1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

amd X4 640 -> AMD FX-8320 päivitys.

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Carloff 31.03.2015.

  1. Carloff

    Carloff Member

    Liittynyt:
    23.09.2009
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tervehdys

    Mitä mieltä olette kannattaako päivittää X4 640 -> FX-8320/50 prossuun ja ASUS M5A97 R2.0 AM3+ emolevyyn.
    Saako vastinetta (uutta potkua 5v koneelle) rahalle. n. 250 -300 hintaan.

    8320 n. 30-40€ halvempi kuin 8350 onko hintaero/teho kohdallaan?
    Netistä mitä löysin vertailua, niin ei hirveesti ollut eroa -20 ja -50 välillä.

    Pelit- DCS, A10, EliteD simulaattorit.

    Nykyinen kokoonpano:
    Power 550W
    Processor: AMD Athlon II X4 640
    Graf: NVIDIA GeForce GTX 660
    Memory: 8 192 MB DDR3
    1 000 GB SAMSUNG HD103SJ ATA
    64-bit Windows 7

    Kiitos etukäteen vastauksista:)

     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Powerin merkki ja malli? Nykynen emo?
     
  4. Boss93

    Boss93 Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2011
    Viestejä:
    972
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    8320:n ja 8350:n ainoa ero on se, että 8320:n kellotaajuus 0n 3,5Ghz ja 8350:n kellotaajuus 4Ghz, joten 8320:stä voit saada 8350:n veroisen ylikellottamalla sitä. Tuo asuksen M5A97 on ihan ok emo ja sillä päässee ainakin lähelle tuota 4Ghz:ia, tosin tuo 4+2 virransyöttö prossulle hieman rajoittaa... FX-8320 on kokonaistehoiltaan noin 1,56 kertaa tehokkaampi, kuin nykyinen prosessorisi ja kahdeksan ytimensä ansiosta tulevaisuudessa parempi vaihtoehto jos ja kun ohjelmat alkavat käyttämään useampaa ydintä. Tosiaan BPVest esittikin tuossa edellä tärkeitä kysymyksiä.
     
    Carloff kiitti tästä.
  5. Carloff

    Carloff Member

    Liittynyt:
    23.09.2009
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Poweri: LC-POWER LC600H-12 v. 2.31 600W
    Nykyinen emo: ASUSTeK M4A87TD/USB3
    Jimmsin kokoama.

    Poweri olikin 600w eikä 550w ja taitaa olla sieltä halvemmasta päästä.
     
    Viimeksi muokattu: 01.04.2015
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Poweri roskaa. Tolle emolle melkein metsästäsin Phenom II X6 prossua käytettynä. Selkeesti halvemmaks tulis. Poweri vaihtoon joka tapauksessa.
     
  7. R4ndom1

    R4ndom1 Regular member

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    588
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Mikä on koneen käyttötarkoitus? FX8320:lla tuo näyttis (GTX660) olisi pullonkaula peleissä.
     
  8. Carloff

    Carloff Member

    Liittynyt:
    23.09.2009
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Poweri: POWER tm LC600H-12 v. 2.31 600W
    Emo: ASUSTeK M4A87TD/USB3
    Jimmsin kokoama.
     
  9. Carloff

    Carloff Member

    Liittynyt:
    23.09.2009
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Aloittelen 3v tauon jälkeen taas DCS world:n simuja pelaamaan ja ehkä Elite D. ja Star Citizen:a.
    DSC ja A10C pyörii jo nykyiselläkin kohtalaisen hyvin.
    PS4 hoitaa kevyemmän pelaamisen;)

    Eliteen taitaa vaatia jo näyttiksen vaihtoa ja nykyistä prempaa prossua + muistia lisää.
    Ajattelin kuitenkin näillä (FX-8320/50 prossu ja ASUS M5A97) lähteä liikkeelle, kun uusi näyttis maksaa saman, (tai enemmän) kuin mitä nyt ajattelin koneeseen sijoittaa <-300€.

    Saa nähdä sitten, kun Elite on koneella. :(

    Mikä olisi hyvä poweri FX-8320 ja eo emolle? Riittääkö 600w, mutta laadukkaampi?
    Olenko oikeassa mitä netissä olen testaustuloksia kahlannut, että FX-8320 tehot vastaa Intelin i5-33xx:stä suurinpiirtein?
     
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  11. Carloff

    Carloff Member

    Liittynyt:
    23.09.2009
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos vastauksista.
    Kannattaako heti vaihtaa 8320:seen isompi cooleri, kun varmaan pitää kaikki ottaa irti mitä rahalla saa;)
    Esim. tämä: http://www.jimms.fi/tuote/0P105246
     
  12. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    jos kellottaa tahtoo niin emoksi tällöin m5a97 evo paremman virransyötön vuoksi
    linkkisi cooleri sopii vakiojäähyn korvaajaksi, mutta jos tahtoo kellottaa niin silloin sijoittaa vähintään se noin 40e ja kurkkia esim, scythe mugen 4/macho 120 120mm ropellilla olevia coolereita
     
    Carloff kiitti tästä.
  13. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    Carloff kiitti tästä.
  14. Carloff

    Carloff Member

    Liittynyt:
    23.09.2009
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo toi on hyvä vaihtoehto. Onkohan toi ilmoitettu korkeus emolevyn pinnasta mitattuna 120mm?
    Mun ATX kotelo on 180mm leveä. Sopiiko?
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,801
    Kiitokset:
    2,450
    Pisteet:
    223
    159 milliä on korkeus. Prossun päällehän jäähy pätkäistään, että siitä mittaamaan. Itse kyllä ottaisin tämän: http://www.jimms.fi/tuote/100700721 (niin kuin otinkin).
     
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Todennäkösesti ei. Yleensä 180 millisiin koppiin ei saa sopiin ku 150 milliset coolerit max. Koppia on erilaisia jne mut kuitenki.
     

Jaa tämä sivu