1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Alle 500 € kannettava koulukäyttöön SSD-kovolla

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Heinemann 04.11.2015.

 1. Heinemann

  Heinemann Newbie

  Liittynyt:
  02.02.2015
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Terve vaan rakkaat ystävät,

  olisi hakusessa uutta perheenlisäystä. Kevyttä kannettavaa koulukäyttöön, vähintään 4 GB keskusmuistilla, ja 128 GB SSD-kovalevyllä. Näytön koko olisi välillä 13" - 14". Hyvä akku aina plussaa.

  Paras minkä löysin oli tämä:
  http://cdon.fi/kodin-elektroniikka/lenovo-b50-80-i5-5200u-4gb-128gb-ssd-hd5500-w8-1-p35284553

  Otan mielelläni vastaan ehdotuksia paremmista kandidaateista ja kertoa saa omista kokemuksista.

  Onko Windows 8.1 käyttis pätevä tämmöiseen käyttöön? Itsellä ollut käytössä aina 7.

  Itseäni Lenovot kiehtovat ammattimaisella ulkoasullaan. Vinkkejä jos olisi mahdollista saada esimerkiksi Saksasta halvemmalla? Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon läppärin hankinnassa? Onko esimerkiksi SSD-kovalevyn vaihtaminen (ennen hajoamista) ja keskusmuistin lisääminen suuri/kannattava operaatio ja missä vaiheessa näin kannattaisi tehdä?


  Kiitos jo etukäteen.

  Yours truly,
  Heinemann
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  5,971
  Kiitokset:
  517
  Pisteet:
  173
  Kuten olet jo tainnut todeta, tuollaista konetta ei löydy tuolla budjetilla. Linkkaamasi esimerkkikone on 15,6-tuumainen ja isohko päivittäin kuljetettavaksi. Akkukestoltaan se sentään on kohtalainen verrattuna siihen, että edullisen hintaisten läppäreiden akku hiipuu yleensä alle 4 tunnissa. Lisäksi tuo näyttää olevan tarjolla edullisempaan hintaan kuin kotimaisilla myyjillä.
  Mitä mahdat tarkoittaa "pätevällä"? Kyseessä on OK-käyttis, jos se on valmiina. Win 7:aa ei kuitenkaan ole mitään syytä vaihtaa 8.1:ksi, vaan päivittää suoraan Win 10:ksi, sitten kun Kympin haluaa.
  Jos tilaa läppärin Saksasta, siinä on saksalainen QWERTZ-näppäimistö ja saksan kielinen Windows. En siis suosittele. Taitaa olla läppärikohtaista, kuinka helppoa kovalevyn vaihtaminen ja muistin lisääminen on ja vaikuttaako se takuuseen itse tehtynä. Usein ainakin muistin lisäys onnistuu koko konetta avaamatta avaamalla vain lisämuistipaikan kohdalla oleva pieni läppä. Kovalevyn vaihtaminen voi olla vain hieman monimutkaisempi, mutta silti helppo operaatio.

  Edit. Lisäänpä vielä, että netistä löytyy kuvitettuja ohjeita tai videoita, joissa opastetaan mallikohtaisesti esimerkiksi kovalevyn vaihto tai muistin lisäys. Mm. Lenovon laitteista löytyy yleensä koko huoltokäsikirja ladattavaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2015
 4. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  Ei ole kätevä ollenkaan. Joka toinen Windows versio on ollut huono ainakin Vistasta lähtien ja pätee Windows 8. Windows 10 versiosta on korjattu nämä kasin suurimmat ongelmat ja puutteet eli se toimii paremmin käytössäsi. Siksi se tulisi heti päivittää siihen ja asentaa vaikkapa puhtaalta pöydältä niin pääsee eroon valmistajan turhista kokeilu ja muista ohjelmista.
   

Jaa tämä sivu