1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asrock 890GX extreme3 virittelystä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi WillHell 31.10.2013.

  1. WillHell

    WillHell Member

    Liittynyt:
    15.11.2012
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mahtaako kellään olla kokemusta miten saisi lisää hönkyä koneeseen kyseisellä emolla? BIOS päivitetty P3.10, mut nyt en löydä biosista esim. miten nostaa NB:tä. Prossu FX 6100, kertoimilla ~4Ghz, 1.375v. Muistit kingston hyperx 1600
    Mitä olen netistä lukenut niin vissiin tolla NB / HT taajuuksien nostolla saisi jotain hyötyä suorituskykyyn.
     
    Viimeksi muokattu: 31.10.2013
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Toimisko AMD Overdrive?
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,433
    Kiitokset:
    735
    Pisteet:
    173
    Vestillä hyvä pointti. Jos toimii niin sillä kokeiila, nuo eivät vissiin jää muistiin mutta ruutupaperia pöydälle. Kynä on hyvä olla myös. :D Biosiin sitten asetukset kohdilleen kun löytyy sopivat viritykset. Manuaalisi kertoo mistä nostella kertoimia/voltteja.

    http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=890GX Extreme3
     
    Viimeksi muokattu: 31.10.2013
  5. WillHell

    WillHell Member

    Liittynyt:
    15.11.2012
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
     
    Viimeksi muokattu: 31.10.2013
  6. WillHell

    WillHell Member

    Liittynyt:
    15.11.2012
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    No nyt keksin miten NB nousee...piti nostaa CPU frequency lukua ja laskee kerrointa nii samalla nousi NB taajuuskin :)
     
  7. WillHell

    WillHell Member

    Liittynyt:
    15.11.2012
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    nii oisko kokemusta nuista arvoista? kokeilin nostaa frequencyä 220, cpu kellot oli hitusen yli 4ghz, NB 2200 ja HT 2200, muistit nousi --> 840mhz...ei pysyny vakaana overdriven vakaustestissä ja winukan käynnistys kesti ikuisuuden (jos käynnisty ollenkaan). Ellen oo väärin ymmärtäny nii toi HT kannatas antaa olla tossa 2000mhz. Onko mitään merkitystä nostaako cpu kelloja kertoimella vai tolla freq. luvulla? Jos kokeilisi 250 nii sais kertoimilla cpu 16x--> 4ghz, NB 2500 ja HT 8x--> 2000mhz. Ja mitenkäs muistit kun nousee niin kannattaako biosista manuaalisesti säätää alakannttiin vai miten? Jos on jotain kokemuksii nii saa jakaa kun ei kehtais iha puskista ruveta kokeileen nii ei kärähtäs vaan mikään.
    Toi 250 ois luku jolla sais ton cpu kellon pysyyn tasan 4ghz ja NB:n suositeltuun 2500-2600 ja HT:n 2000....
     
  8. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,322
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    phenomilla vaikutti, en tiedä sitten enään
    kokeile ekaksi nostaa pelkällä kertoimella prossun nopeutta (nostaa voltteja sitten kanssa kun ylikellottaa)
    sitten kun ei kertoimella nouse enään, niin sitten frguensilla nostamaan
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,433
    Kiitokset:
    735
    Pisteet:
    173
    Ennenkuin lähdetään "puskista" räpläämään kellotuksia niin pakko on kysäistä miilä mallilla jäähdytys on prossulle ja kopalle?

    Rallivehkeissä aikanaan ottivat termostaatin kokonaan veks ettei pikataipaleella leikkaa kone kiinni.

    Jatketaan juttua vastauksen jälkeen. :)
     
  10. WillHell

    WillHell Member

    Liittynyt:
    15.11.2012
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kotelo aerocool xpredator viidellä tuulettimella ja cpu:lla Zalman CNPS12X, eli on kyl lämmöt tajuttu ottaa huomioon ;) tällä hetkellä overdrive vakaustestissä ytimet max 33 astetta, idlessä 11-13 astetta. asrock oc tuner näyttäny peli session jälkeen satunnaisesti prossulle 50, mut joku 46-47 huilaillu yleensä kun parikin tuntia bf3:a pelaillu kaikki asetukset tapissa.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,433
    Kiitokset:
    735
    Pisteet:
    173
    Ookoo, hyvä että jäähdytys otettu huomioon. Kaikki eivät ota ja sitten... mikäs kun koko ajan crash...

