AfterDawn logo

Spotify vastasi kritiikkiin: Tietojen keräämiseen on syy

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Spotify on ottanut käyttöön uudet käyttöehdot, joissa palvelulle määritellään aiempaa laajemmat oikeudet käyttäjän tietoihin. Kohuhan siitä tietysti syntyi heti asian tultu julki.

Toimitusjohtaja Daniel Ek päätti kohun synnyttyä selventää tilannetta blogikirjoituksella, jossa hän pahoittelee epäonnistunutta viestintää asiakkaiden suuntaan. Samalla hän vääntää rautalangasta mitä muutoksia käyttöehtoihin on tulossa ja miten ne vaikuttavat käyttäjien yksityisyyteen käytännössä.

Hän vakuuttaa, ettei Spotifyn tarkoituksena ole rohmuta tiedonrippeitä käyttäjistään vain tiedonkeruun takia, vaan datan keräämisen taustalla on palvelun parantamiseen tähtääviä syitä. Esimerkiksi paikkatietodataa tarvitaan, jotta Spotify Running -ominaisuus toimisi sillä tavalla kuin on luvattu ja musiikkipalvelun yhteisölliset piirteet vaativat pääsyä tallennettuihin kontaktitietoihin.

Ek vakuuttaa, että käyttäjiltä myös kysytään aina lupaa tietojen hyödyntämiseen ja vaihtoehtona on kieltää datan kerääminen.

1 KOMMENTTI

mummipappa1/1

Lainaus:

Hän vakuuttaa, ettei Spotifyn tarkoituksena ole rohmuta tiedonrippeitä käyttäjistään vain tiedonkeruun takia, vaan datan keräämisen taustalla on palvelun parantamiseen tähtääviä syitä.

Niin tai näin laitoin kympin lisää pienistä rahoistani ja aloin jakamaan tietojani Tidalille välillä:)
Saa noita kodin hifilaitteitakin hyödynnettyä hieman paremmin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT