1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Aliverkon peite & oletusyhdyskäytävä ongelma

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi benteke30 31.08.2015.

  1. benteke30

    benteke30 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei, en ole varma onko oikea paikka kysy ratkaisua ongelmaani, mutta en sopivampaakaan löytänyt.
    Elikkäs omistan dna internet usb modeemin ja ipconfig ilmoittaa että aliverkon peite olisi 255.255.255.255 ja oletusyhdyskäytävä 0.0.0.0. Internet tietokoneella toimii ihan normaalisti, mutta esim xboxiin yhdistäessä antaa ip osoite virheen. Internet asetukset ovat ihan kunnossa ja olen aikaisemmin saanut internetin yhdistettyä xboxiin.
    Ongelma ilmestyi kun tietokoneeseen vaihdettiin cpu ja prosessori. En tiedä voiko noista johtua tämä ongelma, sillä kokeiltuani nettitikkua toiseen tietokoneeseen ilmenee sama ongelma. En ole manuaalisesti muuttanut mitään internet asetuksia, mutta ilmeisesti sovellus 'Hola' pystyy asetuksia muuttamaan. Sovelluksenkin poistin, muttei ongelma siltikään selvennyt.
    Olis kiva saada tietää kuinka saisin asetukset normaaliksi ja mitä nämä edes tarkoittavat.
    [​IMG][/IMG] [​IMG]
     
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Applen Bonjour on ainakin tehnyt tuota gateway-muutosta 0.0.0.0:ksi. (tuo Bonjour on asentunut myös Adoben CS-paketin joidenkin versioiden kanssa)
     
  4. benteke30

    benteke30 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo luin tosta kans kun etin vastauksia tähän ongelmaan. mutta kun tota bonjouria yritän koneellta ettii ei tunnu löytyvän.
     
  5. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Käynnistä/Start -> Suorita/Run -> services.msc
    tuolta löytyy Bonjour, jos se on koneelle asennettu (sieltä sen voi myös ottaa pois käytöstä).
     
  6. benteke30

    benteke30 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei näkynyt kyseistä ohjelmaa.Tämä ongelma näköjään aika hankala ratkaistavaksi.
     
  7. olkitu

    olkitu Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2014
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Mikäkö USB mokkula kyseessä?

    Tuo ihan normaalia PPP interfacessa.

    Miten olet yhdistänyt tämän Xboxin? Jos sinulla USB tikku koneessasi?
     
  8. benteke30

    benteke30 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Huawei valmistama.

    Tollasella ethernet kaapelilla on yhdistetty tietokoneeseen. Ja on toiminut aikasemmin ihan normaalisti, kunnes tietokoneeseen tuli ongelmia ja prosesseri ja cpu vaihdettiin niin ei enään tunnu toimivan. En oo mitenkään varma johtuuko aliverkonpeite ja oletusyhdyskäytävästä mutta xbox ilmoittaa ''ip address error''
     
  9. olkitu

    olkitu Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2014
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Kertoisitko mokkulasi malli? Ei pelkkä Huawei minulle kerro mitään... Koska Huawei valmistaa aika paljon mokkuloita...

    PPP interface tulee yleensä vanhemmissa USB mokkuloissa ja tämä ei toimi varmasti Xboxin kanssa. Ethernet kaapelilla PPP interfacea ei käytetä että nyt en ymmärrä.
     
  10. benteke30

    benteke30 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Huawein e180 mallinen.
    No en tiedä paljoakaan tosta ppp interfacesta, mutta kuinka on mahdollista että se on aikaisemmin toiminut? Voiko tietokoneen osien vaihto vaikuttaa tähän?
     
  11. olkitu

    olkitu Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2014
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Mokkulasi on aika vanha ja ihan normaalia on se ettei toimi tuon Xboxin kanssa ainakaan suoraan kytkettynä PPP interfacessa kuitenkin niin sanotusti soitetaan. Uudemmat mokkulat varmasti toimivat. Voit toki tehdä tietokoneestasi reitittimen, eli reitittää NATin avulla kahdeksi verkoksi. Kuulostaa jo vähän monimutkaisemmalta, ehkä suosittelen hankkimaan uuden mokkulan, voi toimia nopeamminkin kuin tuo.
     
  12. benteke30

    benteke30 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos vastauksista. Tarkotatko fyyisesti uutta mokkulaa vai myös liittymän/netin vaihtamista?
     
  13. olkitu

    olkitu Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2014
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Fyysisesti uudempi mokkula. Liittymä voi olla sama.
     
  14. benteke30

    benteke30 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mikä tossa mokkulassa sitten on vikana? Ymmärrän että on vanha, mutta mikä siinä menee pieleen kun netti toimii tietokoneella muuten ihan normaalisti.
     
  15. olkitu

    olkitu Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2014
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Tietokoneella varmasti toimii toki koska PPP interfacea tukee mutta Xbox ei? Lisäksi voit toki saada parempia nopeuksia varmaan uudemmalla mokkulalla...
     
  16. benteke30

    benteke30 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Onko noi aliverkonpeite ja oletusyhdyskäytävä 255.255.255.255 ja 0.0.0.0 ihan normaalit, kun mitä oon lukenu niin ei tunnu löytyvän vastauksia. Pitäskö ton dhcp:n olla käytössä tossa PPP sovitimessa? Jos katot tosta kuvasta.
     
  17. olkitu

    olkitu Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2014
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    PPP sovittimessa on normaalia olla aliverkonpeitteenä (subnet mask) 255.255.255.255 ja oletusyhdyskäytävänä (gateway) 0.0.0.0 . 0.0.0.0/0 -> kaikki. Ei DHCP:tä erikseen PPP sovittimeen tarvitse enään.
     
  18. benteke30

    benteke30 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei tuntunu mokkulan vaihtaminen mitään muuttavan. Ehkä kannattaa vaan ostaa langattoman niin saa hommat taas kuntoon.
     
  19. olkitu

    olkitu Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2014
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Mikä mokkulan hankkisit?
     
  20. benteke30

    benteke30 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kokeilin jo toista mutta nyt päädyin ottaan tw-ea510 routerin käyttöön. Tää on ollu ennen käytössä muttei nyt vähään aikaan.
    En tiedä onnistuuuko jos nettitikku menee koneeseen ja koneesta johdolla routeriin ja siitä xboxiin.Sain kuitenkin jonkin näköstä edistystä xbox liveen yhdistämisessä. Eli ip ososte löytyy mut nyt antaa dns errorin. Pitäis varmaan siirtää xboxin foorumeille kun ei tämä otsikko ole ihan sopiva.
     
  21. Nanna_86

    Nanna_86 Regular member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    389
    Kiitokset:
    97
    Pisteet:
    38
    Mitähän Dns osoitetta se käyttää tällä hetkellä.

    Ensisijainen DNS pitäisi olla: 62.241.198.245, Toissijainen: 62.241.198.24

    edit: en huomannut että nettitikkua. :confused:
     
    Viimeksi muokattu: 07.09.2015

Jaa tämä sivu