1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Acer ja touchpad-ongelma

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi elseppa 19.01.2015.

  1. elseppa

    elseppa Member

    Liittynyt:
    04.06.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei. Osaisiko joku avulias ihminen auttaa, kun eilen putsasin vähän konetta ja saattoi häipyä pari ajuria tms. Nyt ei siis toimi läppärin touchpad. Ei ole lukittu, joten Fn+F7 ok. Ohjaispaneelista en löytänyt apua. Mistä voisin ladata puuttuvan "palikan"? Kiitos avusta.
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,400
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Anna koneen tarkka malli, jotta voi etsiä lataussivun.
     
  4. elseppa

    elseppa Member

    Liittynyt:
    04.06.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Acer Extensa 5630Z.
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,400
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Täältä löytyy Acer Support, siellä pitää laittaa koneen tiedot ja sitten valita oikea käyttöjärjestelmä.
     
  6. elseppa

    elseppa Member

    Liittynyt:
    04.06.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Avast esti kaikki lataukset ja Internet-asetukset näyttivät olevan kunnossa. Pitäisi löytää joku ohjelma, joka automaattisesti tietää, mitä pitää ladata ja mistä... oh, boy! Mistä saisin tietää, mitä olen eilen poistanut? Putsasin rekisteritiedot, turhat kansiot, duplikaatit jne. Roskis on tyhjä. Ottaa pattiin. Kiitos vastaajalle!

    Nyt pitää mennä nukkumaan.
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,400
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Acerin tukisivu on kyllä täysin normaali sivusto, jota Avastin ei pitäisi blokata.
    Ei ole mitään järkeä millään ajuriohjelmalla etsiä ajureita, niin kauan kun valmistajan tukisivulta ne voi ladata (ajuriohjelma ei välttämättä anna oikeaa tulosta).

    Et kertonut mikä käyttöjärjestelmä sinulla on, mutta oletan sen olevan Windows 7. Laitoin suorat latauslinkit Acerin tukisivulta. Ainoa ongelma on, että koneestasi on kaksi eri valmistajan Touchpad kokoonpanoa.

    Laitan molemmista suoran ajurin latauslinkin. Todennäköisesti koneesi ilmoittaa asennuksessa jos yrität asentaa väärän ajurin.

    Win7 64bit: lataa "Synaptics" Touchpad Driver tästä.
    Win7 64bit: lataa "ALPS" Touchpad Driver Driver tästä.

    Mikäli käyttöjärjestelmäsi on muu edellä mainitusta, niin etsitään lisää latauslinkkejä.
     
  8. elseppa

    elseppa Member

    Liittynyt:
    04.06.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitti. Käyttis on Windows Vista, ja bittimääriä ei näy. Kokeilin noita molempia tai ehkä pienempi bittisiä... Jätän huomiselle ja toivon, että yön aikana olisi tapahtunut IHME:) Kiitos.
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Helpointa taitaisi olla tehdä järjestelmänpalautus tuota "puhdistusta" edeltävään ajankohtaan.

    Tietämättä, millä ohjelmalla teit noita puhdistuksia, ehdottaisin myös kyseisen ohjelman poistamista uusien vahinkojen välttämiseksi. CCleaner on luotettava työkalu tilapäisten tiedostojen poistoon ja rekisterin putsaukseen, mutta toki silläkin voi tehdä virheitä jos ei mieti, mitä tekee.

    edit. jonkin virhepainalluksen seurauksena viesti lähti kesken kirjoittamisen.
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,400
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Katso koneeltasi "Tietokone" hiiren oikalla napilla "Ominaisuudet", niin siellä kerrotaan käyttöjärjestelmä ja sen bittisyys.
    Älä kokeile noita ajureita, koska ovat Win7 ajurit.

    edit: 1pertti edellisessä ehdottaa järkevää, koska sillä tavalla luultavasti voit mitätöidä aiemmin tekemäsi puhdistuksen.
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2015
  11. elseppa

    elseppa Member

    Liittynyt:
    04.06.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitti vastaajille. Olen itse 'sössinyt' ne poistot (poistin ohjelmia). Käytin puhdistukseen mainitsemaasi CCleaneria.

    Miten saan "puhdistettua" puhdistusta edeltävään tilanteeseen:rolleyes:... Kokeilen illalla, kun taas olen kotona.
     
  12. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
  14. elseppa

    elseppa Member

    Liittynyt:
    04.06.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16

Jaa tämä sivu