1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

1000 virusta koneella

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi Buube 07.06.2014.

  1. Buube

    Buube Member

    Liittynyt:
    18.01.2009
    Viestejä:
    81
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo kyseessä on tyttöystävän pikkuveljien toine kone, mitä ovat käyttäneet pari vuotta ilman virus torjuntaa ja uskoisin että tällä on katsottu ja ladattu vaikka mitä.

    Latasin malwarebytes antimalwaren ja se löysi yli 1000 saastunutta kohdetta, laitoin ne karanteenin ja latasin avastin ja sen jälkeen kone meni sekasin ja käynnistin uudelleen ja tuli joku blue screeni ja nyt meni käynnistyksen korjaukseen. :D Mikähän voisi olla vikana?
     
  2.  
  3. Buube

    Buube Member

    Liittynyt:
    18.01.2009
    Viestejä:
    81
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    :D ok :D koneen käynnistyessä avasti ja malwarebytes oli hävinnyt koneelta ja kaikki oli silleen kun aloitin. Joku mörköhän tuossa nyt varmaan on..

    Ei taija poikien uudessa tuhannen euron koneessakaan olla virustorjuntaa *palmface..
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,088
    Kiitokset:
    1,203
    Pisteet:
    243
    Ilmeisesti tuo käynnistyksen korjaus palautti järjestelmän tilaan ennen MBAMin ja Avastin asennusta. Asenna MBAM uudelleen, päivitä se ja poista kaikki, mitä se löytää. Aja se sitten vielä uudelleen, koska oli noin paljon roskaa. Jos joku ei poistu, koita ajaa MBAM vikasietotilassa. Jos Avast aiheuttaa uudelleen blue screenin, kokeile jotakin muuta virustorjuntaohjelmaa.
     
  5. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,755
    Kiitokset:
    151
    Pisteet:
    93
    En tiedä mikä malawarebytes versio on koneellasi vanhempi versio ulkonäkö http://www.download.fi/tietoturva/haittaohjelmien_poisto/malwarebytes_anti-malware.cfm
    http://keskustelu.afterdawn.com/threads/malwarebytes-anti-malware-2-00-0-1000-julkaistu.955/ käsittääkseni ilmeisesti uudempi versio.

    Vanhemmassa on se etu uudempaan, että vanhassa pääsit kun punaisen sen niin sanotun epäilyttävän tiedoston päälle klik. hiiren oikealla, näyttää valikon mistä voita katsoa missä se sijaitsee, usein kun noita tuloksia alkaa tulla reilummin on syytä tarkistaa kohteet jos pystyy minne se näyttää, usein ja paljon näyttää kohteita jotka johtavat omiin tekemiisi teksti tiedostoihin joissa on pelkkää kirjoitettua tekstiä omia valokuvia ym., ruksit siis pois kun tietää sisällön mitä niissä on, lopuksi yleensä ei montaa kohdetta jää jotka viittaavat ohjelmiin ja rekisteriin, ohjelmat voi myös poistaa sitä mukaa kun löytyy.

    Ohjelmalla saa siis turhaakin mielestäni tuhoa aikaan, ennen kun opin tuon kikan olin tuhota ohjelmistoa aika paljon, otin palautus pisteen takaisin, uusi tarkastus aloin tutkia n. 50.tä kohteesta jäi poistettavia muistaakseni 3 kohdetta, ne poistettuani kone toimi jälleen kunnolla, ennen palautus pisteen takaisin ottamista windows ajurit ja ohjelmat toimivat enää jotenkin.

    Huom! ne ovat epäilyttäviä kohteita, ei siis välttämättä viruksia, muuten voi olla että valokuvasta on enää osa jäljellä jne. tiedosto kohteet voi laittaa ylös ja sammuttaa MBA.n ilman kohteiden poistoa, tarkistaa kohteen yksinään onko siinä löytyykö silloin jotakin, uudella versiolla ei tätä enää voi tehdä, eipä ole kyllä pahemmin löytynyt kohteitakaan, se pari mitä löytyi viittasivat heti rekisteriin ja tiedosto nimiin jotka olivat auttamatta virus listalla, googlaamalla kuitenkin tiedoston nimi selviää aika paljon, onko uudempi sitten tarkempi ja parempi en tiedä MBA nyt vain halusi sen päivittää koneelleni, vaikka pidin vanhasta mallista enemmän.
     
