AfterDawn logo

Facebook keskeytti WhatsApp-käyttäjien kyttäämisen – Viranomainen alkoi uhkailla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Facebook on keskeyttänyt toistaiseksi tiedonkeruun brittiläisistä WhatsApp-käyttäjistä. Britannian tietosuojavaltuutettu uhkasi ryhtyä jatkotoimiin, mikäli WhatsAppin todetaan menetelleen väärällä tavalla saadakseen käyttäjiltä suostumuksen tiedonjakamiseen Facebookin kanssa.

Facebookin ostettua WhatsAppin vuoden 2014 alussa, vakuutti pikaviestipalvelu pysyvänsä mainoksettomana ja kunnioittavansa syvästi käyttäjiensä yksityisyyttä. Käyttäjien tietoja ei pitänyt jakaa uudelle emoyhtiölle. Tänä kesänä kelkka kääntyi ja WhatsApp ilmoitti jakavansa käyttäjädataa Facebookin kanssa palveluiden parantamiseksi. Käyttäjätietojen jakamisen ansiosta mainoksia pystytään kohdentamaan paremmin Facebookissa.

WhatsApp ja Facebook joutuivat Britannian tietosuojavaltuutetun hampaisiin, koska viranomaisen näkemyksen mukaan Facebook ei ole antanut tarpeeksi tietoa uusista käyttöehdoista, joiden hylkäämiseen on lisäksi annettu vain rajoitetusti aikaa.

Facebook on puolustautunut syytöksiltä vakuuttamalla, että uudet käyttöehdot ovat yhteensopivat EU:n tietosuojalakien kanssa. Tästä huolimatta se katsoi parhaimmaksi nöyrtyä tietosuojavaltuutetun toimiston edessä ja lopettaa tiedonjakamisen brittikäyttäjien osalta.


Espanjan tietosuojavaltuutettu on myös aloittanut tutkinnan Facebookin toimien takia. Saksassa Facebookia vaadittiin poistamaan kaikki keräämänsä tieto WhatsAppin saksalaisista käyttäjistä.

1 KOMMENTTI

Nikotiko1/1

Niin siinä käy, kun rahaa heiluu nenän edessä niin kaikki periaatteet katoaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT