1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

5.1 Kaijuttimet, subwooferista ei lähde ääntä

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi Heka94 30.10.2014.

  1. Heka94

    Heka94 Newbie

    Liittynyt:
    30.10.2014
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ostin tuossa halvat 5.1 Trust merkkiset kaijuttimet. Nämä ovat siis 5.1. Kytkin kaikki kolme piuhaa, vihreä, musta ja oranssi, oikein tietokoneeni taka-paneeliin. Onglemana on nyt kun laitan vaikka musiikkia soimaan niin subwooferista ei kuulu mitään. Jos vaikka ohjauspaneelin kautta kokeilen toimiiko kaijuttimet, niin silloin subwooferista kuuluu äänet kyllä.

    Googlailun jälkeen luin että muillakin on ollut samantyylisiä ongelmia 5.1 kajareiden kanssa, mutta en löytänyt ratkaisua sieltä.

    Osaisko joku auttaa?

    Edit: minulla on kyllä 5.1 kaijuttimiin sopiva äänikortti ja olen muuttanut Realtek audiohallinnasta äänet 5.1.
     
  2.  
  3. terve2005

    terve2005 Regular member

    Liittynyt:
    13.05.2014
    Viestejä:
    199
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Halpakaijuttimet eivät ole välttämättä niin hyviä aina.
    Asetukset kannattaa muuttaa vaikkapa ohjeuspaneelista, ja sieltä valitset "Ääni"-kohdan.
    Valitse sieltä Kaijuttimet.
     
  4. Heka94

    Heka94 Newbie

    Liittynyt:
    30.10.2014
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu eihän nämä mitkään erityisen hyvät ole, tiedän sen, pitäis näiden kuinteki toimia... Mutta kun vaikkapa juuri tuolta Ohjauspaneeli -> Ääni -> Määritä, paikasta testaan jokaisen kaijuttimen niin subwoofferi toimii mallikkaasti kun siellä testaa. Mutta jos koitan kuunnella vaikkapa musiikkia tms. niin subwooferi on mykkä. Olen painanut asetuksista "Kaijutin-täyte" kohdan päälle, mutta ei sekään auta.
     
  5. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Oletko muuttanut musiikki soittimesi asetuksista 5.1 käyttöön?

    Toinen vaihtoehto on laittaa speakerfill päälle realtekin asetuksista.
     
  6. Heka94

    Heka94 Newbie

    Liittynyt:
    30.10.2014
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei tosiaan auttanut tuo speakerfill, ja 5.1 on laitettu päälle. Jos laitan realtekin asetuksista "Aktivoi bassonhallinta" kohtaan ruksin niin subwooferista kuuluu pieni ääni, mutta ei lähellekkään niin kova verrattuna kun testaan subwooferia asetuksista painamalla sen kuvaaa.
     
  7. terve2005

    terve2005 Regular member

    Liittynyt:
    13.05.2014
    Viestejä:
    199
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Ompa erikoinen vika....
     
  8. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Ihan villi veikkaus.. Musa harvoin on 5.1-muodossa.. Kokeileppa laittaa joku aito dvd-pyörimään ja asetukset kohilleen. Kato toimiiko subvari sillon..

    Mun mielestä täällä on ennenki ollu samanlaisia ongelmia...

    Tai muuten... Koitappa laittaa 2.1 päälle asetuksista toimiiko subi sillon?
     

Jaa tämä sivu