1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

1000e kone tekniseen piirustukseen ja mallintamiseen

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi mut 26.10.2016.

  1. mut

    mut Newbie

    Liittynyt:
    26.10.2016
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Budjetti?: 1000€ (voi mennä hieman ylikin)
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: Tavallinen (ATX)
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Kone sijoittuu makuuhuoneeseen, joten hiljaisuudesta plussaa.
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Tekninen piirustus ja mallintaminen ( Revit 2017, AutoCAD 2017, mahdollisesti myös Vertex).
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Näppäimistö (pääpaino kirjoittamisella)
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: ei
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: Näyttöä hintaluokassa 300 - 350e voipi ehdotella.
     
  2.  
  3. mut

    mut Newbie

    Liittynyt:
    26.10.2016
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tämmöistä kokoonpanoa olen miettinyt. Meneeko pahasti "metsään" ?
    Muutosehdotuksia?


    Intel Core i7 6700K 4x 4.00GHz So.1151 WOF
    334,69e

    275GB Crucial MX300 2.5" (6.4cm) SATA 6Gb/s 3D-NAND TLC Toggle (CT275MX300SSD1)
    86,54e

    8192MB PowerColor Radeon RX 480 Red Dragon Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
    259,90e

    Gigabyte GA-B150-HD3P Intel B150 So.1151 Dual Channel DDR4 ATX Retail
    83,95e

    2x 16GB Patriot Viper 4 Elite Series DDR4-2133 DIMM CL14 Dual Kit
    169,90e

    2000GB Seagate Desktop HDD ST2000DM001 64MB 3.5" (8.9cm) SATA 6Gb/s
    67,64e

    EKL Ben Nevis Tower Kühler
    21,83e

    TP-Link TL-WN881ND WL300MBit PCIe
    13,19e

    LG Electronics GH24NSD1 DVD-Writer SATA intern schwarz Bulk
    10,53e

    650 Watt Corsair RMx Series RM650x Modular 80+ Gold
    99,85e


    YHT 1130,02e

    Kotelo, näyttö ja näppis sitten Suomesta.
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
  5. mut

    mut Newbie

    Liittynyt:
    26.10.2016
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitoksia!
    Vaihdoin powerin ja SSD:n.
    Kannattaako tuosta suuremmalla muistilla olevasta näytönohjaimesta maksaa reilu 30e lisähinta?
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Nyt kun tarkemmin katsoin niin autocad hyötyy näyttiksen muistista. Olipas huono neuvo. Sori siitä, kuten paremmissakin piireissä tavataan todeta.

    Pidä vaan 8 gigainen.
     
  7. DarkzyArtz

    DarkzyArtz Member

    Liittynyt:
    18.10.2016
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    8
    Muisteja varmaan liikaa, jos wwallu ei huomioinut sitä. 32GB ja 1100€ on jo metsäänmenoa. 8/16GB mieluiten
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    32 gigaa tulee työkoneessa ihan tarpeeseen jos vaan budjetti kestää.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Setti sillä lailla että kestää lisäillä. Esim. nyt 2x8GB ja jos kokee tarvetta niin pukata samanlaiset ramit kaveriksi. Ennen oli emoilla vaikeuksia hyväksyä täyttä muistimääräänsä mutta kuulemani ja lukemani perusteella ne ovat jo menneitä aikoja. 32GB vaatii kyllä jo rankkaa käyttöä. Ei masiina nopeudu normikäytöllä havaittavasti vaikka kuinka olisi muistia emon sloteissa.

    Joku kohta kertoo että kyllä on vissi ero, huoh. Sitten aletaan puhumaan wanhan kansan väyläkellotuksesta ja latensseista.
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Ei masiina normikäytössä lisämuistilla nopeudu, mutta eipä tämä kone normikäyttöön tulekaan. Kun vielä muistaa ddr4:n nirsouden yhteensopivuuksissa niin suosittelisin kyllä reipasta määrää muistia.

    Sitä paitsi pc:lle ei pian saa muistia mistään niin vaikea sitä on lisäillä.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    @wwallu

    Valaise meitä pimeässä kulkevia.
     
  12. DarkzyArtz

    DarkzyArtz Member

    Liittynyt:
    18.10.2016
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    8
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    ^

    Aina on näitä juttuja, joillekin märkä päiväuni. Normikäytössä tuo ei ole parempi kuin kompromissimasiina ssd:llä. Eli ei nopeampi käytännössä ollenkaan.

    Heitän esimerkkinä... #400

    e.
    Normivaloillakin näkee.

    Hyvä masiina ei maltaita maksa, varsinkin jos on tilaisuus tilata vaikkapas Nahkahousujen maasta.
     
    Viimeksi muokattu: 29.10.2016
  14. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,266
    Kiitokset:
    337
    Pisteet:
    93
    wwallu kiitti tästä.
  15. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Mä tein juuri niin että voipi sitte lisäillä. Jostain kumman syystä kun tilasin romppeet niin kammat makso 55€ 2x8Gb ja sitte kuukaus taaksepäin kävi mielessä että laittasko toisen setin vielä tulevaisuutta varten niin hinta oli pompsahtanu yli sataseen.. no empä sitte laittanu :D Pistää kerralla sen mitä laittaa, nyt 4x8Gb niin eipä tarvi rypistellä jälkeenpäin.
     
    wwallu kiitti tästä.
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Tuopa juuri. Hiton kännyköitä kaikki taskut täynnä ja vielä muutama lipaston laatikoissakin. Lankapuhelimet ois parempia.

    Kai muisteja jostakin löytyy tietokoneellekin, mutta hinnat on olleet reippaassa nousussa jo muutaman viikon ja nousevat jatkossa vielä lisää. Nyt kun kauppaan lähtee niin kannattaa ostaa riittävästi.
     

Jaa tämä sivu