Tällä kertaa palo syttyi Samsungin akkutehtaalla

1
Matti Robinson

Tällä kertaa palo syttyi Samsungin akkutehtaalla
Vaikka kukaan ei ole varmaan unohtanut viime syksyn Samsung-tragediaa, niin Note7:n tarina on pitkälti kuopattu. Erityisesti, kun korealaisjätti otti vihdoin hieman vastuuta kertoen pitkän tutkinnan jälkeen, että kyseessä olivat omat vialliset akut.

Nyt kuitenkin Kiinasta on paljastunut uusi tragedia, joka nostaa muistiin viime syyskuun tunnelmat. Tällä kertaa kuitenkaan kyseessä ei ole räjähtänyt tai palava puhelin, vaan tehdas. Kyllä, Samsung SDI:n eli yhtiön, joka valmistaa Samsungin akut – ne vialliset Note7:nkin akut – tehtaalla on syttynyt tulipalo.

Tosin yhteyttä viallisiin akkuihin ei sinällään ole, sillä palo ei ole alkanut tiettävästi virheellisistä akuista, mutta on varsin ivallista, että näin käy yhtiön tehtaalle, kun ylikuumenemisongelmat ovat vielä suhteellisen tuoreessa muistissa. Vaikka yhtiö on kovasti yrittänyt siirtää katseita pian julkaistavaan uuteen huippumalliin, niin tällaiset tapahtumat eivät varmasti auta.

Samsungin tiedottajat ovat kertoneet Bloombergille, että kyse ei ole tuotantotiloista vaan jätehuollosta. Sen tarkemmin Samsung ei ole kertonut ongelmasta.



Tiedotteen mukaan kyse on ollut pienestä palosta, joka on saatu jo sammutettua. Twitter-kuvien (alla) mukaan ei kuitenkaan vaikuta, että kyse oli mistään pienestä nuotiosta, sillä suuret savupilvet leijailevat Tianjinin kaupungin siluetin yllä.




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Erityisesti, kun korealaisjätti otti vihdoin hieman vastuuta...

Miten niin otti vihdoin hieman vastuuta? Samsung on tietääkseni hoitanut syttymisongelman seuraukset, tiedotuksen ja takaisinkutsun tietääkseni hyvin vastuullisella tavalla. En ole kuullut, että millään taholla olisi ollut asiassa huomauttamista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.