1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Apua pelien kaatumiseen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi benzamin 28.04.2017.

  1. benzamin

    benzamin Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli kyselisin mielipiteitänne miten minun kannattaa edetä? Ostin viime talvella HP:n pöytäkoneen käytettynä 50e missä oli 4gb ram, i3 2120, 500gb HDD ja 320w poweri. Päätin sitten ostaa RX 460-näyttiksen missä ei siis erillistä 6 pin poweria. Tällä hetkellä ongelma on siis, että tarvitsisin vähintään 4-ydin prossun ja 8 gb ramia, mutta powerissa riittää mehut juuri ja juuri nykyiseen kokoonpanoon. Koneessa on joku HP:n oma emolevy missä on HP:n oma custom power eli ei ole 24 pinnistä. Eli pitäisi varmaankin ostaa uusi virtalähde, emo, prossu ja muistit. Ja mietin, että ostanko esim. käytettynä LGA1155-emon ja esim. i5-2500? Vai ostanko uuden lga1151-emon ja Pentium G4560-prossun, koska fyrkat ei riitä uuteen i5:seen? Vai odottaakko Ryzen 3-sarjan julkaisemista ? Eli budjettina olisi se max 200e millä pitäisi siis saada uusi emolevy, prossu (mielellään 4.ydin) 8 gb ramia ja virtalähde. Jos jokin jäi epäselväksi niin kysykää vain niin koitan tarkentaa!
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,315
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Sanon ihan suoraan, älä lähde pakettikonetta päivittämään. Tulee halvemmaksi ja saat paremman kokoonpanon, kun lähden rakentamaan konetta kokonaan koteloa myöden alusta lähtien. Joitakin koneen peruskomponetteja voi kyllä siinä käyttää, kuten kovalevy ja DVD-asema, ym. vastaavaa.

    Pakettikoneet ei ole tehty päivitettäviksi, sen monet ovat huomanneet viimeistään siinä vaiheessa, kun kaikki merkittävät osat on uusittu, eikä ne tahdo kunnolla edes pakettikoneen koteloon mahtua, vaan siinäkin pitää tehdä kompromisseja.
     
  4. benzamin

    benzamin Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo tiedän kyllä, että ei ole mitään järkeä, mutta tarkoitus olisi nimenomaan käyttää vaan kovalevyä ja dvd-asemaa vanhasta en pidä muuta kuin näytönohjaimen minkä ostin siis erillisenä. Ja kovalevy, dvd-asema.
     
  5. mcmopo

    mcmopo Active member

    Liittynyt:
    01.07.2003
    Viestejä:
    1,491
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    68
    Tuohon budjettiin katsoisin FX83XX sarjalaisia paketteja käytettynä. Moni päivittää nyt ryzeniin ja FX sarjan prossuilla olevia konepaketteja ilmestyy aika join erittäin edulliseen hintaan.
     
  6. benzamin

    benzamin Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitokset viestistä ! Osaatko kertoa miten FX83xx sarjalaiset toimii peleissä? Ymmärtänyt ettei monet pelit hyödynnä kuin 4-ydintä ?
     
  7. jons81

    jons81 Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2010
    Viestejä:
    206
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Tuosta uusittavien osien listasta puuttuu vielä kotelo. Pakettikoneen kotelo voi myös olla custom eli juuri tuolle valmistajan omalle emolevysarjalle suunniteltu. Esimerkiksi emolevyn kiinnitysraudat eivät välttämättä sovi mille tahansa emolevylle. Käytettynä I5 2500 + emo + 8gb ram maksaa käytettynä noin 140-170eur. Virtalähde ja kotelo 50eurolla saattaisi myös löytyä, mutta budjetti noille on vähän tiukka. Prossu tarvisi myös jonkinlaisen jäähdyttimen ja tahnat prossun ja jäähdyttimen väliin.

    Tuon vanhan paketin myynnistä voisi saada ainakin sen 50euroa takaisin mikä antaisi aika paljon helpotusta budjettiin. Toki sitten tarvisi uuden kovalevyn, dvd aseman (jos sellaista nyt tarvii) ja windows lisenssin. Käytettynä noi taitaisi maksaa sen saman 50eur. :)
     
  8. benzamin

    benzamin Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo löytyy kyllä iteltä pari 500gb kovoa ylimääräisenä, joten voisi kokeilla kepillä jäätä ja koittaa myydä koko setti pois ja ostaa vaan kaikki uusiksi. Paitsi siis näytönohjaimen pidän tietenkin.
     
