AfterDawn logo

Doomista poistettiin piraattien vihaama DRM-suojaus

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Bethesda ja id Software ovat DSOG-verkkosivuston mukaan poistaneet tänä vuonna julkaistusta Doom-pelistään Denuvon DRM-suojausjärjestelmän. Suojaus poistettiin tällä viikolla julkaistun ohjelmistopäivityksen yhteydessä.

Vaikka suojaus onnistuttiinkin murtamaan, niin se ei vielä selitä DRM-suojauksen poistoa. Syitä voidaan vain arvailla, sillä kukaan osapuolista tuskin haluaa tai edes voi (salassapitosopimusten takia) kommentoida tapausta. Aiemmin Denuvon DRM-suojauksen pelistään on sen murtamisen jälkeen poistanut Playdead (Inside-pelistä).

Doom julkaistiin Windowsille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle tämän vuoden toukokuussa. Denuvon DRM-suojaus piti pintansa yhteensä neljä kuukautta, kunnes CPY-niminen warez-ryhmä onnistui murtamaan sen. Syksyn aikana murrettiin myös Deus Ex: Mankind Divided-, Mirror's Edge: Catalyst- ja Rise of the Tomb Raider -pelien Denuvo-suojaukset. Jää nähtäväksi poistavatko kehittäjät suojaukset myös näistä peleistä.

5 KOMMENTTIA

Vilperi131/5

Ei se kyllä pelkästään ole piraattien vihaama vaan myös ihan normaalikäyttäjienkin. DRM on hanurista, olet sitten piraatti tai et.

WereCatf2/5

Eihän se DRM piraatteja haittaa enää siinä vaiheessa, kun se on purettu, mut ihan meitä laillisia käyttäjiä se haittaa senkin jälkeen. Pitää toivoa, että tästä DRM:n poistamisesta tulee firmoille tapa, eikä jää vain poikkeustapauksiksi.

daim0n3/5

Noh Denuvoa on ainakin kehuttu SSD asemien tuhoamisesta. Tiedä sitten onko siinä perää - toisten mukaan on, toisten ei.

Kuka oikeasti nykypäivänä viitsii piratisoida ? Niin 00-lukua.

Lumikki4/5

Lainaus:

Ei se kyllä pelkästään ole piraattien vihaama vaan myös ihan normaalikäyttäjienkin.


Jostain syystä tosiaan luulaan että DRM on piratteja varten. Se DRM ei ole piraateille kuin hidaste.

Sen sijaan juuri niille maksaville kuluttajille se DRM voi olla haitatekijä. Jopa sellainen että pelit voi jäädä ostamatta.

Minusta on ollut ihmeellistä se että yritykset laskee "piraatismi" tappioita, mutta he eivät laske omien tekojensa tappioita, kuten DRM:n aiheuttamat taloudelliset seuraukset.

G0lden_Kebab5/5

Lue: Simcity julkaisu...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT