1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Äänet katoaa

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Kusmanex 12.04.2017.

 1. Kusmanex

  Kusmanex Member

  Liittynyt:
  21.02.2013
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei!

  Mistä saattaa johtua, että äänet katoaa Windowsista aivan täysin. Vika saattaa korjautua hetkellisesti kytkemällä kuulokkeet tai käynnistämällä tietokoneen uudelleen. Ajureiden poistaminen ja uudelleen asentaminen toimii yleisesti n. viikon tai kaksi.

  Äänien kadottua kone ilmoittaa, että "Device in use by another application".

  Windows 10 Home
  Emolevy: M5A97 EVO R2.0
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  5,965
  Kiitokset:
  516
  Pisteet:
  173
  Jos uudelleen käynnistäminen auttaa, voisi kokeilla, toimiiko seuraava komento. Avaa komentokehote (cmd.exe) ensin järjestelmänvalvojana ja kirjoita sitten seuraava komento:
  net stop "audiosrv" & net start "audiosrv"
  Komento pysäyttää ensin Windowsin audiopalvelun ja käynnistää sen sitten uudelleen. Jos äänet nyt kuuluvat, kannattaa varmistaa, että palvelu on asetettu käynnistymään automaattisesti. Klikkaa Start ja kirjoita services.msc. Etsi listasta palvelu Windows Audio ja tarkista, että käynnistystapa on Automaattinen. Ellei näin ole, tuplaklikkaa palvelun nimeä (tai klikkaa oikealla ja valitse Ominaisuudet) ja muuta käynnistystavaksi Automaattinen.

  Entä jos kaikki oli ennestään kohdallaan? Yksi asia, jota voisi kokeilla, on avata käyttämäsi äänilaitteen Ominaisuudet-näyttö ja poistaa valintamerkki ruudusta Anna sovellusten hallita tätä laitetta yksinomaisesti. Tämä auttaa, jos koneellasi on joku ohjelma, joka pyrkii varaamaan äänilaitteen pelkästään omaan käyttöönsä.

  upload_2017-4-14_16-21-39.
   

Jaa tämä sivu