1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

analogisen laitteen modulaatio

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi einmak 17.02.2015.

  1. einmak

    einmak Newbie

    Liittynyt:
    17.02.2015
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tarkoitus on kytkeä frankkeerauskone, joka toimii puhelin verkossa, suoraan seinässä olevaan verkkopistokkeeseen. Tarviiko väliin modeemia tai muuta. Käsittäkseni tässä tapauksessa analogisen laitteen signaali tarvitsee moduloida digitaaliseen muotoon jotta voi lähteä maailmalle.
     
  2.  
  3. einmak

    einmak Newbie

    Liittynyt:
    17.02.2015
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tarkennetaan vielä, että seinässä oleva verkkopistoke menee reitittimen kautta puhelinjakamoon.
     
  4. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,647
    Kiitokset:
    74
    Pisteet:
    78
    Itsellä oli edellisessä vuokrakämpässä Pelkät cat5e-vedot. Sonera kieltäytyi myymästä minulle valokuituliittymää koska heidän tietojensa mukaan asunnossani ei moisia ollut. Vdsl-asentaja raapi otsansa ja veti puhelinkaapeloinnin cat5e-liitännän kautta ja analogisingaali kulkeutui nätisti olohuoneen vdsl-modeemiin cat5-vetoa pitkin. Siirsin myöhemmin modeemin suoraan eteisen kytkentäkaappiin ja sielläkin se pelitti ongelmitta. Ei jaksanut valittaa koska pääsin säätämään modeemia itse ja nopeudet olivat lähellä 100/10 mbps.

    Viisaampi voi kertoa osaako vdsl-liittymä suodattaa kaapeloinnista johtuvat häiriöt ja tuo frankkeerauskone ei.
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,970
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    En ole viisaampi, vaan ilmeisesti tyhmempi, kun en ymmärrä, miten analogisen postimaksukoneen voisi liittää ethernet-verkkoon, mitä käsitin tuon "seinässä olevan verkkopistokkeen" tarkoittavan. Tuollainen konehan soittaa puhelinverkkoa pitkin päivityskeskukseen ja vain digitaaliset mallit voi (vaihtoehtoisesti) kytkeä nettikaapeliin, koska niissä on sisäänrakennettuna myös tuo nettiominaisuus. Nyt on sitten viisaampien vuoro, olkaa hyvä.
     
  6. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,647
    Kiitokset:
    74
    Pisteet:
    78
    Sori, luin viestisi epätarkkaan. Voit käyttää talon cat5-kaapelia analogisen signaalin kuljettamiseen puhelinkaapelin sijaan.

    Edit: pistetään sekoilu influenssan piikkiin. Tarvinnet faksiliittymän tuon laitteen kanssa. Puhelinoperaattorisi voinee auttaa asian kanssa, tarjoavat varmaan gsm-yhdyskäytävää koska puhelinliittymien ylläpitäminen on kallista.
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2015
  7. einmak

    einmak Newbie

    Liittynyt:
    17.02.2015
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos neuvoista. Selvensi asiaa!
     

Jaa tämä sivu