Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen

4
Manu Pitkänen

Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen
Kun markkinoille pääsee mahdollisesti vaarallisia laitteita, pyritään kaikki myydyt tuotteet tietysti kutsumaan takaisin. Entä jos kaikkia myytyjä laitteita ei saadakaan kerättyä takaisin, vaan niiden käyttö jatkuu entiseen malliin takaisinkutsusta huolimatta?

Samsung on juuri tämän probleeman edessä, sillä osa syksyllä Galaxy Note 7:n ostaneet kuluttajat käyttävät puhelimia edelleen. IT-jätti on yrittänyt rajoittaa puhelimien toiminnallisuuksia ohjelmistopäivityksillä, mutta nämäkään toimet eivät tunnu riittävän. Samsung on päättänyt ryhtyä järeämpiin toimenpiteisiin jotteivat Galaxy Note 7 -puhelimet aiheuta vahingossakaan enää vaaratilanteita esimerkiksi lentokoneissa.

Yhdysvaltalainen US Cellular -operaattori on varoittanut verkkonsa Galaxy Note 7 -käyttäjiä Samsungin aikeista muuttaa puhelimen ohjelmistoa niin, että laitteen akun lataaminen ei enää onnistu lainkaan. Kun akusta aikanaan loppuu virta, ei puhelimen käyttö pitäisi enää onnistua lainkaan. Yhdysvaltojen suuret operaattorit eivät ole vielä lähettäneet samankaltaista ilmoitusta.



Marraskuun alussa Samsung kertoi keränneensä noin 85 prosenttia Galaxy Note 7 -puhelimista Yhdysvaltojen markkinoilta. Käytössä on kuitenkin edelleen noin 285 000 mahdollisesti vaarallisia laitteita, joten kyse ei ole mistään pienestä ongelmasta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (4)

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

1

Mitäköhän nämä 285 000 ihmistä oikein ajattelee? Voiko olla puhelin noin tunneasia, että pitää sitä itsensä ja muiden hengen/loukkaantumisen uhalla? Tyhmyyttä. Toivoisin että suuri osa näistä myös olisi ns. ei käytössä olevia luureja vaan jotain pakkauksissa lojuvia vai ovatko 285 000 vahvistetusti verkossa ja käytössä päivittäin?

Vastaa
lamhonn
lamhonn

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Mitäköhän nämä 285 000 ihmistä oikein ajattelee? Voiko olla puhelin noin tunneasia, että pitää sitä itsensä ja muiden hengen/loukkaantumisen uhalla? Tyhmyyttä.

On mahdollisuuksia, että jotkut eivät seuraa mediaa juurikaan muuten kuin satunnaisesti, tai että median sisältöä ei ymmärretä (kuulemma n. 20% jenkkiläisistä ei puhu englantia pääkielenään). Laite myös voi olla lapsilla jotka eivät luultavasti seuraa mediaa niinkuin vanhemmat, ja vanhemmat eivät samassa juurikaan varoita lapsiaan että heilä on vaarallinen laite. Jotkut ovat saattaneet saada puhelimen esim. lahjaksi, ja eivät olleet innoissaan välittäneet puhelimen mallista, ja saattavat ajatella, että "onneksi minun puhelin ei ole Note 7" tai muuta sellaista.
Tämä on vain karkeaa spekulointia.

Vastaa
jkij
jkij

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti karmakameli:

Tällainen uutinen saa miettimään mitä muuta puhelinvalmistajat voivat puhelimelle tehdä.

josset pysty puhelimen imei-koodia muuttamaan niin ne voi tehdä ihan mitä haluu.
voit tietysti pitää puhelimen poissa verkosta niin sille ei voi tehdä etänä mitään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.