  9. benzamin

    benzamin Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Päivitellääs... Elikkä tuli ostettua FX6300, Asrockin N68-GS FX-emolevy, Corsair VS550 ja corsairin koppa. Koneen sain boottaamaan ihan normaalisti, kaikki toimi, mutta koitin mennä rocket leagueen ja peli kaatuili kokoajan ja windows herjasi, että wattman asetukset laitettu oletus asetuksille vaikka en ollut wattmaniin koskenutkaan. No ajattelin, että se johtuu drivereista joten poistin ne DDU:lla ja asensin uusiksi. Noh sama homma jatkui joten poistin taas DDU:lla ja asensin vanhemmat driverit. Ei toiminut sekään.. Sitten löysin internetin ihmeellisestä maailmasta, että ei toimi msiafterburnerin, cpu-z, cam softwaren yms. kanssa. Poistin kaikki Yritin tällä kertaa AC brotherhoodia ei toiminut sekään... Sitten tarkistin onko muistissa mitään vikaa ei löytynyt windows mitään vikaa. Lämpötiloista ei pitäisi mielestäni johtua prossu oli suunnilleen sen 45-50c ja näyttis 55-65c . Näyttis toimi siis ihan normaalisti aiemmassa koneessani missä oli hp:n emo ja i3-2120 ja mielestäni käytin ihan uusimpia drivereita siinä. Osaisiko joku pätevämpi ehdottaa jotain korjausta yms. Laitoin eri kovalevyt kiinni tämän hetkiseen koneeseen voiko vika johtua niistä? Kaikki muu kuitenkin toimii normaalisti. Peleissä tilttaa menee windows screeniin hyppää takaisin peliin ja vähän ajan päästä kaatuu(välillä kuuluu peli äänet vielä?) Ja en ole tällä hetkellä ylikellottanut ollenkaan kaikki on ihan stockkina. Auttakaa tietämätöntä :D !
     
  10. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,315
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Asensitko käyttöjärjestelmän kokonaan uusiksi?
    Ostitko tuo Corsairin VS:n uutena, se ei ole niitä laadukkaimpia powereita?
     
  11. benzamin

    benzamin Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Asensin käyttiksen "puhtaana" Usb-tikulta ja ostin Corsairin uutena.
     
  12. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,315
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Onko kaikki emon laiteajurit asennettu?
    Tarkista laitehallinnasta, onko kaikki laiteajurit kunnossa?
     
  13. benzamin

    benzamin Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Meinaatko, että pitäisi kaikki laitteet katsoa yksitellen laitehallinnasta ? Ei nyt ainakaan nopeasti katsottuna näy mitään ongelmia?
     
  14. benzamin

    benzamin Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Päivitellääs... eli asensin varmuuden vuoksi windowsin uusiksi eri kovalevylle ei tuottanut tulosta. Nyt windows antaa ilmoituksen, että "näyttölaitteen käyttö estetty sovellukselta" Koitin etsiä uudempaa biosia mikä oli 1.40 mikä löytyi jo emolevyltä. (uusin bios muuten vuodelta 2012, voiko pitää paikkaansa?) Rupee kyllä pikku hiljaa loppumaan ideat kesken. :( Voiko virtalähteessä olla vikaa? Emossa?
     
  15. benzamin

    benzamin Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Laitetaas nyt tännekkin. Eli rupeaa itseltä pikkuhiljaa loppumaan asiantuntemus ja ideat, mietin jos joku osaavampi henkilö haluaisi jeesata nuorta miestä? :D Asun siis Oulussa ja olisi todella mahtavaa jos joku pystyisi auttamaan! Voisin noin 30km sisällä ajaa ihan ovelle saakka. Mitään isoa korvausta ei nyt pysty tällä hetkellä valitettavasti antamaan, joten sen takia huollot yms. ovat poissuljettuja. Jos juuri sinä laupias samarialainen luet tätä niin laita mulle yv:tä ja sovitaan joku tapaaminen! Totta kai jonkun kahvipaketin yms. voin palkkioksi antaa.:)
     
  16. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,315
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Asennettuasi käyttöjärjestelmän uusiksi, tämä kysymykseni pätee yhä ja tärkeä.

    Näkyykö laitehallinnassa keltaisia (muistaakaeni) varoitusmerkkejä laitteen nimen edessä?
    Oletko biossiin tehnyt mitään muutoksia, jos vaikka sen palautus default asetuksiin auttaisi?

    Mitä osia sinulla on vanhasta koneesta otettu käyttöön?

    Yritä vastata kaikkiin kysyttyihin asioihin.
     
  17. benzamin

    benzamin Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei näy varoitusmerkkejä. En ole tehnyt biossiin muutoksia. Ja vanhasta koneesta siis ramit ja 2x 500gb kovalevyt. Ja olen suorittanu memtest86:en, ei ongelmia siellä.
     

Jaa tämä sivu