AfterDawn logo

Google tuo avustajansa joka paikkaan, jopa tiskikoneeseen

AfterDawn AfterDawn
3 kommenttia

Google järjestää tällä viikolla vuosittaisen I/O-tapahtuman, jossa kokoontuu valtava määrä kehittäjiä, vaikuttajia ja lehdistöä. Samalla yhtiö tietysti kertoo myös uusista tuotteista ja palveluista. Suuren valokeilan saa tietojen mukaan Google Assistant, jonka on määrä laajentua uusiin laitteisiin.

Hakujätin viime vuonna uudistetun avustajan halutaan valloittavan Android-laitteiden lisäksi myös muita alustoja. Googlella on tähtäimessä peräti iOS, kertoo Bloomberg. Applen käyttöjärjestelmästä löytyy esiasennettuna tietysti Siri, mutta esimerkiksi Microsoft on mainostanut kovasti omaa Cortana-avustajaansa Applen laitteilla.

Jo nykyisellään Assistantia löytyy esimerkiksi Android Wear -älykelloista ja Google Home -älykaiuttimista, mutta Google haluaa valloittaa kodin paljon tätä täydellisemmin. Mikäli tiedot pitävät paikkansa, niin Google haluaa ääniohjausta muun muassa GE:n valmistamiin jääkaappeihin, uuneihin ja tiskikoneisiin.


Bloombergin mukaan Google esittelee lisäksi Kuvat-sovellukseen uuden ominaisuuden, jolla pystyy luomaan automatisoidusti fyysisiä kuva-albumeja. Noin 10 dollarin hintaan kuvat saa kotiinkuljetettuna omalla kahvipöydälle.

Google's AI will show up in other new products this week. The company's popular Photos app will be upgraded with a feature for creating physical coffee table photo books, according to the person familiar. Last year, Google upgraded the AI software supporting Photos so the service could automatically create albums by combining relevant and related images.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

3 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/3

"jääkaappeihin, uuneihin ja tiskikoneisiin."

Odotan jo innolla milloin näillä aletaan DDOSsaan, ja millon menee uunit päälle ja jääkaapit kiinni "omia aikojaan" kun joku murtaa/onkii loginit ja netinkautta sisään taloon kirjaimellisesti... x)

WereCatf2/3

Joo, ei kiitos.

G0lden_Kebab3/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

Joo, ei kiitos.

Joo, en kanssa näe pienintäkään tarvetta ohjata >kaikkia< kodinkoneita etänä...


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT