Apple ratkaisee bendgaten seuraavassa iPhonessa? Käyttää vahvempaa alumiinia

2
Manu Pitkänen

Apple ratkaisee bendgaten seuraavassa iPhonessa? Käyttää vahvempaa alumiinia
Kesäkuun lähestyessä loppuaan, alkavat syksyllä julkaistavien iPhonien ominaisuudetkin olla lukkoon lyötyjä, jotta laitteet ehtivät tarpeeksi ajoissa massatuotantoon. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että puhelimen alihankintaketjullakin alkaa olla tietämys millaisia komponentteja uusiin puhelimiin on tulossa ja näistä tiedoista on hiiskuttu eteenpäin esimerkiksi analyytikoille.

Kenties parhaiten Applen alihankintaketjuun verkostoitunut analyytikko on KGI Securitiesin Ming-Chi Kuo. Hän on useana vuonna ennustanut aivan nappiin Applen uusien laitteiden ominaisuuksia, vaikka silloin tällöin hänenkin arvionsa menevät vikaan. Kuon jakamien tietojen mukaan hän on edelleen vakuuttunut siitä, että tulevana syksynä julkaistavissa iPhone 6S -puhelimissa käytetään Apple Watchin tapaan kosketuksen voimakkuutta aistivaa Force Touch -tekniikkaa. Force Touchin tekniikka voi johtaa puhelimen hienoiseen paksuuntumiseen (0,2 mm).



Force Touchin tulosta iPhonelle on raportoi myös Wall Street Journal viime keväänä. Bloomberg kertoi taas vuonna 2013, että Apple testaa paineherkällä kosketusnäytöllä varustettua iPhonea. Wall Street Journal kertoi Applen kehittävän myös pinkkiä väriversiota iPhonesta. Kuon mukaan kyseessä olisi punakultainen värivaihtoehto.

Kuon mukaan Apple aikoisi myös päivittää iPhonen kameran 12 megapikselin kennoon. Hän ei kuitenkaan maininnut kennon tekniikasta mitään. Muissa arvioissa on esitetty, että Apple siirtyisi uusiin RGBW-sensoreihin.

Viimeisimpänä tietona Kuo tietää kertoa Applen suunnittelevan iPhonen kuorimateriaan päivittämisen 7000-sarjan alumiiniin, jota käytetään jo esimerkiksi Apple Watchissa. Applen mukaan sen itse kehittämä alumiiniseos on vahvempaa ja kevyempää kuin useimmat muut alumiiniseokset. Ehkä se riittää vastaukseksi #bendgateen?


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (2)

Jakele
Jakele

1

Kameran muutoksista on kerrottu jo pitkään, mutt onko tietoa tai aavistusta siitä, että saako molemmat koot jatkossa samanlaisen kameran, vai plussa edelleen paremman? ...eli esim optinen kuvanvakautus, tuleeko se myös 6s:ään?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.