Huawei julkisti IFA-messuilla uuden Kirin 970 -piirin, kuvaamisessa taakse jää Galaxy S8

2
Matti Robinson

Huawei julkisti IFA-messuilla uuden Kirin 970 -piirin, kuvaamisessa taakse jää Galaxy S8
Berliinin IFA-messuilla esiteltiin tänään Huawein toimesta uusi tekoälyllä varustettu mobiilipiirisarja. Järjestelmäpiiri kantaa nimeä Kirin 970 ja on luonnollinen jatkumo yhtiön edeltävälle Kirin 960 -huippupiirille.

Uusi piiri löytää tiensä tulevaan Mate 10 -älypuhelimeen ja tarjoaa uusia ominaisuuksia, joita yhtiön piireissä ei ole ennen nähty. Kyseessä on ensimmäinen Huawein HiSiliconin kehittämä järjestelmäpiiri, joka sisältää tekoälyyn tarkoitetun Neutral Processing Unit (NPU) -yksikön.

10 nanometrin tekniikalla valmistettu suoritin tarjoaa tietysti myös huipputason suorituskykyä ja kahdeksanytiminen piiri pystyy jopa 25 kertaa neliydin Cortex-A73 -suoritinta parempaa suorituskykyyn. Tehokkuus on Huawein mukaan myös omaa luokkaansa, sillä piiri toimii jopa 50 kertaa paremmalla hyötysuhteella. Neliytiminen A73 oli osa edellistä Kirin 960 -piiriä.

Huawein ylisanat uudesta piiristä eivät kuitenkaan loppuneet lainkaan tähän. Yhtiön mukaan piirissä oleva ISP eli kuvaprosessori, tai itseasiassa kaksi kappaletta kyseisiä prosessoreita, ovat niin hyviä, että erityisesti nopealiikkeisissä kuvissa se tuhoaa tieltään muut huippupuhelinten kamerat.



Yhtiö esitteli vertailukuvia Kirin 970:llä varustetun puhelimen ja Galaxy S8:n välillä ja erot ovat valtaisat. Android Centralin ikuistamissa kuvissa oletettavasti hyppäävän kohteen kuvaamisessa Galaxy S8:n kuva on erittäin suttuinen, kun taas Kirin 970:n tuottama kuva varsin tarkka.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentit (2)

hylly
hylly

1

Jälleen loistavaa kusetusta Kiinasta. Kameran optiikan valovoima ja siten suljinnopeus määrää kuinka paljon kuva tärähtää tai on suttuinen. Ei siinä ole mitään tekemistä prosessorilla. Riittävässä valaistuksessa mikä tahansa puhelin ottaa 1/10000s valotuksella kuvan, joka ei tosiaankaan ole tärähtänyt, oli prosessori sitten viimeisintä huutoa tai jokin 1-ytiminen vuodelta 2010.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:

Jälleen loistavaa kusetusta Kiinasta. Kameran optiikan valovoima ja siten suljinnopeus määrää kuinka paljon kuva tärähtää tai on suttuinen. Ei siinä ole mitään tekemistä prosessorilla.

En analogiajan mielikuvilla tuomitsisi uutista ihan kokonaan, kamerakomponentti on tärkeä siellä taustalla, mutta ohjelmistolla merkittävä rooli jolla erotutaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:

Riittävässä valaistuksessa mikä tahansa puhelin ottaa 1/10000s valotuksella kuvan, joka ei tosiaankaan ole tärähtänyt, oli prosessori sitten viimeisintä huutoa tai jokin 1-ytiminen vuodelta 2010.


Paikallaan oleva kohde on helpompaa laskennassa, liikkuvakohde vaatii enemmän, hyvä valaistus helpottaa, mutta liikkuu se kohde siltikin "näytteiden" välillä, ei sekään paikallaan olevan veroiseksi tee, ja näissä ylenesä kyse siitä että sitä valoa ei ole yllinkyllin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.