1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Ääniongelma uudessa koneessa

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi layeez 20.08.2016.

  1. layeez

    layeez Member

    Liittynyt:
    24.07.2008
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Elikkäs eilen laitoin uuden koneen pakettiin, ja kaikki pelittää kuten pitääkin, paitsi ääni. Niin taka- kuin etuportinkin kautta ääni kuuluu normaalisti vain vasemmalta puolelta, ja oikealta todella hiljaa ja huonolaatuisesti.

    Lisäksi oikea kaijutin/kuuloke rätisee, kun koneelta soittaa jotain ääntä ja suhisee vähän aikaa sen jälkeen kun ääni loppuu. Mikrofoni toimii molemmilla puolilla normaalisti ja ajurit on poistettu ja asennettu uudelleen moneen kertaan ilman vaikutusta.

    Laitteissa ei ole vikaa kun toimii normaalisti kun laittaa kiinni esim. puhelimeen.

    Speksit:
    Win10 Pro 64
    i5-6600k
    Gigabyte GA-Z170 Gaming K3 EU
    Palit GTX 1060
    2 x 8GB DDR4
     
  2.  
  3. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,714
    Kiitokset:
    102
    Pisteet:
    73
    ^Surkea 3,5mm jakki koneessa.
    Noitten jakkien roskalaatu on enemmän sääntö kuin poikkeus...
    Testata voi "heilutttamalla" ja pyörittämällä plugia reiässään ja jos jossain asennossa kuuluu häiriöttä, niin vika löytyi.

    T: Vesku
     
  4. layeez

    layeez Member

    Liittynyt:
    24.07.2008
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo, en tiedä mitä taphtui mutta poistin ja asensin ajurit varmaan sadannen kerran ja ääni oikella parani huomattavasti, mutta kuulokkeita ei vieläkään pysty käyttämään, kun kuuluu suhina niin selkeästi. Kajareilla ihan siedettävä ainakin väliaikaisesti.

    Pitäis varamaan kokeilla jollain usb-äänikortilla

    update: Eli tuo oikea kanava toimii nyt silleen, että aluksi ääni kuuluu ihan hyvin, parin sekunnin ajan, mutta sitten alkaa suhisemaan ja äänenlaatu menee aivan paskaksi. Kun musiikin sulkee, oikea kanava suhisee hetken ja lopettaa. Sitten sama taas uusiks kun laittaa jotain ääntä pyörimään.

    update #2: testasin usb äänikortilla ja nyt toimii, eli vika ilmeisesti emon 3,5 liitännässä
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2016

Jaa tämä sivu