletenotify"

    komento antaa 0/1 arvon, Alla tulokset joihin vertaat:

    DisableDeleteNotify = 1 (TRIM on Pois)
    DisableDeleteNotify = 0 (TRIM on Päällä)



    Edit: korjattu typoja.
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2014
  9. Averdition

    Averdition Newbie

    Liittynyt:
    12.12.2013
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Selvä, suuret kiitokset kaikille vastanneille.
     

Jaa tämä sivu