AfterDawn logo

Näin suomalainen mullistava virtuaalitodellisuus vertautuu nykylaitteisiin

AfterDawn AfterDawn
1 kommentti

Kerroimme aiemmin tänään helsinkiläisestä teknologiayhtiöstä, joka pyrkii mullistamaan virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden uudella teknologialla. Varjo Technologiesin kehittämä konsepti mahdollistaa yhtiön väitteiden mukaan ihmissilmän resoluution, joka on kymmeniä kertoja tarkempi kuin nykymarkkinoiden verrokit.

Varjon 20|20-koodinimellä tunnettu teknologia 70 megapikselin tarkkuuteen, kun taas esimerkiksi suosittu Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslaite tarjoaa vain 1,2 megapikselin kuvan. Niinpä n. 58-kertaisen resoluution voisi kuvitella muuttavan täysin katselukokemuksen.

Yhtiö onkin julkaissut verkkosivustollaan esimerkkejä Oculus CV1 -prototyypistä ilman yhtiön Varjo Bionic Display -teknologiaa ja sen kanssa. Erot kuvissa ovat todellakin vaikuttavia. Pidemmittä puheitta alla neljä vertailukuvaa (klikkaa suuremmaksi).




AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

1 KOMMENTTI

WereCatf1/1

Paskapuhetta. Ne vaan yrittää nostaa isot määrät rahaa äkkiä lupaamalla kuuta taivaalta, ja POOF -- rahat katoaa ko tuhka tuuleen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT