1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Acer aspire v5 531p

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi kloppi78 25.07.2017.

  1. kloppi78

    kloppi78 Newbie

    Liittynyt:
    25.07.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Voisko joku auttaa.. Mun pitäis saada läppärille näytönohjaimen ajuri. Koneella on aiemmin ollut Windows 8 ja nyt kone on tyhjennetty ja siihen on laitettu Windows 7 pro. Voiko tähän enää saadakkaan oikeanlaista ajuria? Oon melko aloittelija näiden kanssa ja toivon asiallisia vastauksia.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,795
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    En suoraan tuolla tyypillä äkkiseltään löytänyt tukisivua. Avaa tämä sivu ja kokeile etsiä Serial Number tai SNID:n avulla etsiä. https://www.acer.com/ac/fi/FI/content/support
    Toinen asia on sitten, onko siellä ajureita seiskaan, jos kone on kasin aikana valmistettu.
     
  4. kloppi78

    kloppi78 Newbie

    Liittynyt:
    25.07.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos. Tuon kautta oon jo kokeillu ja tulosta ei tullu..
     
  5. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,795
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Johan on kumma, kun ei löydy, noin uusi kone kuitenkin.
    Saisitko kuvan tuosta tyyppikilvestä laitettua tänne?
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    tarantella kiitti tästä.
  7. kloppi78

    kloppi78 Newbie

    Liittynyt:
    25.07.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ainakaan toimivaa versiota löydy.. ainoa minkä saa asennettua, niin sekin värpöttää.
     

    Liitetyt tiedostot:

  8. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,795
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Kerros nyt ensin, mitä se silloin tekee, kun värpöttää. Kokeilin ladata tuolta noita ajureita, niin nätisti tulivat kaikki pakattuina kansioina, jotka pitää purkaa ensin.
     
  9. kloppi78

    kloppi78 Newbie

    Liittynyt:
    25.07.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Näyttö menee sumeaksi ja värisee kun ajuri on asennettu..
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
  11. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,795
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Katselin noita näytöohjain ajureita, niin onko niistä kahta eri versiota valmistajan mukaan, en täysin saanut siitä selvää.
    Mutta se on selvää, että oikea näytönohjain ajuri pitää asentaa.
    Kokeilitko asentaa Chipset ajuria, joka on aika tärkeä ajuri myös?
     
  12. kloppi78

    kloppi78 Newbie

    Liittynyt:
    25.07.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tälläinen tuli..
     

    Liitetyt tiedostot:

  13. kloppi78

    kloppi78 Newbie

    Liittynyt:
    25.07.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Chipset ajurista en tiedä..
     
  14. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,795
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Nyt kun tarkemmin sitä katsoin, niin vaikuttaa siltä, että Win7:lle ei ole kuin kaksi ajuria ladattavana, SATA AHCI Driver ja VGA Driver. Olisiko nyt kuitenkin niin, että seiskalle noita ajureita ei ole kaikkia tehty. Kasille niitä löytyy toistakummentä (13/14) ajuria kaikkiaan.

    Etsin myös koneesi S/N NXM7XED0033130374F6600 numeron perusteella ja sillä tuli tuo sama sivu, jonka 1pertti linkkasi.

    Minkä version ajuri tuo oli, josta kuvan linkkasit? Taisi olla väärän käyttis version ajuri?
     
  15. kloppi78

    kloppi78 Newbie

    Liittynyt:
    25.07.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuossa vielä kuva näytöstä.. Onkohan tähän muuta ratkaisua kun Windows 8?
     

    Liitetyt tiedostot:

  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Minä olen nyt sotkenut. Muistan, että ensimmäistä linkkiä laittaessani siinä oli vain yksi VGA-ajuri tarjolla, mutta jotenkin olen osunut laittamaan ensimmäiseeen viestiin väärän linkin, jossa on useita ja vääriä ajureita. Pahoittelen kovasti! Toisessa linkissä on oikea ajuri.
     
  17. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,795
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Jaa-a, vaikeaa sanoa, kun edellistä kuvasta ei saa mitään selvää. Kasi toimii koneessasi. Tosin sen voisi tuolla tuotelisenssillä päivittää suoraa kumppiin puhtaalla asennuksella, mutta kympille tuolla ei ole ajureita.
    Todennäköisesti kymppi toimisi kuitenkin. Mitä ajureita kymppi ei automaattisesti lataa, voisi kokeilla kasin ajureita.

    Edit. Ihmettelinkin, että aikaisemmin niitä ajureita oli paljon, mutta sitten huomasin, että todella siellä on vaan kaksi seiskan ajuria. 1pertti oli ehtinyt korjata sen jo kun vertailin S/N numerolla ladattuja ajureita.
     
    Viimeksi muokattu: 25.07.2017
  18. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Koska ensiksi tuli (linkatuksi ja) asennetuksi väärä ajuri, pitäisi vanha ajuri varmaan poistaa ennen tuon toisen jälkimmäisestä linkistä ladatun Win 7-ajurin asentamista.

    Pahoittelen edelleen mokaani.

    E. Koitin miettiä, mitä tapahtui, ja muistan ensiksi todenneeni, että Windows 7:lle oli vain kaksi ajuria. Tarkistin sitten, mitä ajuria haettiin, ja totesin, että juuri näytönohjaimen ajuria tarvittiin. Minun piti palata kyseiselle ajurisivulle, mutta palasin kai väärälle sivulle, jonka osoitteen sitten kopioin linkiksi.
     
    Viimeksi muokattu: 25.07.2017
  19. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,795
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Tekevälle sattuu, mutta tuossa ei ole tapahtunut mitään korjaamatonta.
     
  20. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
  21. kloppi78

    kloppi78 Newbie

    Liittynyt:
    25.07.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Saako tuohon päivitettyä kympin? Miten?
     

Jaa tämä sivu