AfterDawn logo

Xbox One sai käyttöjärjestelmäpäivityksen – yhteensopivuus vanhoihin peleihin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Microsoft julkaisi Xbox One -pelikonsolille eilen ison käyttöjärjestelmäpäivityksen, joka tuo mukanaan kaivattuja uusia ominaisuuksia sekä uudistetun käyttöliittymän.

Yksi odotetuimmista uusista ominaisuuksista on kiistatta mahdollisuus pelata Xbox 360:lle julkaistuja pelejä Xbox Onella. Microsoft julkaisi aiemmin tällä viikolla listan peleistä, joita Xbox One tukee ensi alkuun. Lista laajenee ajan myötä – tällä hetkellä siihen kuuluu 104 peliä.

Toinen kiinnostava puoli Xbox Onen käyttöjärjestelmässä on se, että ohjelmisto perustuu Windows 10:n runkoon. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että halukkaat ohjelmistokehittäjät voivat tuoda universaalit Windows 10 -sovelluksensa myös Xboxille.

Muita uuden ohjelmiston uudistuksia käydään läpi alla olevassa esittelyvideossa.

4 KOMMENTTIA

madaxel1/4

Käyttöliittymäkieli on edelleen region lockattu. Ei voi käsittää tätä MS:n aivopiereskelyä: https://xbox.uservoice.com/forums/25380...k-the-languages

Mauriland2/4

Mulla meni ihan keturalleen koko päivitys. Hukkasi kaikki tilit ja vieraskoodiksi ei mitään kelpuuttanut. Jouduin sitten tehdaspalautuksen tekemään, jotta sain mahdollisuuden kirjautua laitteelle. Siinä menikin sitten jokunen tovi aikaa että sai naputeltua kaikki pelit asentumaan takaisin koneelle ja sitten vielä odotella useampi hetki että olivat kaikki asentuneet. kai toi jonkun 100-150GB latas :(

Asiakas3/4

Aika mukava lisämauste kyllä! Varsinkin kun Gold-tilillä pamahtaa kuukausittain pari ihan hyvääkin peliä 360:lle niin mukava päästä niitäkin pelaamaan. Noi Onelle julkaistavat tasohyppelypelit ei oikein mieltä lämmitä, vaikka tietysti mukavaa saada jotain ekstraa tuosta live-tilin jäsenmaksusta.

Siltä varalta, ettei joku ole hoksannut, niin nuo vanhan boksin pelit (mikäli ovat "ostettuina") on helppo laittaa asentumaan kun kelailee vaan uudella boksilla omien pelien oikeaan laitaan, jossa lukee muistaakseni "valmiina asennettavaksi" tai jotain sen tyylistä. Ei tarvi kaikkia erikseen kaupasta hakea :) Ainakin Gears Of War, Just Cause 2 ja Dirt3 ovat noista Games With Gold lahjoista tuettuja. Dirt3 näyttikin pirun hyvältä, vaikka on vanhan sukupolven peli! :)

Vanadium4/4

Erinomainen päivitys. Sovelluskaupasta on tosin hankala löytää XBox 360:n pelejä, ei hyvä, tuossa riittää vielä Microsoftilla työnsarkaa. Lisäksi ainakin minulla kävi niin, että konsolin kaukosäädin lakkasi toimimasta ainakin Netflix:ssä. :|

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT