1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Apua pelikoneen kasaamiseen, ~1300 €

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi iLLuteracy 27.08.2015.

  1. iLLuteracy

    iLLuteracy Newbie

    Liittynyt:
    27.08.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei~

    Vihdoinkin kyllästynyt läppärillä pelaamiseen, joten olisi kunnon pelikoneelle tarve.

    Budjetti?:
    n. 1300 € (tosin pelivaraa löytyy)
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Kyllä
    Kotelon koko: Suuri (XL/E-ATX)/Tavallinen (ATX)
    Onko kotelon värillä väliä?:
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?:
    Ikkuna olisi ihan hieno, jos ei hintaa vie taivaisiin
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Hiljainen on hyvä
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (The Witcher 3, MGS 5, Fallout 4, Civ V, Guild Wars 2 etc. ) + multimediakäyttö
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Näyttö, hiiri, näppäimistö ja äänentoisto löytyvät
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
    Alustavasti katselin Intelin Skylake i5-6600 prossua, näyttikseksi MSI GTX 970 Gaming. Ovatko nuo mistään kotoisin, vai saako vastaavalla hinnalla jotain parempaa?

    Kiitos jo etukäteen
     
    Viimeksi muokattu: 27.08.2015
  2.  
  3. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,614
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
  4. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  5. iLLuteracy

    iLLuteracy Newbie

    Liittynyt:
    27.08.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos molemmille vastauksista~ Tilasin osat ja kopan, ne tulivatkin melko pikaisesti. Kasauskin sujui näppärästi, mutta käynnistää kun yritin, niin ei inahdustakaan. Uskaltaako apua kysyä tässä, vai pitäiskö tehdä uus thread?
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    @iLLuteracy

    Kai tämä tässäkin menee, oma ketjusihan tämä on.

    Emolevyn korokepalat warmasti oikeilla paikoillaan?
    Molemmat virtaliittimet emolle kytkettynä?
    Ovatko kopan power-liittimet oikeissa kohdissaan emolevyllä?
    Powerin virtakytkin ON-asennossa?

    Lähdetään jostain liikkeelle.
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Jatketaan listaa vielä parilla kohdalla.
    Näetkö mistään ledeistä, tuleeko emolle virta?
    Onhan etupaneelin Power switch johto emossa kiinni oikealla paikalla?
     
  8. iLLuteracy

    iLLuteracy Newbie

    Liittynyt:
    27.08.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Korokepalat pitäisi olla oikeilla paikoillaan, virtaliittimet kytkettynä kunnolla, etupaneelin johdot pitäisi myös olla oikein kytkettynä (yritetty useaan kertaan). Lisäksi virtalähteen virtakytkin on ON-asennossa.

    Olen testannut, että kotelon virtapainikkeet toimii. Lisäksi virtalähde on toimiva. Emossa palaa kyllä ledit, eli jonkinnäköinen virta kulkee.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Pyörivätkö kaikki tuulettimet? Ja näytönohjaimeen kytketty kaikki vaadittavat virtaliittimet? Millä johdolla on kytketty näyttöön?

    Tulee näitä kysymyksiä kun ei oikein selvinnyt mitä olet jo aiemmin kokeillut ongelmaan.
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Saisitko emosta kuvia, niin että johdotukset näkyy niistä?
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kumpi kokoonpano kyseessä?

    Tarkista et prossukannan pinnit ei oo vääntyny.
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Perrkule. Tuohan on se pahin skenaario.

    Oliko prossun asennuksessa jotain mieleen jäänyttä seikkaa? Pitäisi olla helpohko toimenpide mutta tuossa on vaara jos jotain on sattunut asennuksen suhteen.
     
  13. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Jos se on Krait niin siinä on kopan piuhat kummassa kohtaa.
    toivotaan että on vaan nuo johdot sekasin
     
  14. iLLuteracy

    iLLuteracy Newbie

    Liittynyt:
    27.08.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kokoonpano on toi Persjalan ehdottama muutamalla muutoksella - muistina on http://www.mindfactory.de/product_i...-rot-DDR4-2400-DIMM-CL15-Quad-Kit_974803.html ja virtalähde kaverilta saatu Antec HCG-620. Tuulettimet ei pyöri ollenkaan, mun mielestä näytönohjaimeen on kaikki tarvittavat virtajohdot kiinni. Näytössä kiinni hdmi-piuhalla. Pinnit ei ainakaan mun silmään näytä vääntyneiltä. Eikä tossa asennuksessa mun mielestä mitään erikoista ollu. Voin pistää kuvaa myöhemmin tänään.
     
  15. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,614
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Jospa virtalähde on niinsanotusti paskana,kun tuulettimetkaan ei kerta pyöri.
     
  16. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Tuulettimet ei pyöri koska emolle ei ole kytketty virtaa.

    Kopan johdot tulee ihan alas keskelle , siinä lukee JFP1 / 9-pin ja oikea yläkulma tyhjä / PW johdot tulee siihen yläriviin sen tyhjän paikan viereen -johto sen tyhjän puolelle
     
  17. iLLuteracy

    iLLuteracy Newbie

    Liittynyt:
    27.08.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Virtalähde on todettu toimivaks. Ja juuri noin olen ne kopan johdot mielestäni kytkeny.
     
  18. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Tämä voisi auttaa asiaa.
     
  19. iLLuteracy

    iLLuteracy Newbie

    Liittynyt:
    27.08.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tässäpä näitä kuvia. Toivottavasti saa selvää. IMG_20150907_224728. IMG_20150907_224616. IMG_20150907_224623. IMG_20150907_224628.
     
  20. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Sinulla on LED-johdot ristissä
    Irroita kaikki kopan johdot ja kytke pelkkä power +/- johdot
     
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Etupaneelin audio connector (JAUD1) on kuvassa kytkemättä, eihän sitä ole mihinkään väärään paikkaan kytketty?
     

Jaa tämä sivu