1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

144hz näyttö kuntoon?

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Kepsuli100 09.02.2016.

  1. Kepsuli100

    Kepsuli100 Newbie

    Liittynyt:
    09.02.2016
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moi! Ostin tossa viikko taaksepäin tollaisen benq xl2411 144hz näytön. Sain tuttavalta kuulla ettei pelatessa muummassa cs näyttö ei ole 144hz. Sanoi et pitäis jotkut ajurit hankkia netistä miltä sivulta miten en nääs tiedä yhtään mitään koneista en sitten mitään toivonkin että vastaus on niin selkeä ja kaikki kohdat tarkasti läpi käyvä kiitos :)
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,955
    Kiitokset:
    606
    Pisteet:
    123
    Ei taida olla ajureita näytöille mutta täältä, http://gaming.benq.com/downloads/
    Löytyy jotain ladattavaa kuitenkin.
    Ehkä joku enemmän näyttöjen kanssa pelaillut osaa neuvoa enemmän, itsellä on sen verran rupunen näyttö ettei sihen mitään tarvitse latailla.
     
  4. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Mitähköhän tuttavasi mahtaa tarkoittaa? Meneekö hertsit ja FPS sekaisin?
    Näyttisajurit pitää tietysti olla asennettuna, jotta näyttis ylipäätään toimii kunnolla, mutta ei näytölle erikseen tarvitse ajureita asentaa. Tarkista näyttöasetuksista, että virkistystaajuus on asetettu 144 hertsiin.
    http://www.testufo.com/#test=framerates&count=5&background=none&pps=960 Tuolla voi myös kokeilla näyttöä.
     
  5. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,059
    Kiitokset:
    115
    Pisteet:
    73
    Onko näyttö kiinni DVI vai HDMI liitännällä? HDMI ei pysty 144hz käsittääkseni.
    Voit tarkistaa näytön hertsit oikea nappi työpöydällä -> näytön tarkkuus -> lisäasetukset yms.
     
    Axu_ kiitti tästä.
  6. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Totta, HDMI:n "ominaisuuden" unohdin.
     
  7. Kepsuli100

    Kepsuli100 Newbie

    Liittynyt:
    09.02.2016
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    ei löydy tollasta asetusta kun näytön lisä tarkkuus on vain näyttö asetukset myös tuo linkki sanoisi että mulla on -hz mitä se meinaa?
     
  8. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Notta että mitä? Laita nyt edes yksi piste johonkin väliin, niin saa vähän selvää.
    Windowsissa näytön lisäasetuksissa on kohta "näyttölaite" ja siellä ainakin näkyy virkistystaajuus. Lisäksi sama löytyy näyttisvalmistajan ohjelmasta (Nvidia-ohjauspaneeli tai AMD:n vastaava, en muista millä nimellä se nykyään kulkee).
    Onhan se näyttö nyt kytketty DVI:llä ja uusimmat näyttisajurit asennettu? Mikä näyttis koneessasi on?
     
  9. Kepsuli100

    Kepsuli100 Newbie

    Liittynyt:
    09.02.2016
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    okei! Seurasin mahdollisimman hyvin ohjeitanne ja päädyin jonnekkin. :D oli mahdollisuus muokata hertsejä kai? jotain virkistys taajuudestakin siellä luki. kun yritin vaihtaa pois 60 hertsistä ei ollu muita vaihtoehtoja. näyttö on ilmeisesti kiinni jollain d sub jutskalla jos se edes on mikään liitin? vai mikä se on? ja ajureista ei ole sitten yhtikäs mitään hajua :D
     
  10. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    [​IMG]
    Tollasella? Siinä se vika sitte on. Vain DVI ja Display port tukevat 144 hertsiä. DVI-piuha ei montaa euroa maksa, kunhan vaan näyttiksessä on liitäntä (ja koneessa riittää potkua pyörittää pelejä yli 60 FPS, muuten ei näytön hertseistä paljon iloa ole).
     

Jaa tämä sivu