AfterDawn logo

Steam sekosi jouluna – Näytti toisten käyttäjien tiedot

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Pelijakelualusta Steamissä ilmeni ihmeellisyyksiä jouluna, kun käyttäjät ohjautuivat toisten Steam-käyttäjien sivuille. Palvelua ylläpitävän Valven mukaan ongelma kesti noin tunnin ajan ja johtui virheellisesti toimineesta välimuistista.

Ongelman takia käyttäjät pääsivät tarkastelemaan välimuistiin tallennettuja toisten käyttäjien tilitietoja. Käyttäjätili-sivulta löytyy sähköpostiosoite, Steam Wallet -lompakkoon siirretyn rahan määrä sekä ostohistoria. Maksukortti- ja puhelinnumero tiedot löytyvät myös sivuilta sensuroidussa muodossa, eli sivulla näkyi numeroiden loppuosa.

Steamin mukaan sen tiedossa ei ole, että välimuistiongelman paljastamia tietoja oltaisiin käytetty väärin.

Tämän vuoden alussa Apple kärsi vastaavankaltaisesta ongelmasta. iTunes Connect -palveluun kirjautuneille sovelluskehittäjille näytettiin toisten kehittäjien Connect-hallintapaneelisivu.

2 KOMMENTTIA

muppis1/2

Hetkehän tuo ryki, kun yritti ostaa peliä, mutta ei kyllä itselle näyttänyt kenenkään muun tietoja. Kuulemma joka jouluinen ongelma.

Xza1232/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis:

Hetkehän tuo ryki, kun yritti ostaa peliä, mutta ei kyllä itselle näyttänyt kenenkään muun tietoja. Kuulemma joka jouluinen ongelma.

Ei ihan puhuta nyt perus servujen tukkoisuudesta, vaan serverit alkoivat näyttää muille käyttäjille luotuja kauppasivuja. Itselle vaihtu kaupan valuutta kanadan dollariin sieltä jenkki dollarin ja punnan kautta ruplaan. Ja esim tilitiedoissa näkyi muiden käyttäjien tiedot tilin saldosta spostiin ja puhelinumeroon.

Koko kauppa suljettiin pariksi tunniksi että ongelma saatiin korjattua.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT