Apple Watch -arvostelut julki: Paras, mutta ei tarpeellinen

5
Manu Pitkänen

Apple Watch -arvostelut julki: Paras, mutta ei tarpeellinen
Apple Watchin ennakkotilausten vastaanotto alkaa ylihuomenna ja sen pohjustamiseksi Apple antoi muutamille medioille älykellonsa testikäyttöön. Kriitikoiden arvostelut on nyt julkaistu ja heidän näkemyksensä tuntuvat olevan hyvin samankaltaisia.

Ainakin Bloombergin Joshua Topolsky ja The Vergen Nilay Patel pitävät Apple Watchia markkinoiden parhaimpana älykellona. Siitä huolimatta Apple Watch ei anna heidän mielestä kunnollista vastausta kaikkein keskeisimpään kysymykseen: miksi keskimääräisen iPhone-käyttäjän pitäisi hankkia itselleensä ruutu ranteeseen? Kellolla voi tehdä yhtä sun toista, eli sillä ei ole selvää markkinarakoa johon se yrittää iskeä.

Akkukesto on myös yksi Apple Watchin heikkouksista. Täyteen ladatusta laitteesta riittää virtaa päiväksi, vaikka joskus Wall Street Journalin Geoffrey Fowlerin mukaan niukin naukin.



New York Timesin Farhad Manjoon mielestä Apple Watch vaatii myös iPhonea ja iPadiä enemmän totuttelua ja erilaisten käyttöniksien opettelua.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (5)

arcanix
arcanix

2

Siitä nyt voi olla montaa mieltä mikä on tarpeellista ja mikä ei. Itselläni on ollut pebble-älykello kohta vuoden ajan ja olisi kyllä vaikeuksia olla ilman kun siihen on tottunut. Musiikin ohjaus, volyymin ohjaus, xbmc/kodi kaukosäädin, notifikaatiot valitsemistasi ohjelmista suoraan kelloon, viesteihin vastaaminen valmisviesteillä (tai kirjoittamalla, mutta hidasta). Ai niin, ja kellona toimiminen. Akun kestokin on pidentynyt kun ei tule koko ajan kaivettua puhelinta taskusta. Varmaan nämä samat hyödyt apple watchillakin, joskin vain kolminkertaisella hinnalla.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

4

Jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettu älykello, jonka akku ei kestä edes koko päivää, ei kyllä minusta edelleenkään kuulosta markkinoiden parhaalta, vaikka siinä miten hienosti tehtyä toiminnallisuutta olisi. Urheilukelloissa muutaman tunnin käyttöaika on ihan ok, mutta kyllähän päivittäiskellon pitäisi kestää yöllä ladattuna seuraavaan yöhön - vähintään. Vai tarvitseeko joku tuollaista kelloa vain työaikana? Ainakin itse kun istun pääsääntöisesti koneen ääressä töissä, ei arkipäivisin juurikaan ole tarvetta minkäänlaiselle kellolle ja sähköpostitkin kilahtaa näytölle. Mutta varmaan eri ihmisillä on erilaisia tarpeita...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

Jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettu älykello, jonka akku ei kestä edes koko päivää, ei kyllä minusta edelleenkään kuulosta markkinoiden parhaalta, vaikka siinä miten hienosti tehtyä toiminnallisuutta olisi.

Akkukesto riippuu ihan käytöstä, eri arvostelut ovat antaneet vähän eri kuvan siitä, mutta konsensus vaikuttaisi siltä, että akku kestää "normaalikäyttöä" päivän.

Arvostelut ovat olleet muutenkin yllättävän positiivisia, joten eiköhän se ole kokonaisuutena paras. Se ei tietenkään tarkoita, että kello olisi kaikille tai kaikessa paras.

Ja alusta/ekosysteeminäkökulmasta tänä päivänä tihkuneet tiedot kysynnästä ovat erittäin hyvä juttu, soveluksia siis tulee ja vielä lisää kunhan ns. natiivisovelluksia pystyy tekemään myöhemmin tänä vuonna.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.