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    193
    Henk.koht asentasin winun uusiks jos noin paljon tauhkaa koneella
     
  7. G0lden_Kebab

    G0lden_Kebab Member

    Liittynyt:
    21.12.2011
    Viestejä:
    89
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Samaa mieltä, jos tosiaan virusten ja muun sonnan määrä tuota luokka niin halpommalla pääset kun vedät windowsin uusiksi.

    Itse tekisin niin.
     
  8. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Komppaan winukka uusiksi, kun tuollainen määrä haittoja.
     
  9. Buube

    Buube Member

    Liittynyt:
    18.01.2009
    Viestejä:
    81
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Uusimman mbam:in tuohon asensin. Mitä nyt kattelin, kun se scannasi, niin troijalaisia oli ainakin +30kpl, sitten oli pub, malware ja ties mitä roskaa.

    Ei siis ole minun tietokone :D

    Pitäne vielä koittaa uudelleen ja olla asentamatta tuota avastia. Muuten, tietokoneessa on fsecure, muttei ole ollut toiminnassa pariin vuoteen varmaan ja poistin sitä samaan aikaan, kun asensin avastia, silloin kun kone meni jumiin. Siis uskoisin että jumiin meneminen johtui fsecuren poistosta.

    Tuossa vanhassa pöytäkoneessa ei taida olla sitä tarraa kiinni missä olisi aktivointikoodi ja kyseessä on vielä vista..
     
  10. Buube

    Buube Member

    Liittynyt:
    18.01.2009
    Viestejä:
    81
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuli vielä mieleen, että tuossa uudessa versiossa(mbam) nuo tiedostot pysty laittaa vaan quarantineen. Omalla koneella on vanhempi versio ja jos harvoin löytyy jotain, niin ne voi poistaa sillä ohjelmalla. Uudempi oli englannin kielinen.
     
  11. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    kun ne on laitettu karanteeniin, ne voi poistaa.
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,088
    Kiitokset:
    1,203
    Pisteet:
    243
    Hyvin todennäköistä, että ongelma johtui juuri tuosta puutteellisesti poistetusta F-securesta. Vanha virustorjuntaohjelma, josta luovutaan, kannattaa yleensä poistaa sen valmistajan sivustolta ladattavalla poistotyökalulla. Silloin rekisteriin ei jää merkintöja, jotka haittaavat toisen virustorjunnan toimintaa.

    Sen MBAMin saa muuten suomeksi Asetusten etusivulla olevasta kielivalinnasta. Itsellä on tuo uusi versio käytössä, mutta ei ole kokemuksia haittaohjelmien poistosta sillä, mutta kyllä karanteenissa olevat voi myöhemmin poistaa.

    Edit.
    Henkilökohtaisesti olen täysin samaa mieltä. Tuppaa vaan olemaan niin, että käyttäjä, joka on laiminlyönyt virustorjunnan, on unohtanut myös varmuuskopioinnin. Toisin sanoen koneella on paljon "ainutlaatuisia" kuvia yms. Tietämättä, mikä on tilanne tässä tapauksessa, ehdotin ensiksi menettelyä, jolla konetta yritetään puhdistaa niin, että tärkeat tiedostot saadaan talteen ennen käyttiksen uudelleen asennusta, jos tähän kuitenkin päädytään.
    Pelastettaessa omia tiedostoja tällaisessa tapauksessa vaaditaan suurta tarkkuutta, ettei niiden mukana tule myös viruksia. Vaikka lähdeasema on yritetty puhdistaa ennen tiedostojen siirtoa, pitää tallennuslaite, jolle tiedostot pelastetaan erikseen skannata ennen kuin mitään otetaan taas käyttöön. Jos tällaista tiedostojen pelastamistarvetta ei ole, niin suoraan uusi asennus.
    Jos koneessa ei ole tuotetunnustarraa, niin löyttyisiköhän jostakin Vista-levy, jossa tarra on?
     
    Viimeksi muokattu: 07.06.2014
  13. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    Olisi varmaan aika valistaa myös noita pojankoltiaisia ajantaisaisen virustorjunta- ja palomuuriohjelmiston hyödyistä, ja opettaa heille vastuullista netin ja koneen käyttöä. Pysyisi sitten tuo uusikin kone paremmassa kunnossa pitempään kun tauhkaa ja pöpöjä ei kertyisi koneelle niin paljon. Se pahin riski tietokoneelle ja tietoturvalle istuu yleensä siinä koneen ääressä, varsinkin jos hän laiminlyö tänä päivänä hyvin tärkeät ja oleelliset suojausohjelmistot.
     

Jaa tämä sivu