AfterDawn logo

IKEA alkaa myydä Teslan Powerwallin tapaisia akkuratkaisuja aurinkopaneeleille

Matti Robinson Matti Robinson
3 kommenttia

Aurinkopaneelien ja sen tuottaman sähköenergian hyväksikäyttöä kehitetään ympäri maailman, mutta teknologiayhtiö Tesla on onnistunut markkinoimaan itseään tulevaisuuden aurinkoenergian kuninkaana. Aurinkokennoja ja jopa yhtiön Powerwallin tapaisia akkuratkaisuja saa kuitenkin myös muualta, nyt myös IKEAsta.

IKEA on tuonut myyntiin aurinkokennot sekä niiden tuottaman sähköenergian talteenottamiseen tarkoitetut yksiköt, kertoo Wired. Käytännössä kyseessä on täysin sama idea kuin esimerkiksi Teslan tarjoamissa aurinkopaneeli- ja akkuratkaisuissa.

Toki Teslan ja SolarCityn yhteystyössä tarjoamat Solar Roof (Tesla tarjoaa myös tavanomaisempia aurinkokennoja) ja Powerwall -teknologiat ovat mahdollisesti nätimpiä ja mediaseksikkäämpiä, mutta aurinkoenergiaa pääsee hyödyntämään myös ostamalla, kenties huomattavasti edullisemmin, paneelit ja akut suoraan lihapullatiskin vierestä.


Tällä hetkellä IKEAn sivusto tarjoaa ratkaisuja ainoastaan Isossa-Britanniassa, mutta olettaa sopii, että toimintaa laajennetaan myös saarivaltakunnan ulkopuolelle, jos se osoittautuu tuotteliaaksi. IKEAn akkuratkaisujen hinnat alkavat n. 3000 punnasta (n. 3345 euroa) riippuen kokoluokasta, kun Teslan Powerwallista joutuu maksamaan pari tonnia enemmän.

IKEA on tarjonnut jo aiemmin aurinkokennoratkaisuja, mutta niihin ei ole voinut liittää energia talteenottoyksikköä. Nyt myyntiin saapuneet ratkaisut on toteutettu yhteistyössä maan suurimman aurinkoenergiyhtiö Solarcenturyn kanssa.

3 KOMMENTTIA

johtaja591/3

Mitä hyötyä on aurinkokennoratkaisusta, johon ei ei voi liittää talteenottoyksikköä?

dRD2/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:

Mitä hyötyä on aurinkokennoratkaisusta, johon ei ei voi liittää talteenottoyksikköä?

Omaan käyttöön ad hoc + verkkoon takaisinmyyminen lienevät ne tärkeimmät syyt. Ongelma talteenotossa on ollut akkujen hinta, joka on ollut käsittääkseni ennen Teslan julkistusta kalliimpi kuin verkosta ostetun energian hinta.

user_org (vahvistamaton)3/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Ongelma talteenotossa on ollut akkujen hinta, joka on ollut käsittääkseni ennen Teslan julkistusta kalliimpi kuin verkosta ostetun energian hinta.


Miten Tesla on sitä muuttanut ?

Kannattavuus on kiinni siitä paljonko verkostaostetun enrgian hinta on. Suomessa käytännössä siitä kiinni onko sitä liittymää vai ei.

Mailmalla paikkoja missä sähkö meidän hintoihin verrattuna kallista ja ehkä jopa mahdollista ladata päivittäin täyteen.

Jos sähköverkko ei ole luotettava (katkoksia), niin tilanne muuttuu ja on mietittävä jotain ratkaisuja
Jos päätyy akkuihin, silloin ei välttämättä tarvi aurinkopaneleita.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

verkkoon takaisinmyyminen lienevät ne tärkeimmät syyt.


Tuollakkin voi olla merkitystä, jos myydessä saa jotain, niin syöhän se varastoinnin hyötyjä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT