AfterDawn logo

Google tunnistaa nyt ettet ole robotti ilman ärsyttäviä tarkistuksia

AfterDawn AfterDawn
3 kommenttia

Useimmiten internetissä lomakkeita täyttäessä ennen sen lähettämistä joudut todistamaan, että olet ihminen. Tämä johtuu tietysti automatisoiduista virtuaaliroboteista, jotka pyrkivät pääsemään osaksi palveluita ja siten esimerkiksi jakamaan mainoksia.

Jo pitkään onneksi Googlella on ollut ratkaisu, joka estää pääosan roboteista. Yhtiön reCAPTCHA-järjestelmä on kuitenkin joutunut kehittymään kokoajan, jotta pysyy edellä robotteja suunnittelevista tahoista ja siten estäisi uusimmatkin botit.

Nyt Google on kertonut reCAPTCHAn uudistuksesta, joka nostaa tarkistuksen aivan uudelle tasolle. Googlen mukaan se pystyy nyt arvioimaan oletko ihminen näkymättömästi käyttäen hyväkseen muun muassa koneoppimista.

Vaikka viimeisimmät tarkistukset eivät ole välttämättä enää ärsyttävimmästä päästä, niin voinemme ole yhtä mieltä, että elämä on helpompaa ilman niitä. Ja erityisesti kellään ei varmasti ole ikävä ihmeellisiä kuvia, joiden seasta pitäisi päätellä kirjainyhdistelmiä.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

3 KOMMENTTIA

TomppaG1/3

Olipa tuore uutinen, johan tuo video on julkaistu yli puoli vuotta sitten.

SwMaster2/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TomppaG:

Olipa tuore uutinen, johan tuo video on julkaistu yli puoli vuotta sitten.

Niinpä. Täähän on ollu olemassa jo tosi pitkään, ainakin mulla.

kane_k3/3

Videosta jäi epäselväksi miten botit tunnistetaan mutta veikkaisin että google ei ole tyytynyt sen vähempään kuin tauoton hiiren ja näppäimistön kuuntelu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT