AfterDawn logo

Xbox One -pelejä voi etäpelata Windows 10 PC:llä

AfterDawn AfterDawn
1 kommentti

Sonyn Gaikai-kuviot ja pelien striimaaminen tai suoratoisto on tuttua PlayStation-konsoleista, mutta samanlaista toimintaa tuodaan nyt myös Microsoftin Xbox Onelle. Build-konferenssissa Microsoft esitteli Windows 10:n mukana tuomaa pelistriimausominaisuutta.

Videolla Microsoft esittelee Engadgetille Surface-tabletilla pelattavaa Xbox One -peliä. Sunset Overdrive -peli pyörii samassa verkossa olevalla Xbox One -konsolilla ja siitä se suoratoistetaan verkon yli tabletille, johon on yhdistetty Xbox One -ohjain.

Kuten videolta näkyy, niin toisto toimii lähes viiveettä ja kuva vaikuttaa – niin hyvin kuin videokuvasta voi arvioida – identtiseltä. Microsoftilta kerrotaan, että tabletti on varustettu Core i5 -suorittimella ja muutenkin tavanomaisella raudalla eli mitään erikoiskokoonpanoa se ei vaadi.

Microsoftin mukaan peli pyörii tabletissa "täydellä tarkkuudella", mutta kysymykseen striimauksen laatuhävikistä ei suoraan vastata.


Ominaisuus mahdollistaa pelin jatkamisen Xbox Onella, jossa se kokoajan myös pyörii, sillä tabletti pyörittää käytännössä vain videota. Tämä myös tarkoittaa, että konsoli on varattu peliä varten koko tabletilla pelaamisen ajan.

Toistaiseksi ominaisuus toimii vain samassa lähiverkossa, joka tarjoaakin parhaat olosuhteet pienimmillä viiveillä. Jatkossa Microsoft tuo ominaisuuteen myös etäpelausmahdollisuuden.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

1 KOMMENTTI

Hate0291/1

Tätä ominaisuutta odotellessa. Olisi saanut olla jo konsolin julkaisuhetkellä. Tosin kinect-peleissä hiukan turha, koska kamera on kuitenkin television yläpuolella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT