Löysimme Galaxy S6 edgestä oudon ongelman: Kaiutin vinkuu

4
Manu Pitkänen

Löysimme Galaxy S6 edgestä oudon ongelman: Kaiutin vinkuu
Puhelinvertailun testissä on parhaillaan ensi viikolla kauppoihin tulevat Galaxy S6- ja Galaxy S6 edge -älypuhelimet. Olemme käytelleet puhelimia jo hyvän tovin ja huomasimme niissä mielenkiintoisen "ongelman": puhelimien pohjasta löytyvät kaiuttimet pitävät vaimeaa, mutta selvästi kuultavissa olevaa vinguntaa.

Vinkumista ei kuulu jatkuvasti, vaan ainoastaan kun käynnissä on musiikkia toistava ja kaiutinta käyttävä sovellus. Esimerkiksi kun puhelimen ilmoittaa saapuneesta sähköpostista, kaiutin aktivoituu hetkeksi ja aloittaa vinkumisensa. Vingunta jatkuu hetken aikaa varsinaisen merkkiäänen soiton jälkeen. Ilmoitusten lisäksi kaiutin vinkuu esimerkiksi pelattaessa, tällöin se ei ole hetkellistä, vaan ilmeisesti mobiilipelien taustamusiikin takia jatkuvaa.

Vinkumista ei saa poistettua vaikka, vaikka puhelimen asettaisi äänettömäksi. Toisaalta jos ääniä pitää päällä pelattaessa, taustamusiikki peittää vinkumisen alleen.

Havaitsimme ongelman aluksi Galaxy S6 edgessä, mutta myös tavallisen Galaxy S6:n kaiutin pitää ylimääräistä kohisevaa ääntä. Testikäytössämme on niin sanotut sample-mallit, joten ongelmaa ei välttämättä löydy enää myyntiin tulevista yksilöistä.



Ongelma ei myöskään välttämättä ole edes erityisen laajalle levinnyt: voi olla, että meidän tapauksessa on käynyt "huono tuuri" ja kaksi ylimääräistä ääntä pitävää kaiutinta on päätynyt testilaitteisiimme. Tietääksemme kukaan muu ei valittanut Galaxy S6:n kohdalla tällaisesta ongelmasta, joten mitään #whinegatea on turha vielä julistaa alkaneeksi.

Alla on ääninäyte Galaxy S6 edgen vinkumisesta: tallennuksen aikana käynnissä oli Boom Beach -peli ja puhelimen äänet oli asetettu nolliin. Tallennusteknisistä syistä vinkuminen ei kuulu tallenteella erityisen hyvin, joten sen kuulemiseksi voit joutua nostamaan tietokoneesi volumea paljonkin.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (4)

TemeTee
TemeTee

1

Oma nexus 4 vinkuu kokoajan ja on tehnyt sitä aina. Nexus 7 (luultavasti näyttö) pitää myös erittäin kovaa rutinaa ja vinguntaa.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

2

Samantyylinen ongelma oli Lumia 920:ssa aikoinaan tiettyjen sovellusten ollessa päällä. Silloin ääni ei ollut vinkunaa, vaan enemmänkin epämääräistä suhinaa ja rätinää.

Vastaa
Kiedis
Kiedis

3

Mitenhän kovaa teidän yksilöistä tuo ääni kuuluu? LDU:eissa joutuu normaalikuuloisena nähtävästi laittamaan luurin kaiuttimen kirjaimellisesti korvaan kiinni kuullakseen vaimeaa ääntä, joka tosin on puhdasta kohinaa. Ei kuule muuten millään. Kokeilin tuolla mainitsemallanne pelillä sekä äänet päällä, että äänettömällä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.