1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

apuja koneen kasaukseen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi rusinamosse 17.01.2017.

  1. rusinamosse

    rusinamosse Newbie

    Liittynyt:
    17.01.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    20170117_011202.

    tuli tollainen kokoonpano postista ja kasattu moneen otteeseen, ongelma on että kone kehrää normaalisti mutta näyttöön " no signa" kokeiltu emolevyn dvi ja hdmi liitännästä sekä näyttiksen dvi ja hdmi liitännästä. pari seikkaa pistää miettimään, emoevyssä toi ATX12V power 8-pin paikka on tyhjillä. sekä powerin PCI-E 6-pin+2 (nippusiteillä liitettynä) tyhjiä myös. prossu on oikein asennettu ( ei mahdukkaan kun oikeassa asennossa paikalle ) muistipaikka emossa on isompi kuin itse muistit, istuvat kuitenkin paikalle ja kauppias sanoi että ovat yhteensopivia ?

    mikäs mättää kasauksessa vai onko joku komponentti kenties hajalla ? kiitos
     
  2.  
  3. pateboe

    pateboe Regular member

    Liittynyt:
    14.06.2008
    Viestejä:
    400
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Laita ATX12V power 8-pin kiinni.
     
  4. rusinamosse

    rusinamosse Newbie

    Liittynyt:
    17.01.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Toi powerin 8-pin piuha ei riitä emolevyn ATX2 paikkaan vaikka vetäis ilman näyttistä sen kiinni (powerin kiinnitys kopan alapuolel , emolevy ylhääl) onko saatavis jotain jatkojohtoo vai? Sekä.. noi powerin 6+2 pin liittimen pyöristykset ja ATX12 pyöristykset ei oo ihan samat.. näyttäs et toi 6pin osa menis mut 2pin osa ei mitekkäänpäin
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,658
    Pisteet:
    223
    6+2 pinninen menee näyttikseen. Täytyy virtapiuhan riittävän pitkä olla.
     
  6. rusinamosse

    rusinamosse Newbie

    Liittynyt:
    17.01.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    tossa näyttiksessä ei mitään paikkaa powerin piuhalle ole, varmaan sen verran heikohko ettei tarvi erillistä virtaa?
    emolevylle menee kyllä toi 24-pin iso piuha.
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,658
    Pisteet:
    223
    Näyttis ei varmaan lisävirtaa tartte. Emolle menee iso möykky ja nelipinninen johto.
     
  8. rusinamosse

    rusinamosse Newbie

    Liittynyt:
    17.01.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    20170117_074313.
    noi kaikki on powerilta irralla. sit se 24 pin menee emolle, + virrat kovolle ja dvd
     
  9. rusinamosse

    rusinamosse Newbie

    Liittynyt:
    17.01.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    20170117_075523. Paikat

    1. ATX 12V Power Connector
    8. TPM Header
    sekä
    12. Chassis intrusion and speaker header

    jäivät tyhjiksi
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,658
    Pisteet:
    223
    Yhden nelipinnisen pitää yltää tuohon atx12v-systeemiin.

    Tosin ei ole huono ajatus palauttaa tuo poweri ja ostaa vähän laadukkaampaa tilalle.
     
  11. rusinamosse

    rusinamosse Newbie

    Liittynyt:
    17.01.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    toi atx 12v naarasliitin on ton 6+2 pin uroksen tyyppinen.. ei noi powerin 4pinniset sovi siihen
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,658
    Pisteet:
    223
  13. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    8pin adapteri yksi vaihtoehto, mutta ei pakollinen, tuossa sinun johtonipussa tuo keskimmäisin neliö 4pin liitin vain tuon emon 8pin liittimen toiseen reunaan kiinni ja kovaa ajoa
     
  14. rusinamosse

    rusinamosse Newbie

    Liittynyt:
    17.01.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    jos tarkoitit tätä powerin piuhaa
    20170117_100114.

    laitettavaksi emolevyn tähän 8 pin
    20170117_100730.

    niin johtoon tarvis tosiaan vähintään sen 10cm jatketta jos poweri on kiinnitettynä paikoilla..
    ja mihin noist 3 vaihtoehdost se pitäisi laittaa ? jos kokeilisi irrottaa powerin siksi aikaa että voisi testata konetta
     
  15. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,957
    Kiitokset:
    84
    Pisteet:
    78
  16. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Mikäli oikein näen, niin lukitusklipsin vastakappale on vasemmalla puolella liitintä emossa, elikkäs ylimpiin 4 pinniin se mielestäni tällöin tulee, näin:

    [​IMG]

    Ja juurikin tuo 4pin pitäisi sinne tunkea, tässä on myös yksi osasyy miksi nuo halppispowerien värikäs litania ovat muistakin syistä suoranaista roskaa verrattuna oikeasti laadukkaisiin vehkeisiin, on niiden johtojen lyhyys

    Ostat halppis powerin ja jatkot johdoille, ja oletkin jo oikeasti laadukkaan powerin hinnoissa

    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...-430w-s12ii-430-atx-virtalahde-80-plus-bronze
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...-520w-s12ii-520-atx-virtalahde-80-plus-bronze
     
  17. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,957
    Kiitokset:
    84
    Pisteet:
    78
    Kaapelikytkennät omassani EVGA (ohjekirja)
    MB 1xATX 24 pin
    CPU1 1xEPS/ATX12v 8(4+4)-Pin
    VGA1 1xPCI-E 8(6+2)
    VGA2 1xPCI-E 8 (6+2)-Pin x 2
    SATA1 2xSATA 5-Pin x4
    SATA2 2xSATA 5-Pin x4
    PERIF 1 x Molex 4-Pin x 4
    FDD 1 x Molex to FDD Apapter

    Perif Cable:
    Those cables are most likely to be your usb ports/audio connecxions and any other port that are in front of the computer.

    You can look into your motherboard user guide to see where to plug them
     
  18. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,957
    Kiitokset:
    84
    Pisteet:
    78
    Tuo johtojen lyhyys tuli minullakin esiin kun ei riittänyt powerin pihua emolle Fractal Define R5 koska oli merkkikoneen poweri ja jäi sentistä kiinni pituus. Joten piti hankkia uusi poweri ja modulaarinen.
     
  19. rusinamosse

    rusinamosse Newbie

    Liittynyt:
    17.01.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    kävin hakeen ton adapterin kaapeliin, nyt sekin kytketty mutta ei vieläkään signaalia?
    koitin taas molemmista . emolevyn hdmi ja dvi , sekä näyttiksen hdmi ja dvi liitännöistä
    koitin myös ilman muistikampoja 20170117_122939.
    prossun ja näyttiksen tuuletin lähtee pyöriin, kovalevystä kuuluu käytön ääniä, valot vilkkuu mut ei signaalia
     
  20. rusinamosse

    rusinamosse Newbie

    Liittynyt:
    17.01.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    noi muistit on nyt ilmeisesti kuitenkin tullut sit vääriä eli läppärin muistia "sodimm" ?
    pitäskö koneen kuitenki antaa signaali näytölle vaikkei muistit olisi edes kiinni emolevyssä ?
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,658
    Pisteet:
    223
    Ei se noilla muisteilla toimi. Kumma kun kukaan ei huomannut.

    Mistä muuten ostit? Omituisia puheita kauppiaalta.
     

Jaa tämä sivu