1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

APUVA KIIRE, GtX 1070 ei signaalia

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi samba2 01.12.2016.

  1. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tuli tänään postissa MSI GTX 1070 Armor. Poistin vanhat ajurit DDU:lla ja tämän jälkeen vanha näytönohjain pois (AMD R9 390) ja uusi tilalle. Näyttönä toimii AOC:n G-sync näyttö joten ainoa liitin mitä voin käyttää on DisplayPort. No kaapelit kiinni ja koneen käynnistys. Ensin meni nätisti työpöydälle, mutta melkein heti kun vähäsen likuttelin hiirtä näyttö sammui ja tuli "Ei Signaalia" teksti.
    No pakko sammutin ja vaihdoin DisplayPort paikkaa näyttiksestä (näyttiksessä yhteensä 3 DisplayPort paikkaa) ja tällä kertaa näyttö pysyi päällä nätisti.No, asensin NVIDIAN automaattisen ajuri ohjelman ja se alkoi asenteleen ajureita. Kävin vessassa ja kun tulin takaisin näyttö oli pimeä enkä saa näyttöön enään signaalia mitenkään!!!!

    Olen kokeillu minun edellistä näyttö koneessa kiinni, koska siinä on DVI ja VGA lähdöt, mutta en saanut vanhaankaan näyttöön signaalia....

    Mitäs nyt teen, kone on kokoajan päällä kun en kehtaa sitä sammuttaa jos se jotain ajureita asentaa yms.
    niin kohta on koko kone sekasi.
    Voi että ketuttaa tämä, ikinä mikään mene kohtuudella !!!!
     
  2.  
  3. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Okei, en nähnyt muuta vaihtoehtoa kun pakko sammuttaa koneen. Samalla tutkin näyttiksen lisvirta liittimiä.
    Minulla tulee kaksi paria 8-pin liittimiä virtalähteestä.
    Toisessa parissa lukee kyljessä K ja toisessa ei mitään. Olin liittänyt tuon ei millään kirjaimella varustetun 8-pin liittimen näyttikseen. Vaihdoin huvikseen sen tuohon K:lla merkittyyn liittimeen ja käynnistin.
    Nyt ainakin pysynyt näytössä kuva ja sain ajurit asennettua koneeseen. En ole 100% onnistuiki ajureitten asennus täydellisesti, mutta ainakaan nyt ei mitään vika ilmoituksia ole tullut.
    Minäpä jatkan työskentelyä ja ilmeeraan jos tulee jotain muuta kivaa vastaan..
     
  4. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Mikä poweri?
     
  5. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    550 Watt XFX TS Series Non-Modular 80+ Gold

    Kattelin etukäteen että pitäisi poweri riittää, mutta mene ja tiedä.
    Löytyy pistorasiaan laitettava virtamittari, pitää sillä huvikseen kattoa paljon kuluttaa tuo virtaa.
     
  6. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Eiköhän siinä potku riitä, ihan mielenkiinnosta vaan meinasin katsoa noita liittimiä :)

    edit. Mielenkiintoista kun sanot, että siinä on kaksi paria 8-pin pci-e johtoja vaikka revikat ja valmistaja sanovat että 2x 6+2 pin pci-e, eli ei pareja vaan kaksi johtoa tasan :D . No ehkä puhutaan vaan samasta asiasta eri sanankääntein...
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2016
  7. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Nuo XFX powerit on perinteisesti hyvin epämääräisiä
    Löytyykö Sinulta tuosta mallista erikseen 8-pin ATX lisävirtaliitin ja 4+4-pin EPS prossuliitin ?
    Onko siellä yhdessä (1) piuhassa 2 päätä 6+2 PCI-E liitäntään vai löytyykö jotain muuta
     
  8. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Anteeksi minun liittimien kuvaukset, kun en tiedä miten nuo kirjoitetaan oikein.
    Mutta siis ihan oikeassa olet, eli löytyy kaksi pari 6+2 pin liitintä.
    Tässäpä pari kuvaa miten nyt on kytketty ja näette, että toisessa lukee "K" kyljessä, mitä se tarkoittaa? :
    http://aijaa.com/0tXqSV
    http://aijaa.com/vANC6l
    http://aijaa.com/LNE3KH

    Ja nyt tuntuu toimivan näyttis kai oikein, varulta vielä poisin DDU:lla ajurit ja asensin uudestaan...
    Tässä Fire strike tulokset:
    http://www.3dmark.com/3dm/16418631?
     
  9. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Okei, ensimmäinen ongelma näyttiksen kanssa kaiketi...
    Elikkä tuli kokeiltua tuota Divisioonaa Ultra asetuksilla ja hyvin jaksoi pyörittää sitä :)
    No about 15 min pelaamisen jälkeen yhtäkkiä kuva pysähtyi vähäksi aikaa ja tämän jälkeen meni mustaksi.
    Yritin painaa esc, ALT+F4 yms. nappeja mutta mitään ei tapahtunut niin pakko sammutin koneen. En tiedä onko merkitystä, mutta juuri kun painoin koneen sammutus nappia niin kuulin Steamistä uusi viesti ääni.

    No uus yritys koneen käynnistämisen jälkeen ja nyt otin vähän välilä sensoreista kuva kaappauksia pelatessa.
    Nyt 45 min pelaamisen jälkeen kone toimii moiteettomasti vieläkin.
    Mikäs voi olla takana, että kuva pysähtyi ja meni mustaksi ?

    Tässä sensoreista kuva kaappauksia :
    http://aijaa.com/8oH4hl
    http://aijaa.com/wejYQR
    http://aijaa.com/VbJEAE
    http://aijaa.com/iMPKb9

    Olen omasta mielestä laittanut G-sync asetukset päällä ja se on silleen säädetty, että toimii ainoastaan Fullscreen tilassa, pitäisikö kokeilla tuolla Windowed (Fullscreen) tilaa vai mitä tuolla on merkitystä ?
    Ja mistä tiedän onko koko G-sync päällä :D ?
     
  10. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kone on tuntunut toimivan hyvin, mutta nyt vaihteeksi jumi peli (Divisioona) parikin kertaa.
    Nytten jumi kun Fast travelasin paikasta toiseen ja tosiaan teki tuon kaksi kertaa peräkkäin.
    Tämän jälkeen taas toiminut nätisti kone eikä ongelmia ole.

    Hmmmm, voiko olla että i6700 prossu on nyt pullonkaulana tälle uudelle näyttikselle :/ ?
    Kun kattelin tehtävienhallinnasta niin välillä tulee piikkejä CPU:lle ja suorituskyky käy 100%:ssa
    ja noin ei varmaankaan saisi tehdä ?
    CPU:n usage ei minun mielestäni edellisellä nättiksellä (r9 390) ollut noin kovalla käytöllä.
    Edellisessä viestissäni on muutama linkki, missä näkyy koneen CPU usage.

    Elikkäs onko kyseiset piikit i6700 CPU:lle normaalit vai ei ?
    Voinko yrittää konetta buustata jotenkin ettei nyt heti tarvis alkaa osteleen uutta prossua ?
    Ja pelatessa en huomaa mitään lagimista yms, FPS on siinä 80-110 välillä ja smoottia pelaamista on :)
     
  11. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Okei, ongelmat jatkuvat.
    Kone välillä jumii pelatessa, joskus jumii melkein heti kun alkaa pelaamaan toisinaan saattaa mennä päivä kovaa pelaamista ettei mitään ongelmaa.
    Ja tosiaan yhtäkkiä vaan peli jumittaa ja koska on Fullscreen tilassa pelit niin en pääse tehtävienhallintaan jostain syystä vaan näkyy tällöin vaan musta näyttö. Ainoa mitä voin tehdä on ctrl+alt+del ja kirjautua ulos. Sitt kirjautua uudestaan windowsiin ja uus yritys.

    Mitä olette mieltä, onko tuommoinen jumimis ongelma CPU, muista, virtalähde vai mihin voisi liittyä ?

    Kiitän vastauksista !
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Voisi olla ajuriongelma. Mitä versiota käytät? Pari päivää sitten julkaistu 376.19 pitäisi olla ensimmäinen jokseenkin toimiva pitkään aikaan.
     
