AfterDawn logo

Java-selainlisäosa kuolee tänä vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Adoben Flash Player on kerännyt paljon kritiikkiä sen sisältämien tietoturva-aukkojen takia, mutta Java on ollut aivan yhtä kammottava selainlisäosa. Onkin helpottavaa kuulla, että Oracle aikoo lopettaa selaimille tarkoitetun Java-lisäosan kehittämisen.

Java-applettien kehittäjille selainlisäosan kehityksen loppuminen ensi syksynä julkaistavan JDK 9:n myötä ei välttämättä ole kuitenkaan kovin mukava uutinen. Oracle suosittelee Java-applettien kehittäjien siirtyvän lisäosittomiin tekniikoihin, kuten Java Web Startiin.

Suurimmat selainkehittäjät ovat jo aloittaneet siirtymän pois selainlisäosista. Esimerkiksi Chromesta, Microsoft Edgestä ja Firefoxista on poistettu tuki vanhoille lisäosien asentamisen vaativille tekniikoille. Poikkeukseksi sääntöön on kuitenkin jätetty tuki Flash Playerille.

4 KOMMENTTIA

OneMember1/4

Onhan hyvä tuostakin päästä ylitse.

etrade2/4

Java ollut käytössä tuon palvelun vuoksi. Pystyykö vastaavaa palvelua toteuttamaan ilman javaa ?

http://www.pdfjoin.com/

OneMember3/4

Itsellä muutamalla koneella PDFill PDF Tools, jolla voi tehdä paljon perus viilauksia (kuten yhdistämisiä, sivujärjestyksen vaihtamisia, ja tiedostomuodon muutoksia) PDF-tiedostoihin. Toinen hyvä työkalu on PDF Shaper.

p2pman4/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti etrade:

Java ollut käytössä tuon palvelun vuoksi. Pystyykö vastaavaa palvelua toteuttamaan ilman javaa ?

http://www.pdfjoin.com/

Luulisi että HTML5-koodilla pystyy jokin päivä asian toteuttamaan. Eiköhän tuon sivuston ylläpitokin heräile asiaan ja kehittele jotain vaihtoehtoisia menetelmiä. :)

Tai sitten lyövät lapun luukulle. Pistä tuon sivuston ylläpidolle vaikka viestiä, niin tietävät hyvissä ajoin varautua.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT