AfterDawn logo

Spotify saamassa jättimäisen rahoituksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Suoratoistopalvelu Spotify valmistautuu laajentumiseen ja kovenevaan kilpailuun nostamalla sijoittajilta uutta rahoitusta 500 miljoonan dollarin edestä, kertovat Wall Street Journal ja Financial Times. Kyseessä on Spotifyn historian suurin rahoituskierros, jonka myötä yhtiön arvo nousee seitsemään miljardiin dollarin.

Rahoituksen avulla Spotify yrittänee laajentua uusille markkina-alueilla ja vahvistaa asemiaan nykyisillä alueilla. Esimakua Spotifyn aseman vahvistumisesta antaa vähän aika sitten julkistettu yhteistyö Sonyn kanssa, minkä myötä Sony lopettaa oman Unlimited Music -palvelunsa ja korvaa sen Spotify-pohjaisella PlayStation Musicilla. Uusi PlayStation Music -palvelu löytää tiensä PlayStation-konsoleiden lisäksi muun muassa Xperia-älypuhelimiin.

Googlen ja Applen odotetaan kiristävän lähiaikoina kilpailua suoratoistomusiikissa. Google esitteli jo viime vuoden puolella musiikin kuunteluun tarkoitetun YouTube Music Keyn ja Applen odotetaan sisällyttävän Beats Music -suoratoistopalvelun kaikkiin iOS-laitteisiin.


Spotifylla on uusimpien lukujen mukaan 60 miljoonaa käyttäjää, joista 15 miljoonaa on maksavia asiakkaita. Yhtiö ei ole vielä onnistunut nousemaan voitolliseksi.

1 KOMMENTTI

Kiedis1/1

Vielä kun Spotify vaikka sitten näiden avulla aloittaisi itsekin häviöttömän musiikintoiston, niin voisi harkita käyttävän palvelua jälleen TIDALin sijaan, joka tosin kympin kalliimpi kuussa. TIDAL tarjoaa tällä hetkellä sen verran parempaa äänenlaatua, ettei kymppi enemmän haittaa, etenkään, kun palvelusta on löytynyt kaikki haetut kipaleet siinä missä Spotifystakin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT