1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Acer Aspire 7715 ongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi jeremu 30.01.2015.

  1. jeremu

    jeremu Member

    Liittynyt:
    05.06.2009
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Koneen suoritinkäyttö on koko ajan 95-100%, elikkä kone on hidas netin selailukin on tuskaa, kun kone tökkii. Ostin tuon koneen vasta piti olla toimiva, mutta eipä näytä olevan. Käyttöjärjestelmä on asennettu uudestaan sekä uusimman päivitykset asennettu. Mitähän tuolle keksisi?
     
  2.  
  3. Boss93

    Boss93 Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2011
    Viestejä:
    972
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    Kato ny ekaks tehtävienhallinnasta, mikä sielä vie prossun kapasiteettia. Aja myös Ccleaner ja MBAM lävitse turhien tiedostojen ja haittaohjelmien varalta
     
  4. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    eli vasta ostit tuon tietokonen?

    Jos näin on niin todennäköisesti kones on rikki, esim kovo on paskana. Taku homma.
     
  5. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,468
    Kiitokset:
    312
    Pisteet:
    93
    Viimeksi muokattu: 30.01.2015
  6. tumipa00

    tumipa00 Member

    Liittynyt:
    25.12.2007
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kato tehtävienhallinnasta mikä prosessi tarkalleen syö prossutehon?
     
  7. jeremu

    jeremu Member

    Liittynyt:
    05.06.2009
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuommoset näyttäs syövän. Taskmgr.exe trustedinstaller.exe. Yritin tuossa asentaa käyttiksenkin uudelleen, mutta eipä tuo onnistunut kun tökki niin pahasti.


    Tuommone kone mahtaa olla kuin linkissä, mutta ram 8gb ja kovo 300gb.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,972
    Kiitokset:
    518
    Pisteet:
    173
    Taskmgr.exe on tehtävienhallinta eli se prosessi, jonka avaat tarkastellaksesi käynnissä olevia prosesseja ym. Sen ei pitäisi viedä prosessoritehoa kuin nimeksi. Trustedinstaller puolestaan asentaa (tai poistaa) Windowsin osia. Jos se kuormittaa merkittävästi prosessoria, tulee ensimmäiseksi mieleen, että Windowsin päivitys on menossa.

    Edit. Mitähän tuo asennuksen tökkiminen tarkemmin sanoen tarkoittaa? Ettei olisi vikaa kovalevyssä? Kovalevyn tilan voit tarkistaa alla olevan linkin ohjelmalla:
    http://www.download.fi/jarjestelma/jarjestelman_tiedot/crystaldiskinfo_portable.cfm
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2015
  9. jeremu

    jeremu Member

    Liittynyt:
    05.06.2009
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    kaikki päivitykset pitäisi olla asennettu.
     
  10. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    1pertti on varmasti oikeilla jäljillä, meinaan jos winukan asennuskin tökkii niin ei ole kyseessä softa vika vaan rautavika.
     
  11. jeremu

    jeremu Member

    Liittynyt:
    05.06.2009
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Elikkä tuo ohjelma sanoo: Kunto: varoitus [c5] uudelleensijoitusta odottavia sektoreita 6
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,972
    Kiitokset:
    518
    Pisteet:
    173
    Tuo kertoo, että 6 sektorin lukemisessa on ilmennyt ongelmia ja sektorit odottavat uudelleen sijoitusta. Olikos kohdassa c4 joku luku, joka kertoisi esiintyneiden uudelleensijoitustapahtumien kokonaismäärän? Tuo varoitus kertoo joka tapauksessa, että levyssä on vikaa ja yleensä vikaantuneisuus vain pahenee ajan myötä.
     
  13. jeremu

    jeremu Member

    Liittynyt:
    05.06.2009
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kokeilin uudella kovollakin, mutta ei vaikutusta asiaan. Miten käyttäytyy jos prosessori menossa?
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,498
    Kiitokset:
    747
    Pisteet:
    173
    Harvemmin prossu vikaantuu normaalissa käytössä. Lämmöt saattavat niinkin tulla kyseeseen. Onko konetta puhdistettu koskaan?
     
  15. jeremu

    jeremu Member

    Liittynyt:
    05.06.2009
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jo vain vika selvisi. Toinen muistikamman paikka ilmeisesti rikki. Toisen kamman otin irti niin kone toimii.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,498
    Kiitokset:
    747
    Pisteet:
    173
    Oukkei, hyvä homma. Voisit vielä kokeilla toisella kammalla sitä muistipaikkaa että toimiikos. Tietäisi ettei ole ram-vika.
     
  17. jeremu

    jeremu Member

    Liittynyt:
    05.06.2009
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Testasin toki kummallaki kammalla siinä toimivassa muistipaikassa.
     
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,498
    Kiitokset:
    747
    Pisteet:
    173
    No sitten mennään "puolivaloilla" eli toinen muistislotti ei toimi. Hmm... eli 2gb on nyt ramia käytettävissä. Tsekkaa vielä asettamalla uudelleen palikat että toimiikos. Sitten kai joutuu hommaamaan vaikka 4gb palikan jos toinen slotti ei tosiaankaan toimi.
     
  19. jeremu

    jeremu Member

    Liittynyt:
    05.06.2009
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tässä oli paikoillaan 2x4gb. Koitin kyllä asentaa uudelleen vaan heti rupeaa tökkimään.
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,498
    Kiitokset:
    747
    Pisteet:
    173
    Jaah, no 4gb riittää yleiskäytössä kuitenkin aikas pitkälle. Tulet tuolla toimeen kuitenkin? Läppäri on... läppäri. :)
     

Jaa tämä sivu