  13. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ajuri hommaa epäilin itsekkin aluksi, mutta tänään huomasin tuon uuden ajuri päivityksen ja asentelin sen.
    Ja vastan tuon ajurin jälkeen asensin Watch Dogs pelin koneelle, eli uuden ajuri päivityksen myötä teki melkein samantien tuon saman jumin uudestaan tämän Watch Dogin kanssa.

    Yks kaveri asustelee muutaman kymmenen kilometrin päässä ja hänellä on 750W poweri niin ajattelin siellä käydä pyörähtämässä tämän riesan kanssa ja kokeilla voisko kyseessä olla poweri vika.
    Tätä kuitenkin epäilen kun edellinen R9 390 pitäisi olla virta syöpömpi kuin tämä uusi GTX 1070, mutta kannattaa kait se kokeilla mitä tapahtuu...

    Tämä jumi ongelma on tullut tämän uuden näyttiksen myötä, ettei moista ongelmaa ole ikinä ennen tapahtunut.
    Joskus pelit ovat kaatuneet, mutta tällöin se on heittänyt pelistä työpöydälle ja Windows on ilmoittanut etsivänsä asiaan ratkaisua. Nytten näyttö jumittaa täysin ja ainoa ratkaisu on kirjautuminen ulos Windowsista.
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
  15. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,297
    Kiitokset:
    339
    Pisteet:
    93
    Jos sulla on Win10 ei sitä kannata vaihtaa pois! Oletko katsonut tarkempia tietoja Windowsin tapahtumien valvonnasta?
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Asensin eilen uusimman ajurin, ja nyt aamusella pätkäisi näytön pimeäksi. Lisäksi civ5 välkkyi kuin öinen taivas vuoden vaihteessa. Vanhat ajurit jostain heinäkuulta takaisin ja ainakin civ toimii taas.
     
  17. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jännä ongelman ratkaisu, mutta kun ajattelee niin miks ei tässä Windowsissakin voi ongelma olla.
    Alunperin hankin tähän aidon Win 7 64bit, mutta kun läheni loppuaan tuo Win 10 ilmainen pävitys niin paineen alla menin sen lataamaan tähän koneeseen...
    Järkeilin siten, että nuo uudet näytönohjaimet synkataan tai toimii muutenkin paremmin tämän Win 10 kanssa.
    Hmmmm, en ole tätä pitkään aikaan formatoinut, että voiko sekin auttaa asiaan ?
    Oliko se niin, ettei SSD levyä saa ikinä formatoida kokonaan vai miten muistelen, että sen kanssa piti järkeillä jotenkin ?

    En ole katsonut mitään tarkempia tietoja valvonnasta. Mitäs tuo "valvonta" systeemi on/tekee ja missä se on :D ?
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Windowsin uudelleenasennus on ratkaisu moniin vaivoihin, mutta kokeileppa ensin 368.81 ajuria. Mulla on itellä 1070 ja se ei ainakaan suostu pelaamaan kunnolla noiden uusien kanssa.
     
  19. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Selvä minäpä kokeilen nuita ajureita.
    Öööö, eli en saa ilmeisesti asentaa ollenkaan Geforce Experiens ohjelmaa koneelle, kun sehän haluaa päivittää uusimmat ajurit koneelle ?
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Itse en experiensiä käytä, mutta ei sen kanssa ilmeisesti ole pakko uusimpia asentaa (win10 saattaakin olla sellainen joka tunkee roskaa kyselemättä).
     
  21. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kaikkea tämä Win10 keksii....
    Olen yrittänyt ottaa kaikki mainos yms, hommat pois Win10 asetuksista ettei lähettäis koneesta kaikkea mahollista tietoa eteenpäin, mutta tiedä mitä tämä tekee.
    Netistä kattelin niin monella ollut ongelmia GTX 1070 pelien kaatumisen kanssa. Osalla toiminut ajurien uudelleen asennus osalla ei...

    Tuli myös mieleen, ettei tuo G-sync sekoita jotenkin tätä konetta. Nyt on säädetty G-sync:stä toimimaan Windowed(Fullscreen) tilassa.
     

Jaa tämä sivu