    Pidä se HT 2000MHz.

    Prossu on mulla phenomi muuta jotain lukuja

    Cpu Bus freq. 237.8 MHz
    Cpu 1.587 V
    Cpu/NB 1.300 V
    Dram 1.500 V
    NB 1.125 V
    NB HT 1.250 V
    NB 1.8V 1.830 V
    Kerroin 19.0

    => 4.518GHz

    Emollasi näkyy olevan "heatpipe" virransyötön ja NB:n välillä tasaamassa lämpöjä. Ok. Vielä jos saisi pikku propelin puhkumaan virransyötölle niin aina parempi.

    http://kuvaton.com/k/YRNK.jpg

    Mutta tosiaan täysin eri prossu... kokeilemalla löydät kyllä säädöt millä huilailee. Laitappas sitten näkyville tuonne ylikellotus-ketjuun? :)
     
  12. WillHell

    WillHell Member

    Liittynyt:
    15.11.2012
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    ja siis kertoimella nyt nostettu jo ---> 4ghz ja hyvin pyörii :)
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,433
    Kiitokset:
    735
    Pisteet:
    173
    Mikäs olisi "sateenkaaren" pää? 3.3 -> 4GHz on jo hyvin ja jos masiina on vakaa niin kohta antaisin jo olla noin. Tarpeen mukaan paketti uusiksi. Epävakaa kone tuottaa liian aikaisin harmaita hiuksia.

    Duodaduoda... virransyöttö ei oikein vakuuta eli löylyä kohtuudella jos väylällä kikkaillaan.
    http://kuvaton.com/k/YRNN.png
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2013
  14. WillHell

    WillHell Member

    Liittynyt:
    15.11.2012
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    joo prossun kelloja en rupeis ehkä enää nostaan mut tuota NB:tä voisin kokeilla nostaa. tolla 250 freq sais 2500 ja kertoimella prossun siihen 4ghz ja HT:n pysymään siinä kahessa tonnissa. tietäs vaan pysyykö prossu vakaan jos vaan muuttaa freq. mut kellot pysyy samana.
    overdrive benchmarkilla ainaki nousi heti pisteet kun kokeilin NB/HT molemmat 2200, muistien kellot vähän alakantissa mut bluescreeniä heitti.
    GTA V pc versioo odotellessa jos vaan sais ns. löysät pois väylästä ;)
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2013
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,433
    Kiitokset:
    735
    Pisteet:
    173
    Hmmm. Mikä on tavoitteesi? Itselläkin nälkä kasvoi syödessä ja rima nousi kellojen suhteen. Voi sitä bluescreenien määrää ennenkuin uskoi että tässä taitaa olla prossun rajat. Sinänsä mielenkiintoista puuhaa. :)

    Olisipa emoja pestynä pyykkinarulla kuivumassa ja sieltä vaan plokkaisi ehdokkaan volttirääkin alle mutta eihän se noin mene. Ainoalla kellotuslankulla mennään hiki päässä kun nostellaan arvoja ylemmäksi. Kosahdus tulee kalliksi. Kukahan alkaisi sponssaamaan jos oikein paukutteli henkseleitä... olen mie poika noita emoja käräytellyt satoja, jopa kymmeniä... :D
     
  16. WillHell

    WillHell Member

    Liittynyt:
    15.11.2012
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Päätinpä sittenkin vielä rassata prossun kellojen kanssa...nyt ois 4,2ghz/1.4375v. Alkuun ei ruvennut pysymään overdrivessä vakaana mut ku pudotin muistien nopeutta auto volteilla 1600-->1333 nii pysyi vakaana ja antoi bäfääkin pelata :D pitäiskös muistien voltteja vähän nostaa et sais ne takasin tohon 1600?
    HWmonitor lämmöt alle 50 astetta peli session jälkeen.

    Muistit tais olla nämä: http://www.kingston.com/us/memory/hyperx/blu/red
     
    Viimeksi muokattu: 05.11.2013

Jaa tämä sivu