AfterDawn logo

Spotify sai sijoittajilta yli puoli miljardia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Vahvistaakseen sotakassaansa ja valmistautuakseensa video- ja podcast-sisältöihin laajenemiseen, Spotify on päättänyt kevään aikana käynnissä olleen rahoituskierroksen. Suoratoistopalvelu keräsi sijoittajilta rahoituskierroksella 526 miljoonaa dollaria, mistä 115 miljoonaa dollaria tuli teleoperaattori TeliaSoneralta.

Mukana olivat TeliaSoneran lisäksi useita pääomasijoitusyhtiöitä, muun muassa Abu Dhabin sijoitusrahasto. Uusimman rahoituskierroksen myötä Spotify arvostettiin 8,53 miljardin dollarin arvoiseksi yhtiöksi. Vielä viime syksynä Spotifyn arvostus oli noin viidessä miljardissa dollarissa, joten kevään huhut Apple Musicin lanseerauksesta eivät näytä pelästyttäneen sijoittajia kovin pahasti.

Vuodesta 2006 lähtien kehitetyllä palvelulla on yhteensä 60 miljoonaa käyttäjää, joista 15 miljoonaa käyttää maksullista Premium-tilausta. Spotify ei ole onnistunut vielä kääntämään liiketoimintaansa voitolliseksi ja viime vuonna se teki noin 165 miljoonaa euroa liiketappiota. Tappiot ovat syventyneet sitä mukaa kun yhtiö on laajentunut, vielä vuonna 2010 palvelun tuottama tappio oli reilu 20 miljoonaa euroa.

1 KOMMENTTI

Lumikki1/1

Ei ihme että Spotify hakee lisää rahoitusta koska nyt kun Apple tulee mukaan niin kilpailu kovenee ja Applella on varallisuutta vaikka kuinka paljon.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT