AfterDawn logo

Apple kiistää "murskaluvut" – enemmistö jatkaa Musicin parissa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Apple Music -suoratoistopalvelusta odotettiin muuttavan musiikkibisnestä samalla tavalla kuin iTunes aikoinaan, mutta palvelun esittelyn jälkeen hypetys on laantunut selvästi ja palvelu on saanut jopa hieman kyseenalaistakin julkisuutta laadun osalta. Tutkimusyhtiö MusicWatchin mukaan 48 prosenttia palvelua kokeilleista olisi jo päättänyt hylätä sen.

Näin ollen Apple Musicin parissa jatkaisi vielä 52 prosenttia kaikista kokeilijoista, mutta osa heistäkin saattaa "jättää laivan"kun palvelun kolmen kuukauden kokeiluaika loppuu syksyllä. Toisaalta taas kyselytutkimuksen mukaan 61 prosenttia vastaajista pitivät todennäköisenä sitä, että he jatkavat palvelun parissa ilmaisjakson jälkeenkin, mutta siitä huolimatta 61 prosenttia kertoi estäneensä tilauksen automaattisen uusinnan asetuksista.

Lukujen perusteella ei saa oikein tarkkaa kuvaa miten palvelun tulevaisuus oikein näyttää, mutta aika lopulta kertoo senkin.


Apple kommentoi MusicWatchin raportoimia lukuja siltä osin, että 79 prosenttia Apple Musicin kokeilijoista jatkaa edelleen palvelun parissa. Siispä ensimmäisessä kappaleessa mainittu 48 prosentin hylkäysosuus ei pidä paikkaansa. Tämä asettaa kyselytutkimuksen muutkin tiedot kyseenalaiseen valoon, vaikkei Apple niitä kommentoinutkaan.

Aikaisemmin Apple kertoi Music-palvelun keränneen 11 miljoonaa käyttäjää.

Apple Musicin tärkeimmällä kilpailijalla eli Spotifylla on kesäkuussa julkaistujen tietojen mukaan 75 miljoonaa käyttäjää, joista 20 miljoonaa käyttäjää maksaa palvelusta.

2 KOMMENTTIA

user@org (vahvistamaton)1/2

Lainaus:

Lukujen perusteella ei saa oikein tarkkaa kuvaa miten palvelun tulevaisuus oikein näyttää, mutta aika lopulta kertoo senkin.


Jep, noilla prosenteilla voi olla erittäin kova saavutus, tai heikko.

Lainaus:

Aikaisemmin Apple kertoi Music-palvelun keränneen 11 miljoonaa käyttäjää.


Tämä luku avaa prosentteja paljon, tuossa kai käyttäjiksi lasketaan kokeilujat, niin yllättävn pieneltä tuntuu, tai siis kokeiluhalukkuuskin ollut vaisu, ja jos kokeilijoistakin kolmannes tai enemmän luopuu, niin ei tuo ihan putkeen.

No ei peli vielä menetetty.

puheenjohtaja2/2

Itse en jatka maksavana käyttäjänä ja johtuen juuri Apple Musicin huonosta toimivuudesta, Applelle epätyypillisestä huonosta käyttöliittymästä ja bugeista joita ohjelmistossa on ja joita ei ole edelleenkään korjattu. Huomaa että tämä on kehitetty Steve Jobsin jälkeen koska hän ei olisi näin huonoa tuotetta ulos päästänyt. Suurin ongelma on epälooginen, sekava ja buginen käyttöliittymä jossa ei juuri Applelle kuuluisaa käytön helpoutta ja loppuun hiottua käyttökokemusta ei nähdä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT