AfterDawn logo

Huijarit kaappasivat huippusuositun torrent-palvelun

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

TV-sarjojen lataajien suosiman EZTV:n perustaja ja ylläpitäjä NovaKing on laittanut hanskat naulaan tiedostonjakopalveluiden osalta. Taustalla on huijareita vastaan käyty taistelu, joka päätyi NovaKingin tappioksi. Huijarit ylläpitävät nykyään EZTV:tä, minkä johdosta monet tiedostonjakopalvelut ovat kehottoneet käyttäjiään välttämään palvelua.

TorrentFreakin selvitysten mukaan lumipallo lähti vyörymään vuoden alussa kun italialaisen .it-verkkopäätteen ylläpitäjä takavarikoi eztv.it-osoitteen väärien rekisteröintitietojen vuoksi. Valppaana olleet huijarit saivat pian osoitteen itselleen, minkä jälkeen palvelun oli muutettava osoitteensa .ch-päätteiseksi.

Huijareiden nälkä kasvoi ja he rekisteröivät Britanniassa EZCloud LIMITED -nimisen yrityksen. Saman nimen alla pyöritettiin myös EZTV:tä. Yrityksen avulla hujarit onnistuivat kähveltämään EZTV:n .se-verkko-osoitteen ja sitä myöden myös NovaKingin sähköpostin. Sähköpostin kaappaamisen ansiosta huijarit saivat pelattua NovaKingin ulkopuolelle ja saivat EZTV:n haltuunsa.


Näin ollen eztv.ch-palvelua pyörittää nykyisin alkuperäisen perustajan sijaan joukko huijareita. NovaKing ei halunnut lähteä enää avaamaan uutta palvelua, vaan näki parhaimmaksi vain lyödä hanskat tiskiin.

Tapahtumien johdosta The Pirate Bay, KickAssTorrents, BT-chat ja Rarbg ovat lisänneet EZTV:n tiedostojen kuvauksiin varoitusviestin, jossa lataajia kehotetaan olevan koskematta huijareiden jakamiin tiedostoihin.

3 KOMMENTTIA

gögöhioö (vahvistamaton)1/3

ryssät...

Lumikki2/3

Eikö ole hienoa kun kaikki vain katsoo sivusta vaikka asia on julkisesti tiedossa.

trooper783/3

Huijarit = TO-mafia

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT