AfterDawn logo

Suoratoisto tulee Gmailiin – Videoita ei tarvitse enää latailla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Videoliitteiden lähettäminen Gmailissa on ollut melko kankeaa, sillä liikkuvan kuvan katsomiseksi vastaanottajan on pitänyt ladata tiedosto ensin päätelaitteelleen. Internetissä pörräävä kansa on tottunut jo suoratoistoon, joten kaikki ennakkoon ladattava tieto tuntuu olevan peräisin 1990-luvulta.

Google onkin nyt muuttanut Gmailin liitetiedostohallintaa siten, että sähköpostien liitetiedostona lähetettävät videopätkät pystyy katsomaan youtubemaisen videotoistimen kautta suoratoistona. Videoita pystyy myös toistamaan vaikkapa televisiossa Chromecast-tuen ansiosta. Tiedoston lataaminen onnistuu tietysti myös kuten ennenkin, mutta suoratoistoa käytetään liitteen esittämisen ensisijaisena vaihtoehtona.

Liitetiedostojen kokoon ei ole tullut muutoksia, joten kamalan pitkiä videoita Gmailin kautta ei pysty jatkossakaan lähettämään. Nopean yhteyden omistajille muutos ei välttämättä näyttäydy mitenkään selvästi, kun koko liitetiedoston saa muutenkin ladattua parissa sekunnissa.


Muutos otetaan käyttöön maailmanlaajuisesti seuraavan 15 päivän aikana.

2 KOMMENTTIA

arivesa1/2

Tiedoston lataaminen syö muistia luurista,suoratoisto tuskin.
Käyttäjät päätänevät mikä tuntuu parhaalta. Kaikki saa toki yrittää.

perhana2/2

Onko tässäkin yhtä idioottimainen systeemi kuin muissakin nykyisissä suoratoistoissa ja sivustojen sisältämissä videoissa, eli video latautuu laitteelle automaattisesti heti kun sivun aukaisee, siitä riippumatta haluaako tuon videon katsoa vaiko ei?
Sitten ihmetellään miksi kaistaa kuluu niin pirusti aina surffaillessa tai youtuubista videoita etsiskellessä vaikka ei edes katsoisi ensimmäistäkään videota.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT