Yhdysvallat tippui älypuhelinmarkkinoiden kärkipaikalta jo yli viisi vuotta sitten, nyt menee kakkossijakin

1
Puhelinvertailu

Yhdysvallat tippui älypuhelinmarkkinoiden kärkipaikalta jo yli viisi vuotta sitten, nyt menee kakkossijakin
Yhdysvallat oli pitkään älypuhelinmyynnissä suurin markkina-alue, mutta reilu viisi vuotta sitten, loppuvuodesta 2011 se menetti paikkansa Kiinalle, joka oli vaurastunut tarvittavan määrän ohittaakseen USA:n, todennäköisesti lopullisesti, älypuhelinten myyntimäärissä.

Nyt vuonna 2017 yhdysvaltalaismarkkinat joutuvat antamaan kakkospaikankin Aasiaa, kertoo FoneArena. Sivuston twiitissä esitellään diaa, jonka mukaan Yhdysvallat tippuu kolmanneksi ja paikan ottaa Intia, joka on kasvaa 127 miljoonan myydyn älypuhelimen suurvallaksi tänä vuonna.

Intian myyntimäärä on tämän mukaan enemmän kuin Brasiliassa, Japanissa ja Indonesiassa yhteensä.

Luonnollisesti tämä on hyvä merkki köyhempien, mutta selkästi väkirikkaampien, Aasian maiden vaurastumisesta. Jo vuosia on myös näkynyt trendi, jossa erityisesti kiinalaisvalmistajat ottavat vauraampien maiden valmistajia kiinni valmistusmäärissä. Luonnollisesti tämä sataa kotimaan laariin, josta hyvinä esimerkkeinä ovat mm. Huawei ja OnePlus.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Lainaus:


Yhdysvallat oli pitkään älypuhelinmyynnissä suurin markkina-alue, mutta reilu viisi vuotta sitten, loppuvuodesta 2011 se menetti paikkansa Kiinalle, joka oli vaurastunut tarvittavan määrän ohittaakseen USA:n, todennäköisesti lopullisesti, älypuhelinten myyntimäärissä.

Olisiko mitään mahdollisuutta, että markkinan suuruutta käsittelevässä jutussa puhuttaisiin rahasta muutenkin kuin epäsuoralla viittauksella vaurastumiseen?

Jos pelkät kappalemäärät merkitsisivät, puhuttaisiin tälläkin sivustolla varmaan kuulalaakerien ja naulojen valmistajista. Näin ei kuitenkaan ole, tärkeämpi markkinan koon mittari on sen rahalllinen suuruus, myös muita suureita on.

Vaurastumisen lisäksi syitä ovat ”älypuhelmien”, joka terminä on varsin epäselvä, hinnan laskeminen entisestään, niiden tuoman potentiaalisen hyödyn kasvu ja ”peruspuhelinten” kehityksen hiipuminen.

Myös markkinoiden väliset erot vaikuttavat. USA:ssa älypuhelinmarkkinoista on jo saturoitunut, liki kaikilla älypuhelimen haluavalla on sellainen, puhelinten kehitystahti ei enää ole huippuvuosien tasolla, joten joka vuosi ei ole “tarvetta” ostaa uutta puhelinta. Kehittyvissä maissa markkina ei ole likimainkaan saturoitunut, joten vaurastuminen ja hintojen lasku mahdollistavat kappalemääräisen myynnin kasvun. Keskihinnat ja katteet todennäköisesti jäävät varsin pieniksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.